Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Radiografia completă a celei mai mari înșelătorii din istorie. Fereastra Overton și Diagrama lui Biderman

Cum s-a instalat minciuna salvării medicale pe Fereastra Overton și suprimarea drepturilor omului și tortura, prin Diagrama de Constrângere a lui Albert Biderman. Aveți radiografia completă a celei mai mari înșelătorii din istorie.

Radiografia completă a celei mai mari înșelătorii din istorie

„Fereastra OVERTON” – manipularea societății

“Fereastra Overton este o tehnica de manipulare a oricarei idei si impunerea ei în societate”. Această teorie socială, Fereastra Overton, a fost inventata chiar de vicepreședintele celei mai mari organizații de studii politice a statului american, Mackinac Center for Public Policy.

Joseph P. Overton (1960-2003), prim vice-președinte al Centrului pentru Politici Publice (Mackinac Center for Public Policy), a formulat această teorie, care i-a primit numele postum, după ce a murit în urma unei catastrofe aviatice.
În conformitate cu Fereasta Overton, pentru fiecare idee sau problemă, în societate există o așa-numită „fereastră de oportunități”. În cadrul acestei ferestre, ideea poate (sau nu) să fie discutată pe larg, susținută deschis, promovată, se poate încerca legalizarea ei. Fereastra e mutată, schimbând paleta posibilităților de la o fază de Neconceput, complet străină moralei publice, total respinsă, până la faza de Politică Curentă, care este deja discutată pe larg și adoptată de conștiința populară și susținută prin lege.

Pe scurt, „Fereastra OVERTON” reprezintă o fereastră de oportunități pentru cei care vor ca într-o societate să transforme o IDEE/PROBLEMĂ de neacceptat într-o lege normală! De fapt, „Fereastra OVERTON” este foarte folosită de către cei aflați la putere și funcționează în ambele sensuri: de la IMPOSIBIL la LEGE, dar și de la LEGE la IMPOSIBIL!

Trecerea unei idei de la „imposibil“ la „legal“ în 6 paşi:

pasul 1 – imposibil: într-un moment de oportunitate politică/ socială, se prezintă opiniei publice o idee (problemă sau chiar o soluţie la o problemă) care este cunoscută în societate ca fiind imposibilă şi de neacceptat (bazându-se pe logică şi fapte). În această fază este forţată acceptarea existenţei ideii/ problemei şi sunt provocate discuţiile pe tema acesteia – VIRUSUL VICLEAN ȘI UCIGAȘ CARE ATACĂ IN O MIE DE MUTAȚII

pasul 2 – radical: este iniţiată dezbaterea ideii de către specialiştii în domeniu, care o prezintă ca fiind radicală, însă nu de neconceput. În mediul virtual, utilizatorul poate substitui specialistul, devenind chiar el vectorul de inoculare a acesteia. Ideea este în continuare respinsă ca neviabilă – LOCKDOWN

pasul 3 – acceptabil: unii formatori de opinie declară că ideea poate fi acceptabilă şi poate funcţiona în anumite circumstanţe – MASCA, DISTANTA, CARANTINA

pasul 4 – raţional: „Fereastra Overton“ este mutată în zona raţională, etapă în care media începe să joace un rol foarte important în „manipularea auditoriului“. Ideea este reprezentată ca fiind soluţia raţională, fiind utilizate argumente raţionale pro şi contra acesteia – VACCINAREA CONSIMTITA

pasul 5 – popular: ideea este prezentată ca fiind foarte populară, răspândită în societate, deseori fiind utilizate jumătăţi de adevăruri. Diseminarea şi dezvoltarea este preluată de „postaci“, accentul fiind pus pe susţinerea cantitativă a ideii – VACCINAREA SI CERTIFICATUL VERDE, OPTIONALE

pasul 6 – legal: „Fereastra Overton“ se mută în zona legalizării ideii/ problemei, prezentată ca fiind o oportunitate politică. Politicienii promulgă o lege personalizată, care reglementează ideea – VACCINAREA SI CERTIFICATUL VERDE OBLIGATORII PRIN LEGE

Îmbinarea unor instrumente sociologice, cum ar fi teoria „Ferestrei Overton“ cu principalele trusturi massmedia poate genera efecte imediate cu impact semnificativ asupra mecanismelor democratice așa cum s-a acționat în cazul acestei perioade la nivel mondial. De ce au acceptat guvernele, politicienii, massmedia, administratorii, medicii? Simplu: pentru bani, pentru funcții și alte foloase de ordin material și social.

