Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cine folosește glucometre inteligente

Glucometrele sunt dispozitive medicale utilizate pentru a măsura nivelurile de glucoză din sânge. Acestea sunt utilizate în principal de către persoanele cu diabet zaharat pentru a monitoriza nivelurile de zahăr din sânge.

glucometre inteligente

Ce presupune un glucometru inteligent?

Sistemul de monitorizare a glicemiei Glucometru Contour plus ELITE este special conceput pentru persoanele care se autotestează acasă, cu probe de sânge venos și sânge integral capilar proaspăt recoltat din vârful degetului sau din palmă.

Contour Plus ELITE este unicul glucometru care are un ecran cu numărătoare inversă de 60 de secunde, care le permite pacienților să aplice mai mult sânge la aceeași bandeletă dacă din prima nu a fost plasat suficient sânge. Totodată, aplicația gratuită Contour Diabetes facilitează performanța gestionarii diabetului și este asociată cu îmbunătățirea controlului glicemic și cu scăderea numărului de episoade hipoglicemice.

Cine folosește glucometre inteligente

Pe lângă diabetici, există și alte categorii de persoane care pot folosi glucometre. Acestea includ:

  • Persoanele cu hipoglicemie reactivă

Acestea sunt persoane care au niveluri scăzute de zahăr în sânge după mese sau consumul de alimente bogate în carbohidrați. Aceste persoane pot folosi un glucometru pentru a verifica nivelurile de zahăr din sânge și pentru a evita simptomele hipoglicemiei;

  • Persoanele cu sindromul metabolic

Aceasta este o afecțiune în care persoana prezintă un risc crescut de diabet zaharat, boli de inimă și accident vascular cerebral. Persoanele cu sindrom metabolic pot folosi un glucometru pentru a monitoriza nivelurile de zahăr din sânge și a preveni diabetul zaharat;

  • Sportivii

Sportivii pot folosi glucometre pentru a monitoriza nivelurile de zahăr din sânge în timpul antrenamentelor și competițiilor. Aceștia pot avea niveluri scăzute de zahăr în sânge din cauza efortului fizic intens și pot utiliza un glucometru pentru a-și ajusta alimentația și aportul de suplimente;

  • Persoanele cu afecțiuni tiroidiene

Nivelurile anormale de hormoni tiroidieni pot afecta nivelurile de glucoză din sânge. Persoanele cu afecțiuni tiroidiene pot folosi un glucometru pentru a monitoriza nivelurile de zahăr din sânge și a ajusta tratamentul în funcție de nevoile lor.

Astfel, importanța unui glucometru nu poate fi subestimată. Acesta ține glicemia sub control și ajută oamenii să aibă grijă de sănătatea lor.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share