Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce sunt garajele si ce risca cei care le detin?

Chiar daca Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, aflat in plina desfasurare in municipiul Targoviste, prevede daramarea garajelor si amenajarea unor parcari moderne in locul acestora, inainte de a fi distruse, anexele locuintelor reprezinta o tinta sigura pentru hoti!

In ideea ca cetatenii isi depoziteaza obiecte de valoare, in special electrnice si electrocasnice in garaje, cei care isi ocupa timpul cu furtisaguri s-au gandit sa obtina venituri suplimentare din valorificarea acestor obiecte, “impumutate” de la cei care nu le mai folosesc si le-au pus la pastrare.

 

Furtul din garaje a devenit o traditie atat printre hotii profesionisti, cat si printre cei debutanti in aceasta practica. Desi nu mai folosesc anumite obiecte, cetatenii le mai pastreaza o perioada, in speranta ca le vor fi utile la un moment dat sau pur si simplu nu se indura sa renunte la ele, dupa ce au facut destule eforturi sa le achizitioneze. Astfel, garajele nu sunt ocupate doar cu masini, ci si cu electronice si electrocasnice, precum si cu tot felul de unelte folosgarajeite in mecanica, a caror valoare nu este de lepadat. Si cum tabla se taie usor, iar lacatele nu sunt deloc o problema, garajele reprezinta tinte sigure pentru hoti! Totusi, nu toti sunt la fel de priceputi si sunt prinsi de catre autoritati.

De exemplu, politistii din cadrul Politiei Municipiului Targoviste au probat activitatea infractionala a numitului M.I., de 22 ani, din Nucet, banuit de comiterea unor infractiuni de furt calificat si complicitate la furt calificat.

 

In sarcina acestuia s-a retinut ca in cursul lunii aprilie ar fi comis mai multe furturi din garaje, pe raza municipiului Targoviste.

Politistii au procedat la retinerea tanarului pentru 24 de ore, iar in data de 24 iulie a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Targoviste cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Tanarul a fost introdus in Centrul de Retinere si Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita.

 

Deci, ce sunt garajele? 

O tinta sigura pentru hoti si un focar de infectie, din cauza mizeriei care s-a adunat de-a lungul timpului dedesubtul celor patru pereti din tabla. 

Asadar, pe langa faptul ca prin daramarea garajelor se va castiga foarte mult spatiu pentru parcari si spatii verzi, se va curata si municipiul Targoviste, gratie Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, demarat de catre edilul suspendat, Gabriel Boriga. Totodata, pentru ca sunt nevoiti sa isi puna lucrurile din garaje in alt loc, cetatenii devin mai responsabili fata de propriile obiecte, mai mult sau mai putin de valoare, evitand sa fie ”vizitati” de hoti. 

Maria Maior

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">