Radiografia completă a celei mai mari înșelătorii din istorie

Diagrama de constrângere a lui Biderman , numită și Principiile lui Biderman , este un tabel elaborat de sociologul Albert Biderman în 1957 pentru a ilustra metodele de tortură chineză și coreeană asupra prizonierilor de război americani din războiul din Coreea . Graficul enumeră opt metode cronologice generale de tortură care vor distruge psihologic un individ.

În ciuda aplicației inițiale a graficului Războiul Rece , Amnesty International a declarat că Chart of Coercion conține „instrumentele universale ale torturii și constrângerii”. La începutul anilor 2000, diagrama a fost folosită de anchetatorii americani din lagărul de detenție din Guantanamo Bay

Diagrama de constrângere a lui Biderman

1. Izolarea victimei: privarea persoanei de sprijinul și legăturile sociale care i-ar da capacitatea de a rezista. Dezvoltarea unei anxietăți intense față de propria persoană în cazul victimei. A face victima dependentă de autoritate.
2. Monopolizarea percepției: concentrarea atenției victimei asupra unei situații dificile și urgente, forțarea introspecției. Eliminarea informațiilor care le contrazic pe cele ale autorității. Sancționarea tuturor acțiunilor insubordonate.
3. Inducerea epuizării: slăbirea voinței de a rezista, fie ea fizică sau mentală.
4. Prezentarea amenințărilor: cultivarea anxietății, a stresului și a disperării.
5. Arătarea indulgențelor ocazionale: oferirea unei motivații pentru a respecta ordinele, a asculta și a se supune. Evitarea, de asemenea, a dependenței de privațiunile impuse.
6. Demonstrarea omnipotenței puterii: sugerarea inutilității și zădărniciei rezistenței la autoritate.
7. Degradarea victimei: a face ca prețul rezistenței să pară mai dăunător pentru stima de sine decât capitularea. Reducerea victimei la nivelul de supraviețuire a animalelor.
8. Cererea de acțiuni stupide și fără sens: dezvoltarea obiceiurilor de supunere față de autoritate, chiar și în cazul unor ordine total stupide, inutile și nefondate. Distrugerea liberului arbitru și a capacității de judecată a victimei.

1. Izolarea

Se va izola persoana care urmează să fie interogată. Ce s-a întâmplat în pandemie ? Au fost izolați oameni. Or, ce anume dă oamenilor sentimentul de siguranță? Faptul de a fi împreună, de a fi laolaltă. Faptul de a izola oamenii spunându-le „stați în casă” și ”nu vă mai deplasați”, de a lăsa vârstnicii în cămine să moară de singurătate a fost un mijloc excelent de a tortura populațiile și de a le transpune în starea de siderație [colectivă]. Numesc acest fapt punerea oamenilor în stare de siderație pentru că acesta este rezultatul acestei practici din carta lui Biderman.

2. Monopolizarea percepției

Aceasta înseamnă că persoana are un singur interlocutor tot timpul. Cum persoana interogată e izolată, nu are alt orizont decât ea însăși, pereții casei. Nu are alternativă. Este ceea ce s-a întâmplat în gestionarea ”pandemiei”, am fost monopolizați la nivelul percepției de micul ecran, de narativ, tot timpul. Și pentru că am stat între patru pereți fără să ieșim, am avut în față mereu aceleași persoane, aceleași mesaje care aveau rolul de a prinde rădăcini în mental. Toată lumea trebuia să aplaude și să felicite profesioniștii sănătății ”eroii din linia-ntâi”.

 


Citește și: VIDEO! Mărturii șocante din spitalele groazei. Cum a scăpat cu viață un pacient covid

Marian Coşeri a avut curaj. Să lupte pentru viaţa lui, dintr-un pat al unei secţii ATI Covid, din Arad. Apoi a avut curaj să îşi spună povestea, să facă public felul în care sistemul medical funcţionează în România. Totul a pornit de la o verificare de rutină a unui om sănătos, adus cu salvarea, intrat pe picioarele lui în spital. Mărturiile lui sunt cutremurătoare.


