Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cine-i omul cu masca?

masti-venetiene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M-am deghizat în om. Mi-am pus masca de om serios și am ieșit în lume. Vorbesc elevat să par un om cult. Sunt îmbrăcat destul de elegant (chiar dacă sunt caraghios în costum și cravată) și parfumat cu un parfum scump. Am două telefoane mobile de ultimă generație, dar vreau să par un tip sărac și smerit.  

Sunt un om la modă, dar nu știu cine sunt de fapt. Cred că sunt un om de suflet, dar nu am răbdare să ascult până la capăt pe aproapele. Îmi place când mă laudă lumea, dar nu accept critici la adresa mea. Am impresia că sunt un om ideal, dar sunt un om banal.

Mulți zic că sunt inteligent, dar nu cunosc nicio limbă străină și nu scriu/vorbesc corect românește. Nu am o cultură generală bine pusă la punct și totuși am iluzia că sunt un om interesat de probleme intelectuale și de literatură.

Cultura mea minoră vreau să fie interpretată ca fiind o cultură adevărată. Probabil depinde ce înțelegem azi prin cuvântul cultură. Poate e vorba de o cultură redusă la absurd. Fragmente de cultură. Frânturi. Mă pasionează ideea de cultură, dar n-am ajuns să fac în mod concret cultură.

Nici măcar cultura duhului nu este bine definită întru ființa mea de om fals și modest. Da, sunt pseudouman când pun accent pe imaginea de sine, fără să mă gândesc că sunt ipocrit și egoist.

Caut să arăt bine în lume, fără să arăt bine spiritual. Mă mint singur cu mine. Nu sunt un om bun. Nu sunt omul frumos de care vorbește  Dan Puric.

Nu sunt nimic, dar mă amăgesc că sunt cineva. Cine să fiu dacă nu sunt moral? Cine să fiu dacă nu sunt vertical? Cine să fiu dacă nu sunt un om duhovnicesc?

 

Danut Belu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin