Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!

Astăzi, 25 septembrie celebrăm 32 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare SMURD, prin echipele sale de salvatori a reușit să se poziționeze în toți acești ani,  ca parte indispensabilă a sistemului național integrat de urgență, salvând vieți, dând o nouă șansă la viață celor aflați în suferință.
Timp de 32 de ani sistemul  INTEGRAT  de răspuns la urgențe s-a transformat continuu, a evoluat, fiind mereu orientat în a răspunde prompt și eficient nevoilor cetățenilor.
De la o ambulanță achiziționată prin resurse proprii care acorda asistență medicală de urgență pacienților căzuți în stradă, în Târgu Mureș, în 1990, astăzi, vorbim de un sistem complex, integrat, care funcționează la nivel național, regional și local și care integrează mai multe entități civile și militare cu scopul de a face față urgențelor curente,  dar și celor deosebite, inclusiv dezastrelor în cazul în care acestea apar.
Performanțele dobândite în timp de către salvatori prin misiunile dificile și complexe la care au participat și continuă să participe,  arată fără îndoială cât de mult a evoluat sistemul integrat de urgență. Inclusiv participarea la concursurile internaționale de profil și obținerea unor locuri fruntașe în clasamentele finale, arată ce înseamnă pregătirea personalului paramedical și grija care este dată acestui sistem.
Personalul paramedical, alături de celelalte structuri de urgență, aflate în coordonarea #DSU (#pompieri, #medici și #asistenți din cadrul #SAJ/#SABIF și din cadrul #UPU/CPU, #piloți, #salvamontiști și #voluntari) sunt componente indispensabile ale sistemului integrat de urgență, care împreună, luptă în scopul de a salva vieți!
”32 de ani de când toți cei care îmbracă haina SMURD luptă permanent pentru a readuce șansa la viață celor aflați în nevoie. 32 de ani de când mii de medici, asistenți, pompieri, piloți și voluntari dovedesc curajul, devotamentul și responsabilitatea în lupta cu secundele. Astăzi, mâine și în fiecare zi,  vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi! ”  a ținut să transmită ministrul de Interne, Lucian Bode.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share