Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cetatenii pot merge la Urgente si pentru servicii stomatologice

Din data de 16 iulie, sectia de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Targoviste are si un cabinet stomatologic! 

Cu aprobarea Ministerului Sanatatii, la Urgente, a fost inaugurat un cabinet stomatologic modern. Deocamdata, finantarea se asigura din bugetul unitatii medicale, aceasta fiind de aproximativ 30 000 lei lunar, urmand ca de la 1 septembrie sau cel mai tarziu din ianuarie 2015, serviciile stomatologice sa intre in contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate. Inaugurarea a fost facuta de catre Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, care a declarat:

“Este o solicitare pe care am avut-o de foarte multa vreme de la cetatenii care nu pot apela la acest tip de servicii in afara programelor de lucru ale cabinetelor stomatilogice din oras si din judet. Aceasta solicitare a trebuit aprobata de Ministerul Sanatatii. Stiti foarte bine ca in urma cu doua luni ne-am intalnit cu ministrul. Ca urmare a acelei intalniri, iata avem o prima problema care a fost rezolvata.

Ce se asigura aici sunt numai servicii medicale de urgenta. Lucrurile complicate vor fi efectuate in cabinetele particulare, care au contracte cu Casa. Sunt 12 medici stomatologi care vor asigura permanenta. Prigramul va fi de la 19 seara pana la 7 dimineata, iar in zilele nelucratoare de la 7 la 7, adica va fi acoperita toata perioada. 

Personalul medical cu studii medii va fi asigurat deocamdata prin formula aceasta, prin cabinetele individuale. Urmeaza sa scoatem la concurs doua posturi de personal mediu care sa asigure functionarea corespunzatoare a acestui cabinet.”

Astfel, cei interesati de aceste servicii, pot apela cu incredere, in caz de urgenta, intrucat vor fi aplicate mai multe tratamente pentru combaterea problemelor dentare. Medicul Nedim Dinescu, coordonatorul echipei cabiletului stomatologic, a prezentat cateva dintre acestea:
“Sunt urgentele de care ne lovim in cabinet fiecare dintre noi. Aici facem referire la stomatite, gingivo-stomatite, pulpita acuta, parodontita aplicala acuta, luxatii, traumatisme si multe alte afectiuni.” 
Inainte ca echipa de medici stomatologi sa stabileasca daca problema pacientului este urgenta sau nu, cetatenii care apeleaza la acest cabinet vor beneficia de un control de rutina. In plus, exista si o colaborare cu sectia ORL si in functie de simptome unele cazuri pot fi preluate, in vederea tratarii afectiunilor. 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">