Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Maine se va deschide editia 47 a Festivalului „Crizantema de aur”

Ieri in sala Florentina a Primariei Municipiului Targoviste a avut loc conferinta de presa pentru deschiderea celei de-a 47-a editii a Festivalului national de romante “Crizantema de aur”.

Au fost prezenti primarul interimar al orasului, Ciprian Prisacaru, directorul festivalului- Gabriel Boriga, directorul Teatrului “Tony Bulandra”, Constantin Ranin si reprezentanti ai Consiliului judetean si ai Centrului de Cultura.

15462562011_207fde8b29_z

Festivalul de acest an va avea ca invitati pe Francesco Napoli, Felicia Filip, Marina Voica, Stela Enache, Alexandru Jula, Florin Georgescu, Adrian Nour. Vor prezenta, Octavian Ursulescu si Alexandra Velniciuc.

Membrii juriului vor fi:

  1. Tenor Florin Georgescu, artist liric
  2. Leonid Gorceac– Prim-vicepresedinte al Uniunii Muzicologilor din Moldova
  3. Cristina Munteanu– director adjunct Centrul Judetean pentru Cultura Dambovita
  4. Actrita Florina Cercel
  5. Conferentiar Univ.Dr. Diana Voda Nemteanu– membru al Uniunii Compozitorilor si muzicologilor din Romania
  6. Maestru emerit dirijor Voicu Enachescu– presedinte juriu
  7. Soprana Felicia Filip– presedinte de onoare

10728660_10204131590622833_1472500291_n

Edilul interimar al orasului, Ciprian Prisacaru ne-a declarat ca este impresionat de longevitatea acestui festival si ca isi doreste in continuare ca acesta sa se desfasoare in cele mai bune conditii si ne asigura de suportul si colaborarea autoritatilor locale in acest sens.

Suntem impresionati de numarul editiilor la care a ajuns acest festival, pentru ca asa cum stim nu sunt foarte multe evenimente de acest gen. Din punct de vedere al municipaitatii trebuie sa stiti ca in acest an Consiliul Local Municipal a aprobat pentru acest eveniment suma de 650.000 de lei. Vreau sa multumesc Teatrului Municipal “Tony Bulandra” si domnului director Constantin Ranin, partenerilor nostri, Consiliul Judetean Dambovita. Ii asteptam pe targovisteni intr-un numar cat mai mare la Sala Mare a Teatrului Municipal “Tony Bulandra” pentru a ne bucura impreuna de cel mai important festival al romantei- Crizantema de aur.” a spus Ciprian Prisacaru.

Implicat in organizarea festivalului dar si a decorurilor de inspiratie orientala ce vor asigura un plus de frumusete celor care vor lua parte la acest eveniment, directorul teatrului, Constantin Ranin ne-a declarat:

Tin foarte mult la festivalul “Crizantema de aur”, sunt putin mai mare decat acest festival, am crescut cu el si stiu cum a evoluat. Este dificil in contemporaneitate sa mentii un festival cu o muzica ce pierde teren pe zi ce trece, poate am devenit mai putin romantiosi, insa eu cred ca sufletul romantic nu moare, dovada ca aproape toate biletele si abonamentele au fost vandute din primele zile de vanzare. Ma bucur ca vom gazdui la Teatrul “Tony Bulandra” aceasta editie, pentru ca in acest mod cei care n-au ajuns niciodata la teatru vor lua pulsul acestui loc si poate vor dori sa revina. Ne-am dorit ca spectatorii sa se simta bine si intr-un mediu care sa le asigure tot confortul de care au nevoie pe durata intregului festival.

Reprezentantii Consiliului judetean au informat de asemenea ca sprijina in masura disponibilitatilor financiare organizarea acestor evenimente culturale si artistice asa cum s-a intamplat si in cazul Festivalului Dracula, a Campionatul European de Majorete si “Crizantema de aur” din prezent.

Acestia isi doresc o colaborare permanenta cu Primaria Municipului Targoviste, Teatrul “Tony Bulandra” si Centrul Judetean de Cultura pentru a elabora strategii culturale ce vor crea evenimente atat de necesare in promovarea turistica a judetului Dambovita si a orasului Targoviste.

10733507_10204128074814940_786344743_n

Aceasta editie a Crizantemei de aur o sa fie una absolut speciala”, ne-a declarat cu entuziasm directorul festivalului, Gabriel Boriga, continuand cu : “Vrem sa fie o editie inedita, incepand cu locatia pana la invitatii de marca pe care ii vom gazdui. Ne dorim ca editiile viitoare sa aiba un numar dublu de spectatori. Invitati ca Francesco Napoli vor face onoare orasului nostru si le vom da targovistenilor ocazia sa asiste la un spectacol cu o personalitate europeana a muzicii. Le multumesc tuturor celor implicati in organizare. “Crizantema de aur” este sinonima cu Targovistea si a ramas cel mai longeviv festival al Romaniei, motiv pentru care suntem datori sa-l ducem mai departe si sa-I dam stralucire.

De asemenea tot Gabriel Boriga ne-a informat ca mai exista o surpriza , “Balul Crizantema de aur”, care va avea loc duminica, 19 octombrie si despre care vom oferi detalii in zilele urmatoare.

Asadar, Festivalul National de romante, “Crizantema de aur”, editia cu numarul 47, va asteapta in perioada 16-18 octombrie la Teatrul Municipal “Tony Bulandra”din Targoviste sa va imbogatiti sufletele cu muzica romantica intr-o atmosfera plina de bun gust si rafinament.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin