Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cinci țări vor implementa certificatul de vaccinare – în 2026 toți vom fi obligați să avem unul

„Un card european de vaccinare va permite informarea despre stare medicală a persoanelor care circulă în Europa, potrivit experților care lucrează la proiectul EUVABECO. Letonia, Grecia, Belgia, Germania și Portugalia vor implementa într-un program pilot, certificatul de vaccinare din septembrie”.

Aceasta este știrea pe care am primit-o de pe site-ul vaccinestoday.eu

Nimeni nu vorbește despre reacțiile adverse ale vaccinării, despre sutele de mii de decese din această cauză.  Deci cinci țări vor implementa cerificatul de vaccinare ceea ce înseamnă că în cel mult un an toți vom fi obligați să avem unul. 

Site-ul pomenește faptul că din 2026 toți vor avea un astfel de certificat obligatoriu pentru a circula, pentru a se putea mișca. Deci dacă cineva credea că a fpst îngropată ideea dictaturii medicale s-a înșelat. Unii fac bani mulți din asta și alții mor. Este ilegal, este împotriva oricăror drepturi și constituții dar pe nimeni nu interesează, nimeni nu are curajul să se opună.

Știrea inițială despre certificatul de vaccinare

În ciuda deceniilor de conștientizare, bolile zoonotice – cele transmise de la animale la oameni – continuă să reprezinte o amenințare semnificativă pentru sănătatea globală . [1] În fața crizei fără precedent COVID-19, lipsa noastră globală de pregătire pentru astfel de focare a devenit evidentă.

Cu toate acestea, a declanșat, de asemenea, un val de inovație, ceea ce a condus la implementarea rapidă a abordărilor multidisciplinare și a noilor tehnologii care ne-au ajutat să înțelegem, să tratăm și să ne protejăm împotriva virusului , aducând în cele din urmă criza sub control. [2] Aceste inovații au inclus produse medicamentoase noi, cum ar fi vaccinurile, precum și instrumente avansate precum cele pentru modelare și prognoză.

Fost jurnalist a ajuns în cârje după rapelul Pfizer: Sunt o persoană cu handicap

Pe măsură ce Europa trece de la măsurile de urgență la gestionarea pe termen lung a COVID-19, există o oportunitate critică de a consolida reziliența și de a crește pregătirea pentru viitoarele amenințări pentru sănătate. Proiectul European Vaccination Beyond COVID-19 ( EUVABECO ) urmărește să valorifice acest impuls prin inițierea de proiecte pilot pentru a dezvolta și testa planuri de implementare pentru instrumente care sprijină atât practicile de vaccinare de rutină, cât și de criză. [3]

Vă prezentăm cardul european sau certificatul de vaccinare

Un instrument cheie pe care EUVABECO îl va introduce este Cardul european de vaccinare ( EVC ). [4] Programat pentru lansare în septembrie 2024, EVC va fi inițial pilotat în cinci țări pilot: Letonia, Grecia, Belgia, Germania și Portugalia. Cardul își propune să împuternicească indivizii prin consolidarea tuturor datelor lor de vaccinare într-o singură locație ușor accesibilă. Acesta va fi disponibil în diferite formate, inclusiv carduri tipărite, copii trimise prin poștă și versiuni digitale pentru smartphone-uri . [5]

certificatul de vaccinare
Un prototip timpuriu al cardului de vaccinare al cetățenilor europeni.
Sursa: Comisia Europeană, Agenția Executivă Europeană pentru Sănătate și Digital, Licitație Vaccin-UE [6]

Radiografia completă a celei mai mari înșelătorii din istorie. Fereastra Overton și Diagrama lui Biderman

Luați în considerare exemplul Annei*, o asistentă în vârstă de 27 de ani, care sa mutat recent din Bremaria* în Morvania* împreună cu familia ei. În noua ei țară, Anna trebuie să-și prezinte istoricul de vaccinare pentru a se conforma reglementărilor locale. Folosind cardul european de vaccinare (EVC), Anna își poate transfera fără probleme înregistrările. Ea intră online, își creează un cont EVC la furnizorul ales de ea și își introduce datele de vaccinare din Bremaria.

De asemenea, Anna trebuie să creeze un EVC pentru fiul ei, Lucas*. Își configurează EVC folosind contul său, transferând informații din cartea de sănătate a copilului pe hârtie. Ambele EVC sunt apoi validate de medicul ei, un profesionist autorizat EVC din Bremaria. Această înregistrare digitală devine accesibilă prin intermediul smartphone-ului ei, simplificând procesul de partajare cu furnizorii de servicii medicale.

Apărați-vă copiii ca să nu devină victimele acestui genocid, cum s-a întâmplat cu bătrânii

În timpul primei vizite la Dr. Müller* în Morvania, Anna prezintă EVC-ul tipărit al lui Lucas. Cu acordul Annei, Dr. Müller scanează codul QR al EVC-urilor, actualizând rapid istoricul vaccinărilor lui Lucas în sistemul local. Acest proces fără întreruperi asigură că Lucas primește vaccinările necesare conform programului Morvania, permițându-i Annei să gestioneze eficient atât fișele de vaccinare ale ei, cât și ale fiului ei.

EVC împuternicește indivizi precum Anna să preia controlul asupra propriilor dosare de vaccinare, revoluționând gestionarea vaccinării și asigurând un viitor mai sănătos pentru toți europenii. Această metodă centrată pe cetățeni de stocare și partajare a datelor, mai degrabă decât să se bazeze exclusiv pe sistemele de sănătate publică, a fost posibilă prin Rețeaua Globală de Certificare a Sănătății Digitale ( GDHCN ).

Proiectele pilot ale EUVABECO

Dezvoltat în timpul pandemiei de COVID-19 pentru certificatul de vaccinare digital COVID al UE, GDHCN este acum gestionat de Organizația Mondială a Sănătății, permițând asigurarea autenticității înregistrărilor digitale de vaccinare. [7]

Proiectele pilot ale EUVABECO urmăresc să deschidă calea pentru alte țări prin armonizarea terminologiei vaccinurilor, dezvoltarea unei sintaxe comune, asigurarea adaptabilității în diferite medii de asistență medicală și rafinarea planurilor de implementare a EVC. Aceste planuri vor fi lansate public în 2026, extinzând sistemul EVC dincolo de fazele pilot și permițând adoptarea pe scară largă în toate statele membre ale UE.

Victimele Vaccinurilor Covid au ieșit în strada la New York. ”Câți trebuie să mai moară ca să vă opriți?!”

În plus față de EVC, EUVABECO creează planuri pentru mai multe alte instrumente inovatoare: un sistem de decizie clinică care oferă recomandări de vaccinare, un instrument de screening pentru a identifica și invita populațiile vulnerabile, un prospect electronic cu informații despre produs (e-PIL) pentru a permite transferul de vaccinuri în toate țările fără a fi nevoie să le reambaleze și un instrument de modelare și prognoză pentru a evalua impactul intervențiilor de sănătate publică.

Prin valorificarea lecțiilor învățate din pandemia de COVID-19 și încurajând inovația în managementul vaccinării, Europa face pași esențiali către un viitor mai rezistent și mai sigur pentru sănătate.

Pentru mai multe informații despre proiectul EUVABECO, vizitați site-ul web al proiectului .

Președintele brazilian Jair Bolsonaro se opune ferm permisului de sănătate. „Pentru mine, libertatea este mai presus de orice. Dacă un cetățean nu vrea să fie vaccinat, este dreptul său, punct”.

*Toate numele și locurile folosite ca exemple sunt fictive.

Sursa și Autori: Sally Jackson, Francois Kaag, Alain Cimino și Dace Zavadska.


[1] Programul Națiunilor Unite pentru Mediu 2020. Prevenirea viitoarei pandemii. Bolile zoonotice și cum se rupe lanțul de transmitere. [raport] ( https://unsdg.un.org/sites/default/files/2020-07/UNEP-Preventing-the-next-pandemic.pdf , accesat la 8 iulie 2024).

[2] Observatorul european al sistemelor și politicilor de sănătate. Trag lumină din pandemie. O nouă strategie pentru sănătate și dezvoltare durabilă. O revizuire a dovezilor pentru Comisia Pan-Europeană pentru Sănătate și Dezvoltare Durabilă. [raport] ( https://iris.who.int/bitstream/handle/10665/345027/9789289051798-eng.pdf?sequence=1&isAllowed=y , accesat la 8 iulie 2024).

[3] Proiectul EUVABECO [portal web] ( https://euvabeco.eu/ , accesat la 8 iulie 2024)

[4] Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene. Furnizarea de opțiuni și recomandări pentru un card de vaccinare al cetățeanului UE [raport] ( https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/111d0610-1c41-11ed-8fa0-01aa75ed71a1/language-en?WT .mc_id=Selectedpublications&WT.ria_c=69089&WT.ria_f=7230&WT.ria_ev=search&WT.URL=https%3A%2F%2Fhadea.ec.europa.eu%2F , accesat 8 iulie 2024)

[5] EUVABECO. Card european de vaccinare (EVC): un card deținut de cetățeni pentru a promova luarea deciziilor în cunoștință de cauză cu privire la vaccinare și pentru a îmbunătăți continuitatea îngrijirii în întreaga UE. [știri] ( https://euvabeco.eu/news/european-vaccination-card-evc-a-citizen-held-card-to-foster-informed-decision-making-on-vaccination-and-improve-continuity -of-care-across-the-eu/ , accesat 8 iulie 2024)

[6] Comisia Europeană, Agenția Executivă Europeană pentru Sănătate și Digitală, Furnizarea de opțiuni și recomandări pentru cardul de vaccinare al cetățeanului UE. Anexa 2, Proiectarea și testarea a trei șabloane duale, [raport] ( https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/da6517a7-de58-11ed-a05c-01aa75ed71a1/language-en/format -PDF/source-search , accesat 8 iulie 2024)

[7] Organizația Mondială a Sănătății. Global Digital Health Certification Network [portal web] ( https://www.who.int/initiatives/global-digital-health-certification-network , accesat la 8 iulie 2024)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share