26/10/2020

”Cer public tuturor directorilor de la unitățile de învățământ să își facă datoria”

În contextul creșterii incidențelor cazurilor de coronavirus la nivel național, dar și la recomandarea autorităților guvernamentale, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a făcut mai multe controale inopinate la unitățile de învățământ de pe raza localității pe care o păstorește.  S-au găsit și multe nereguli, iar acestea au fost aduse la cunoștința opiniei publice.

 

”Deși nu primăria este responsabilă de asigurarea produselor de curățenie și igienă în școli, ci fiecare unitate de învățământ în parte, în calitate de primar și președinte al Comitetul Local pentru Situații de Urgență, săptămâna trecută am trimis o adresă către toate școlile în care solicitam să asigure toate materialele necesare pentru igiena copiilor, fie că vorbim de apă caldă, săpun, hârtie, uscătoare, fie că vorbim de substanțele care se folosesc la spălatul pe jos și la dezinfectarea mobilierului. Sunt școli unde lucrurile sunt în regulă, dar sunt și școli unde lucrurile nu sunt în regulă, de exemplu, la Școala 1 sediul nou,  lucrurile sunt foarte grave. Adică nu există săpun la toalete, nu există hârtie, sunt băi unde nu merge lumina electrică. La Școala 7 este foarte bine, la Școala Avram Stanca, fosta Școală 4, foarte bine, iar la Școala 6 lucrurile sunt bune, dar se pot îmbunătăți. În primul rând,  pentru copii,  trebuie să luăm aceste măsuri suplimentare. Voi merge din ce în ce mai des să verific aceste aspecte legate de igienă și de curățenia în școli și cer public tuturor directorilor de la unitățile de învățământ să își facă datoria”, a trasmis Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Primarul a mai precizat că va înștiința ISJ Hunedoara,  pentru ca aceștia să ia măsurile de rigoare.

”Există bani pentru a se procura toate materialele de iginenă. Unde nu există, înseamnă o preocupare insuficientă în primul rând a conducerii școlilor, dar și a administratorilor care au obligația să asigure toate aceste materiale. Eu nu pot sancționa, dar, voi informa ISH HD despre aspectele  pe care le-am costatat pe teren”, a conchis primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Rizdi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share