Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Combate catabolismul muscular in mod natural

Combate catabolismul muscular

Catabolismul este procesul de dezasimilare care are loc in organismele vii, insotit de eliberarea de energie. Este procesul prin care proteinele musculare sunt descompuse, aminoacizii fiind dirijati catre alte organe si sisteme ale organismului. Aminoacizii rezultati din procesul depletiei sunt folositi in acest caz in scop energetic sub forma „energiei de lux” si pentru sinteza glucozei necesare metabolismului cerebral. Creierul are o rata metabolica incredibila, consumand 20% din aportul energetic total.

fit-man

BCAA (aminoacizii cu catena ramificata): au rol in sustinerea organismului in stari catabolice (la nivelul organismului predomina procesele distructive) produse de arsuri, infectii, traume, interventii chirurgicale, transplant de maduva osoasa, tratamente cu glucocorticoizi (efect anabolizant asupra muschilor); cresterea rezistentei fizice: participa la producerea de ATP – nucleotide care stocheaza si transporta energia in celula;  participa la sinteza hepatica a proteinelor si a glicogenului, imbunatateste metabolizarea hepatica a amoniacului.

dh

Combate catabolismul muscular

Glutamina: este aminoacidul cel mai abundent din muschi si din sange. Concentratia sa foarte mare ii ofera proprietati unice. Un muschi care este in faza anabolica se va ‘umple’ de glutamina. Pe de alta parte, in timp ce muschii nostri se golesc de glutamina, asta inseamna ca ei sunt in faza catabolica. In alti termeni, cu cat este mai multa glutamina in muschi, cu atat ei vor creste mai repede. Asta inseamna ca glutamina va stimula anabolismul muscular. Recente cercetari medicale au studiat impactul glutaminei in procesul cresterii musculare la om… Glutamina este cunoscuta ca promotor al conditiilor anabolice si de crestere a ratei sintezei proteinelor. S-a crezut multa vreme ca glutamina este direct raspunzatoare de acest lucru, dar s-a constatat ca de fapt mareste anabolismul prin suprahidratarea celulelor. Anabolismul este direct legat de cantitatea de apa retinuta in celule; glutamina ajuta acest proces. De asemenea exista dovezi ca glutamina creste nivelul hormonului de crestere (unele studii pretind ca pana si 2 grame de glutamina maresc de 4 ori nivelul hormonului de crestere).

abs-female

Schinduful: contin o concentratie mare de componente steroidiene cunoscute, cum ar fi saponienele furostanolice, dintre care prodioscina a fost cel mai mult studiata. Studiile au aratat ca ingerarea unor componente duce la biodisponibilitatea (absorbtie mai buna), crescand nivelul DHEA (dehidroepiandrosteron) si LH (hormon luteinizant) eliberate de glanda suprarenala si, respectiv, de glandele pituitare. Aceasta proprietate sporeste mediul anabolic deoarece LH actioneaza ca un semnal pentru testiculele sa creasca producerea de testosteron, iar DHEA este un precursor direct al productiei de testosteron.

C5JPT9 Male and female boxer in arm wrestle

Doresti sa ai o dieta de calitate care sa-ti asigure toti nutrientii esentiali, ai nevoie de noi ponturi privind diversitatea alimentelor, iti doresti o alimentatie cat mai sanatoasa, esti nerabdator sa-ti atingi mai repede obiectivele sportive, doresti sa achizitionezi suplimente alimentare cat mai de calitate? Scrie-mi pe adresa de email, relateaza povestea si doleantele pe care le ai si ne straduim sa concepem o dieta si un program de suplimente alimentare cat mai adecvat nevoilor tale.
 Adrian Udrea-  nutritionist sportiv

plantevindecatoare@gmail.com

Carbohidratii cu absorbtie rapida – cheia refacerii surselor energetice imediat dupa antrenament

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share