3. Epuizarea indusă

Aceasta constă în a împiedica oamenii să doarmă. Când încep să adoarmă sunt treziți brusc, și asta face parte din tortura psihologică. Este aprinsă lumina, se pune muzică… în cazul nostru salvări cu semnale acustice și luminoase circulând continuu fără pacienți. Să nu uităm acel RO-ALERT de pe telefoane care are rol de tortură psihică. Aici, epuizarea indusă venea din faptul că oamenii, fiind terorizați din oră în oră cu numărul de morți, unii au început să aibă insomnii, să fie epuizați nervos. (În unele locuri, se auzea sirena poliției, sau a salvării pe timp de noapte – n.n) Apoi, cel mai bun mijloc de a fi epuizat este să vrei să te miști și să fii împiedicat să te miști. Nimic nu poate fi mai rău decât să fii împiedicat să acționezi.

4. Amenințările

Le-am auzit și-n alte țări, a fost o diafragmă acceptată la nivel mondial, această cartă a lui Biderman. ”Vom fi nevoiti să trimitem armata pe străzi !” și au trimis-o, ”Vă vom închide din nou dacă nu purtați mască, dacă nu sunteți suficient de responsabili!” și ne-au închis de câte ori a vrut Arafat. Deci este o întreagă serie de amenințări foarte explicite, foarte deschise. Amenințările cu lumânări și sicrie proferate de medici la adresa celor care „nu cred” în ce le spun autoritățile și care nu s-ar supune regulilor. Am fost infantilizați, ni s-au adresat ca și cum am fi avut 3-4 ani. Unu, lipsiți de sistemul nostru imunitar și doi, lipsiți de capacitatea noastră de a hotărî ce e bun pentru sănătatea noastră.

5. Indulgențele ocazionale

Indulgențele ocazionale înseamnă că din timp în timp vi se face o favoare. Se spune : ”Vă izolăm, dar în mărinimia noastră, vă plătim zilele sau afacerea închisă, fără să vă spunem că de fapt plătiți cu impozitele voastre”. Deci indulgențele ocazionale înseamnă că-ți dăm și ție, mărunt cetățean ascultător, un ajutor financiar pentru că vrem să avem grijă de tine. ”Te lăsăm la biserică”, ”îți deschidem târg de Crăciun”, ”mergi la parada zilei Naționale”. Și aceasta seamănă confuzie în oameni: ”Totuși, guvernul e de treabă cu mine, deci n-o să mă revolt împotriva guvernului!” (Micile „indulgențe” sunt, de fapt, recompensele pe care autoritățile le acordă celor care afișează conformism și adeziune față de reguli, oricât de aberante; nu e vorba doar de recompense financiare – n.n.)

6. Demonstrația de atotputernicie

Este inversul indulgenței ocazionale. „Am putere de viață și de moarte asupra voastră.” În calitate de anchetator care torturează persoana interogată, ”am puterea să hotărăsc să te las să putrezești într-o închisoare din Guantánamo, sunt atotputernic. – Da, dar am drepturi! – Da? Și cum o să faci să ți le ceri? Eu sunt atotputernic. Eu hotărăsc dacă poți să telefonezi sau nu.” Și aceasta este o indulgență, nu-i așa? Și aici e o adevărată demonstrație a atotputerniciei. NOI hotărâm ce este comerț esențial și ce este comerț neesențial. Vezi cazurile marketurilor care au pus garduri. Dosare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, amenzi uriașe. Și aceasta este tot o manifestare a atotputerniciei. Oamenii aceștia se comportă ca și cum ar avea imunitate absolută. Atenție: Ca să se asigure, parlamentarii francezi au votat o lege care-i imunizează în cazul în care ar putea fi urmăriți în justiție la sfârșitul gestionării crizei (Și Arafat a cerut imunitate pe timpul stării de urgență pentru achiziții – n.n.). Odată ce adevărul va ieși la lumina zilei, nu vor putea fi urmăriți în justiție decât dacă se reușește să se demonstreze că au fost de rea-credință.

7. Degradarea

Persoana va fi pusă în situația de a se degrada. Dacă ne uităm la criza covid-19, e ceva ce nu s-a întâmplat încă, dar e pe cale să se întâmple. Adică asistăm acum la o pierdere a puterii de cumpărare, la o explozie a șomajului, la falimente ale întreprinderilor.  Sunt antreprenori care au preferat să nu-și redeschidă restaurantele pentru că și-au spus că nu este deloc rentabil în condițiile care li se impun. Ni s-a făcut un cadou otrăvit când ne-au spus ”Deschidem”, dar în realitate deschidem punând o distanță de 2m între mese, și certificat verde. Și acesta este doar începutul. Dă oamenilor un șoc și vor accepta orice!

