Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce tip de sare este cea mai benefică pentru sănătatea noastră?

Sarea este esențială pentru supraviețuire, deoarece ajută la reglarea conținutului de apă din organism. Mulți dintre noi ne-am propus să eliminăm sarea din alimentație sau să consumăm mai puțină sare. Deși acesta este un obiectiv foarte sănătos, nu este suficient.

Este importantă cantitatea de sare pe care o consumăm în fiecare zi, dar la fel de importantă este și calitatea sa. În timp ce sarea de masă sau sarea rafinată este toxică și nesănătoasă, corpul nostru are nevoie de sare naturală pură pentru a îndeplini mai multe procese. O alternativă la sarea de masă este sarea de mare celtică, recoltată prin metoda celtică ce presupune utilizarea greblelor de lemn pentru a nu expune sarea la metale. 

Sare celtică de mare – ce beneficii ne oferă?

Beneficiile sării marine celtice provin din modul în care este recoltată. Sarea de mare celtică este uscată la soare, aerisită în iazuri de lut și apoi este adunată cu un instrument de lemn pentru a se asigura că enzimele sale vii sunt intacte. Deoarece orice tip de sare celtică grunjoasă este nerafinată, vă oferă peste 84 de elemente vii benefice. În primul rând, este bogată în sodiu, iar sodiul este un mineral esențial necesar organismului nostru pentru a controla tensiunea arterială și volumul. De asemenea, este deosebit de important pentru funcționarea corectă a nervilor și a mușchilor. În ceea ce privește consumul zilnic recomandat, adulții sănătoși ar trebui să consume aproximativ 2300 mg de sodiu pe zi, în timp ce persoanele cu antecedente de boli de inimă ar trebui să își limiteze aportul de sodiu la 1500 mg pe zi. Sarea de mare celtică vă ajută să îndepliniți cerința de sodiu a organismului. 

Sare grunjoasă celtică – susține vindecarea

Fie că optați pentru sare grunjoasă, fie că optați pentru sare fină, cert este că sarea celtică de mare echilibrează mineralele din organism, susținând vindecarea. Consumul regulat de sare celtică poate ajuta la eliminarea excesului de mucus, care la rândul său reduce congestia în plămâni și în căile nazale. De asemenea, îmbunătățește sistemul imunitar și oferă corpului puterea de a se recupera în urmă unor răni sau leziuni. Mai precis, sarea celtică îmbunătățește capacitatea celulelor de a rezista la infecții și boli bacteriene, asta însemnând că poate preveni infecțiile și că accelerează vindecarea. Puteți lua în considerare și opțiunea de a face o baie cu sare de mare pentru a susține vindecarea rănilor. Gargara cu apă în care ați dizolvat sare de mare poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor de gât. 

În cele din urmă, sarea de mare celtică îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. Ni se spune să renunțăm la sare pentru a ne bucura de o mai bună sănătate a inimii, însă sarea de mare celtică, spre deosebire de sarea rafinată, este foarte prietenoasă cu inima. Consumul de sare de mare celtică cu o cantitate adecvată de apă ajută la stabilizarea bătăilor neregulate ale inimii, normalizează tensiunea arterială și este foarte benefică pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share