Ce tip de colțar să alegi pentru locuința ta

Colțarele pot înlocui cu succes seturile formate din canapea și fotolii, ele creând un punct central deosebit în living.

Dar ce tip de colțar să alegi? Pentru că pe piață există numeroase variante, informațiile din acest articol te vor ajuta să îl alegi pe cel potrivit pentru locuința ta.

Dacă ești în căutare de colțare în Baia Mare, oferta noastră cuprinde modele foarte confortabile, care te ajută să economisești spatiu și îți oferă oportunitatea de a petrece momente plăcute alături de familie și prieteni.

Cum stabilești ce tip de colțar să alegi?

Înainte de a cumpăra, îți recomandăm:

  • să notezi dimensiunile livingului;
  • să stabilești în ce parte a încăperii vei amplasa colțarul – colț sau mijloc;
  • să ai în vedere câte persoane vor folosi această piesă de mobilier;
  • să decizi dacă îl vei folosi și ca spațiu de dormit sau nu;
  • să iei în considerare stilul livingului tău.

Odată ce ai aceste informații, poți alege între:

  • colțarele fixe – care reprezintă alegerea potrivită daca nu ai nevoie să le folosești ca spațiu de dormit. Pe acestea te poți relaxa citind o carte ori vizionând un film bun sau poți trage un pui de somn și
  • colțarele extensibile – care de obicei au formă și design similar colțarelor fixe, însă se pot extinde pentru a crea un spațiu de dormit, pe care îl poți folosi pentru membrii familiei sau prietenii veniți în vizită. Aceste colțare sunt disponibile în variante „single” sau „double” și unele modele dispun și de spații de depozitare sub ele (lăzi sau sertare).

În funcție de aspect de modul și în care sunt proiectate, cele mai populare tipuri de colțare sunt cele modulare, cele în formă de L și cele în formă de U.

Colțarele modulare

Permit alegerea modulelor care intră în componența lor și personalizarea acestora pentru a se integra în spațiul de care dispui.

Potrivite cel mai adesea pentru spațiile generoase, colțarele modulare se pot transforma, prin reconfigurarea elementelor componente, în colțare în formă de L sau în colțare în formă de U.

Tot prin repoziționarea modulelor poți obține, de exemplu, o canapea standard și unul sau mai multe fotolii, ceea ce îți oferă o extraordinară flexibilitate.

Colțarele în formă de L

Cu una dintre laturi mai lungă decât cealaltă, acest tip de colțare se pretează livingurilor de dimensiuni medii și mici și sunt disponibile în variante care pot găzdui până la 6 persoane. Cel mai popular tip de colțar, această variantă creează spațiu în mijlocul camerei, fiind cel mai adesea poziționat lângă sau lipit de doi pereți. Și colțarele în formă de L pot fi prevăzute cu spații de depozitare, oferindu-ți o soluție pentru păstrarea la îndemână a lenjeriilor de pat și a celor de noapte.

Una dintre opțiunile populare este colțarul în formă de L cu latură reversibilă care permite ajustarea laturii mai lungi în orice poziție și crearea instantanee a unui șezlong pe care te poți relaxa.

Colțarele în formă de U

Aceste canapele de colț sunt elegante și moderne, ambele sale laturi având dimensiuni egale și putând fi transformate, fiecare, în pat pentru dormit.

Fiind o variantă mai voluminoasă, această canapea colțar este potrivită spațiilor de dimensiuni mari. Disponibile în versiuni de1- 6 persoane, colțarele în formă de U sunt preferate de familiile cu copii, designul lor făcând posibilă purtarea de conversații lejere pe pernele lor confortabile și relaxarea în după-amiezile liniștite.

Indiferent de tipul de colțar potrivit pentru tine, te așteptăm la cel mai mare magazin de mobilă din Baia Mare cu modele care inspiră o stare de bine.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share