Când auzim autoritățile de sănătate publică spunându-ne că e o certitudine că vom avea un al cincilea val, ceea ce e complet aberant în plan științific, oamenii intră în panică. Așa ceva nu există dpdv științific. Dar conform Ferestrei Overton din prima parte a articolului, massmedia servește interesele ”torționarului lui Biderman”. Se vor manipula iarăși statisticile, se va băga din nou frica în oameni și așa vom avea un nou val. Și aici mă tem de mișcări de protest mult mai violente. Ceea ce se întâmplă acum e că din ce în ce mai mulți oameni își pierd slujbele, nu-și vor mai găsi de lucru pentru că și întreprinderile se vor închide, întreprinderi care nu erau în pericol. Naomi Klein, cercetătoarea canadiancă, a explicat degradarea vieții demne prin terapia de șoc. Ea explică foarte bine în cartea La stratégie du choc (Doctrina șocului, pentru ediția romanească, Ed. Vellant, 2009) că poporul este adus în stare de șoc, iar degradarea în plan financiar, este o metodă excelentă de a aduce poporul în stare de șoc. Din moment ce oamenii sunt în stare de șoc, îi poți face să accepte orice. Dacă acceptăm că va fi un al cincilea val, acest scenariu riscă să se împlinească. Și atunci vom fi într-o asemenea mizerie indusă de massmedia, încât oricine va fi gata să accepte orice.

8. Impunerea de cereri stupide

Aici nu-i nevoie să vă desenez… Când le ceri oamenilor să poarte mască în exterior, dar le spui că de îndată ce se așează pe o bancă să-și mănânce sandvișul, nu mai au nevoie să poarte masca, sau dacă fumează pot s-o dea jos. Virusul va avea răbdare, se va ține departe de tine, pentru că se teme de fumul de țigară. Deci cererile stupide impuse, precum distanța de 2m nu au nici un fundament. Nici interzicerea circulației pe timp de noapte. Gérard Delépine, cancerolog și biostatistician în Franța a făcut calculul cu cifrele de la OMS, demonstrând că țările care au aplicat cu strictețe măsurile de izolare, sunt țările care au cei mai mulți morți. Carta de coerciție a lui Biderman este aplicată în această pandemie, gestionarea crizei de coronavirus se potrivește cu cele opt criterii ale condițiilor de aplicare a torturii psihologice a întregii omeniri. Aș fi curios să aflu cât a primit fiecare conducător în bani, promisiuni sau amenințări încât să fie atât de docil față de o minoritate minusculă de psihopați miliardari”.

Bibliografie:

„A Brief Explanation of the Overton Window” – Mackinac Center for Public Policy

Jean-Jacques Crevecoeur- Manipularea maselor, tortura psihologica si pandemie

 Albert Biderman – Chart of Coercion

Joseph P. Overton – Fereastra Overtoniană


[wpedon id=”88835″]

CITEȘTE ȘI:

Studiu revoluționar: Covid-19 poate da oamenilor celule care „produc anticorpi pentru tot restul vieții”

Vom folosi teama, le vom scurta viața, vom crea medicamente care îi va îmbolnăvi – LEGĂMÂNTUL SECRET

Avocat Piperea: Vaccinarea și utilizarea certificatului „verde” ar trebui urgent oprite

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Bill Gates solicită guvernelor să realizeze „simulări cu virusuri” pentru a fi pregătite de viitoare atacuri bioteroriste sau pandemii

Raed Arafat este cercetat PENAL de DNA pentru ABUZ! Prejudiciu de peste 3,5 milioane de euro

”Sunteți niște criminali”, le-a spus brancardierul medicilor și asistentelor din spital

Stefan Oelrich unul din managerii Bayer a dat anunțul cutremurător! Au avut nevoie de această pandemie. pentru experimente

Deputat Dumitru Coarnă: ”Voi vota #CONTRA introducerii certificatului verde”

V-ați vândut viețile orbiți de FRICĂ! Nu este vorba despre boală, ci despre suprimarea drepturilor

Un proiect de Hotărâre de Guvern prevede vaccinarea a 90% din populația României, până în 2023. Inclusiv COPIII care au împlinit 12 ani

Varujan Vosganian: Colegul nostru a decedat după a treia doză de vaccin. Articol Oficial Media Multitasking

Cristina Elena Răducanu: ”Prefer să încasez un glonț decât să iau dozele voastre și pașaportul ca un câine”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">