Claudiu Popescu, candidatul PSD pentru Primăria orașului Găești

PSD Dâmbovița a prezentat astazi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul pentru Primăria orașului Găești. Claudiu Cezar Popescu este propunerea social democraților pentru comunitatea din Găești.

La eveniment au fost prezenți președintele PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, președintele executiv – senatorul Titus Corlățean, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, senatorul Ionuț Vulpescu – președinte interimar al Consiliului Național al PSD, deputat Carmen Holban, deputat Claudia Gilia, Alexandru Oprea – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Alin Manole – vicepreședinți, alături de vicepreședinții PSD Dâmbovița – Radu Popa, Dincă Georgeta, Ionuț Săvoiu și alți lideri ai organizației.

Fost viceprimar, în două mandate din 1996 până în 2004, din 2010 lucrează la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, unde este director General Adjunct de trei ani, Claudiu Popescu are ca și motivație principală dorința de a dezvolta orașul Găești, bazându-se pe un ”bagaj vast de cunoștințe și realizări” pe care vrea să le pună în slujba oamenilor.

”În urma discuțiilor avute în interiorul partidului, Organizația orășenească a Partidului Social Democrat a decis să mă sprijine și să mă promoveze ca reprezentant în acest demers electoral, garantând că sunt cea mai potrivită persoană pentru asumarea înaltei responsabilități pe care o presupune funcția de Primar al orașului nostru. Mă cunoașteți. Am ajuns într-un moment al vieții și al carierei profesionale în care mă pot lăuda cu o serie extinsă de realizări, în mai multe domenii de activitate și instituții în care am deținut funcții importante, aducând rezultate notabile. În acest moment vin în fața dumneavoastră cu un bagaj vast de cunoștințe și realizări pe care doresc să le valorific, astfel încât să putem dezvolta împreună orașul și comunitatea în care trăim.” a spus Claudiu Popescu în descrierea sa.

Claudiu Popescu, declarații pe larg din conferința de presă:

”PROIECTUL MEU: GĂEȘTI – SMART CITY!

Cu experiența vastă pe care o am în accesarea fondurilor europene, pot garanta că orașul nostru ar putea deveni, în scurt timp, unul dintre cele mai moderne din România și din Europa. Se pot accesa fonduri europene pentru digitalizarea integrală a instituțiilor și nu numai.
Găeștenii ar putea avea acces la toate facilitățile pe care le oferă instituțiile, furnizorii și sistemul bancar, pentru plăți online, ceea ce înseamnă economie de timp și de bani, dar și protecție garantată, în condiții de pandemie.
Marile orașe din România au putut implementa proiecte de digitalizare. Totul devine mai facil, mai prietenos și mai aproape de cetățeni, care astfel nu mai sunt obligați să piardă timpul mergând la primărie, își pot monitoriza consumul de apă, electricitate sau gaze, își pot transmite nemulțumirile sau solicitările către furnizori sau către autorități, au acces gratuit la internet, în parcuri și alte spații publice, astfel încât să își poată rezolva în doar câteva minute foarte multe probleme care până la implementarea proiectului de digitalizare le consumau zile întregi.
O astfel de localitate devine și un magnet pentru investitori. Astfel, vom putea avea mai multe locuri de muncă pentru localitatea noastră, vom putea crește calitatea vieții găeștenilor și puterea economică a orașului.

Realizări anterioare

Mă bazez pe experiența anterioară, pentru a implementa acest proiect, integrat în planul de dezvoltare pe care l-am conceput pentru orașul Găești.
În linii mari, vă reamintesc ce mă definește, din punct de vedere profesional: experiența acumulată în 3 domenii:

În administrația publică – mi-am îndeplinit cu succes două mandate de viceprimar al orașului Găești, din 1996 până în 2004.
În fonduri europene – din 2010 și până în prezent am lucrat în Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. De 3 ani sunt Director General Adjunct în AFIR și am în responsabilitate directă 5 județe.
Și un al treilea domeniu este cel al construcțiilor – în care am profesat atât ca angajat la stat, cât și din ipostaza de antreprenor.

Cele 3 domenii mi-au oferit o înțelegere profundă a mecanismelor societății, a modului și etapelor care trebuie parcurse pentru o dezvoltare fluentă și eficientă, cu grijă față de populația orașului și cu responsabilitate și eficiență în cheltuirea banului public.

Principii

Planurile de dezvoltare pe care mi le asum, alături de PSD Găești, au la bază următoarele principii:

 • Creșterea calității vieții cetățenilor orașului, fără discriminare/ în condiții echitabile.
 • Revitalizarea orașului și revenirea după pandemie, precum și creșterea rezilienței sociale.
 • Dezvoltarea mecanismelor pentru o evoluție dinamică a comunității, pe termen mediu și lung.
 • Dezvoltarea în jurul conceptului Smart City.
 • Eficiență economică, prin accesarea de fonduri europene.

Capitole de dezvoltare

Am analizat nevoile oamenilor, ale comunității, ale orașului și am identificat 7 arii principale care necesită dezvoltare:

 • Educație, cultură și sport
 • Sănătate
 • Mobilitate și infrastructură
 • Utilități și mediu
 • Administrație, servicii publice și mediu antreprenorial
 • Digitalizare
 • Fonduri europene

În perioada următoare, voi prezenta pe larg proiectele din aceste 7 domenii și le voi pune în dezbatere, astfel încât să pornim la drum cu cea mai bună variantă de dezvoltare, care răspunde în mod adaptat necesităților și dorințelor dumneavoastră. Am încredere că putem parcurge împreună această etapă de dezbatere, cu discuții constructive, care să ne aducă mai aproape unii de alții și să ne consolideze la nivel de comunitate!” a explicat Cezar Popescu.

Imagini din conferința de presă, Claudiu Cezar Popescu:

Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița:

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share