Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Condamnati si/sau condamnabili (3) Miron Cozma cu si despre Gabriel Oprea

gabi oprea

„Gabi Oprea a fost cu mine la Campionatul European de fotbal din 1996. Era sluga mea atunci. (…) Îmi căra geamantanul, pentru că se pricepea la aşa ceva. Îmi fusese prezentat ca un tânăr viguros şi de încredere. Mi-am dat seama imediat, după moaca lui, că nu e de încredere”, declara Miron Cozma – See more at: http://www.dcnews.ro/miron-cozma-gabriel-oprea-era-sluga-mea-imi-cara-geamantanul_321500.html#sthash.m5atYFA7.dpuf

Uite cine tipa astazi pentru Ponta? Daca tara asta merita sa incapa pe mainile unor astfel de oameni, ramane sa hotarati dumneavoastra cititorii, cei care mergeti sa votati crezand ca va alegeti reprezentantii din fruntea tarii. Am facut si eu sapaturi printre publicatiile de dupa revolutie si mi-am selectat o arhiva destul de bogata, astfel incat sa pot aduce in fata dumneavoastra intamplari, biografii, cauze si efecte. Legat de fostul ministru al apararii, Gabriel Oprea, actual vicepremier si sustinator al unuia dintre candidatii la alegerile prezidentiale, am gasit un material ca liant la ce va spuneam in articolul de ieri, Romania procurorilor morti si a agentilor acoperiti”, referitor la tara condamnatilor si a condamnabililor.

Citez din articolul Sorinei Bruj:

[Miron Cozma – “Luceafărul huilei” din Valea Jiului, şi penalul de aceeaşi provenienţă – a oferit pentru “Ghimpele” un interviu amplu. Iar unul dintre subiectele aduse de Cozma pe tavă a fost legat de actualul ministru al Apărării, generalul Gabriel Oprea.
Sebastian Safir, autorul articolului notează şi faptul că Miron Cozma “a lansat un atac virulent la adresa actualului ministru al Apărării, Gabriel Oprea, cu care, pare-se, ar avea un conflict personal mocnit”. Safir, continuă:

” (…) la mijlocul anilor ’90, în 1996, mai exact, la scurt timp după preluarea puterii de către CDR. Cozma era (…) un personaj cunoscut şi influent, a cărui intervenţie în forţă a reuşit să destabilizeze instituţiile statului de drept şi care, prin numărul şi agresivitatea oamenilor pe care-i controla, a dus la schimbarea unui guvern legitim”.

Pe atunci, “Oprea era un tânăr ofiţer, dornic de cunoştinţe în lumea “bună” a politicii. Din păcate, nici atunci, nici ulterior n-a avut – după cum susţine acelaşi Miron Cozma – vocaţia loialităţii”.

Trecerea anilor a avut câte o semnificaţie pentru fiecare dintre aceste 2 personaje. Dacă pentru Cozma trecerea anilor a însemnat statul la pârnaie, pentru Gabriel Oprea, “trecerea anilor a fost mult mai profitabilă: finalizandu-şi ascensiunea militară cu gradul de “general”, Oprea s-a reorientat către ierarhia socială, devenind, treptat, din “aghiotant” al lui Cozma, “şef al mafiei personale” a lui Adrian Nastase şi, într-un final, ministru însarcinat cu siguranţa naţională în regimul Băsescu.
Şi întemeietorul unui partid de trădători şi traseişti politici: UNPR.

Autorul articolului a încercat să contacteze atât oficiali ai MApN, cât şi cei aflaţi în fruntea UNPR. Fireşte, ca să încunoştiinţeze personajul incriminat: Oprea.

Citeste si : Gabriel Oprea: „Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu”

 

Filmul cu Oprea şi Cozma

În ultimele două zile am încercat sa contactăm oficiali ai Ministerului Apărării Naţionale, ai UNPR sau chiar pe conducătorul acestora, Gabriel Oprea, tocmai pentru a elucida dilema pseudo-incompatibilităţii despre care vorbeam: e oare apt pentru a gira siguranţa naţională fostul “aghiotant” al celui care, la un moment dat, a reprezentat un pericol al statului de drept? Iar daca incompatibilitatea poate fi asumată, sau nu, ironia sorţii se dovedeşte evidentă şi nu poate fi ignorată”, susţine Sebastian Safir.

Dată fiind indisponibilitatea unui ministru care este şi politruc, şi care, încă de pe acum şi-a început campania electorală (racolând inclusiv foste cadre militare) autorul a ales:
Deoarece dialogul cu reprezentanţii, mai mult sau mai puţin personali, ai generalului Oprea nu au dus la generarea unui comentariu relevant, “şi cum o imagine valorează cât o mie de cuvinte”, a oferit în exclusivitate imagini cu generalul Oprea, “secundul” lui Cozma, în 1996.

Sorina Bruj
Sursa: Ghimpele]
Sursa: militar.infomondo.ro

Voi continua seria articolelor „CONDAMNATI SI CONDAMNABILI”, iar daca va intrebati de ce am ales sa scriu despre oamenii din varful afacerilor politice, va marturisesc ca aceasta este partea nevazuta a aisbergului si cea de care trebuie sa ne ferim.
In ceea ce priveste zona Targoviste-Dambovita, afacerea din politica e mult mai simpla: niciun catarg nu poate naviga fara vapor. Despre panze si catarge nu am de ce sa rascolesc presa vremii, fiindca eu insumi am sustinut oameni si partide. Asa ca intr-un viitor „jurnal de bord” veti gasi textura panzei, daca imi este permisa metafora. Glumim, nu?

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin