Conferința șefilor de Apărare din grupul Indo- Pacific

În perioada 25 – 27 iulie 2022, amiralul Rob Bauer, președintele al Comitetului militar, a participat la cea de-a 24-a conferință anuală a șefilor de apărare din grupul  Indo-Pacific din Australia.

Acesta  s-a întâlnit cu șefii de apărare ai partenerilor NATO din Australia, Japonia și Mongolia, vice-șeful părării din Republica Coreea, precum și comandantul Comandamentului Indo-Pacific al Statelor Unite.  Găzduită de Comandamentul Indo-Pacific al SUA în cooperare cu Forțele de Apărare australiene, conferința își propune să ofere participanților un forum pentru a discuta provocările reciproce de securitate, pentru a îmbunătăți relațiile reciproce și pentru a stimula cooperarea în materie de securitate. Subiectele din acest an s-au concentrat pe evoluțiile regionale, impactul schimbărilor climatice, noile tehnologii și războiul din Ucraina asupra regiunii. Desfășurată pe parcursul a două zile, conferința  a fost o oportunitate pentru cei 30 de șefi ai apărării prezenți la aceasta,  de a-și consolida legăturile, precum și de a face schimb de opinii și bune practici pe subiecte de interes comun. „ Sunt primul președinte al Comitetului Militar NATO care a participat vreodată la această conferință și a fost o mare onoare să fiu inclus în aceasta.  Problemele globale necesită soluții globale. Am putut împărtăși perspective foarte interesante asupra problemelor comune cu care ne confruntăm cu toții. Situațiile destabilizatoare din Indo-Pacific pot avea cu ușurință un efect în Regiunea Euro-Atlantică și invers. Numai lucrând împreună putem aborda aceste amenințări și putem lucra la soluții viabile și de durată”, a  transmis amiralul Rob Bauer. Amiralul Rob Bauer s-a întâlnit cu șeful apărării australian, generalul Angus Campbell, șeful de stat major al Forțelor de autoapărare japoneze, generalul Koji Yamazaki, cu șeful statului major al forțelor armate mongole. , generalul locotenent Ganzorig Dovchinsuren și șeful adjunct al șefilor de stat major al Republicii Coreea, generalul locotenent Wong Park.

„În urma rezultatelor Summit-ului NATO, așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm dialogul și cooperarea practică cu partenerii existenți și cu potențialii noi. Lucrând mai strâns împreună, devenim mai siguri” a concluzionat președintele Comitetului Militar NATO.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share