03/08/2021

Christian Eriksen a fost resuscitat după minute bune. Readus la viață, primele imagini

Christian Eriksen (29 de ani) s-a prăbușit pe gazon în minutul 41 al meciului Danemarca – Finlanda. Mijlocașul lui Inter nu a fost lovit de nimeni înainte. Acesta a rămas inconștient pe gazon și nu a mai putut respira. Medicii îl resuscitează în aceste momente. S-a apelat și la defibrilator.

Christian Eriksen

Jucătorii Danemarcei nu se pot opri din plâns. Aceștia au format în zid în jurul lui Eriksen, pentru a nu fi filmat momentul în care colegul lor se zbate pentru viață.

Suporterii de pe stadionul din Copenhaga sunt șocați. Mulți dintre ei au lacrimi în ochi. Meciul a fost suspendat iar jucatorii au fost trimisi la cabine.

UPDATE, ora 20:08. Eriksen a fost transportat la spital.

UPDATE, ora 20.25: Pe reţele de socializare circulă o fotografie a lui Christian Eriksen pe targă, cu capul ridicat, ochii deschişi şi purtând o mască de oxigen pe faţă. El pare că se ţine de frunte cu mâna stângă şi că este conştient. UEFA a anuntat ca jucatorul a fost stabilizat si transportat la spital.

Agentul lui Eriksen a făcut anunțul așteptat de întreaga planetă: „Respiră și vorbește cu familia”

„Un coleg de la Reuters l-a vazut pe Eriksen ridicand mana in timp ce era scos de pe teren. Avem sperante”, scrie pe Twitter jurnalistul Philip O’Connor. „Se pare ca Eriksen a parasit constient terenul”, noteaza si RTVE Deportes

UEFA a reacționat oficial și anunță că jucătorul a fost stabilizat: „O ședință de urgență are loc în acest moment la stadion, unde se află jucătorii și oficialii celor două echipe. O decizie cu privire la soarta meciului va fi anunțață în jurul orei 20.45 (n.r ora României).

Jucătorul a fost transferat la un spital din zonă și starea lui este stabilă”, anunță UEFA.

Christian Eriksen Christian Eriksen

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share