Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Constantin Niculae, candidat pentru Primăria Răcari – Alianța pentru Unirea Românilor

„Viitorul e acasă” – la Răcari

Cine sunt?! Unii mă cunoașteți, iar alții nu. Unii poate mă simpatizați, alții poate nu. Unii mă veți vota, alții poate nu. Dar cu toate asatea, sper să vă conving pe cât mai mulți dintre voi să îmi oferiți votul și încrederea, pentru a schimba ÎMPREUNĂ, viitorul orașului Răcari. Sunt Niculae Constantin, născut și crescut în Răcari, un om care nu a avut de-a face cu politicienii actuali și cu comportamentele lor în neconcordanță cu normele de bun simț! La fel ca voi toți, sunt sătul de atâta ignoranță și lipsă acută de interes cu privire la dezvoltarea orașului nostru și de aceea am decis să CANDIDEZ PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL ORAȘULUI RĂCARI, cu ajutorul platformei AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), un partid nou, cu oameni noi, tineri și mai ales, entuziaști cu dorință acută de schimbare în bine! https://www.partidulaur.ro

Mi-am propus să plec pe acest drum ALTFEL, abordând diferit conceptul de „campanie electorală”. Pentru a proteja sănătatea tuturor, am luat decizia de a duce această campanie pe două drumuri total opuse: unul fizic, din casă în casă, pentru că Legea ne obligă cumva să o facem, iar unul on-line, pentru ca proiectele și mesajele mele să se propage mult mai ușor, către un număr mai mare de oameni, fără a exista vreun risc de orice fel! De asemenea, nu doresc să mă concentrez în această campanie pe ceea ce nu au făcut ceilalți, oamenii știu singuri ce le lipsește. Nu voi încerca să intru în conflict cu ceilalți candidați pentru funcția de primar al orașului Răcari, deoarece sunt un altfel de om, unul care dorește cu tot sufletul să aducă schimbarea.

Pentru toți cei care vor să se conecteze cu mine , pentru toți cei care vor să-mi pună întrebări sau să afle orice despre mine și echipa mea, am lansat o comunitate în care oricine este binevenit. O găsiți la adresa https://social.cniculae.ro

De asemenea, postez aproape zilnic pe site-ul personal https://cniculae.ro informatii de interes, opinii personale și idei de dezvoltare a comunității.

Printre prioritățile mele se află creșterea calității educației, îmbunătățirirea serviciilor de sănătate, stoparea defrișărilor ilegale de pe teritoriul localității noastre, dezvoltarea economică prin crearea unui parc industrial și prin dezvoltarea infrastructurii orașului, încercând transformarea acestuia într-un adevărat „SMART CITY”.

Împreună cu echipa care îmi este alături, doresc realizarea urgentă a unui sistem de alimentare cu apă și canalizare în toate localitatile componente ale orașului Răcari, sistem care să corespundă tuturor standardelor de sănătate publică și epurare a apelor uzate. Ne-am săturat cu toții să se oprească apa în fiecare zi cu atât mai mult că, suntem amenințați de diverși viruși, iar toate autoritățile ne recomandă să ne spălăm des pe mâini cu apă și săpun dar…nimeni nu face nimic pentru a remedia problemele care apar la rețeaua de apă și canalizare, dând dovadă de o nepăsare și de o ipocrizie ieșită din comun! De peste 30 de ani ni se aruncă aceste gogoși cum că: “vom face aia…, vom face asta…, sigur va fi gata în doi ani…, cel târziu în primăvară vom începe lucrările…, constructorul se va apuca de treabă imediat…și atât! Aceste propoziții le auzim de la Revoluție, fără ca să se schimbe ceva între timp. Ori la mijloc este incompetență, ori nepăsare, ori, chiar rea voință!

„Viitorul e acasă”, așa ne-am spus, dorind să oferim o alternativă celor care sunt plecați peste hotare, copiilor, nepoților, strănepoților noștri. Familiile sunt destrămate, despărțite de mii de kilometri pentru că, acasă nu li se oferă siguranța zilei de mâine. Toți merg să muncească prin țări străine, pentru a oferi copiilor un viitor mai bun, pentru a-și plați datoriile, pentru a încerca să ducă o viață mai bună. De aceea, planul nostru este acela de a crea din Răcari, Ghergani, Ghimpați, Colacu, Săbiești, Bălănești și Stănești, localități cu adevarat europene, nu localități care sunt vizitate și băgate în seamă doar odată la patru ani, în goana după voturi. Nu niște localități pe străzile cărora se aruncă o palmă de asfalt, cumpărat cu sume gigantice, asfalt care crapă după maxim un an de la turnare, asfalt pus după ureche, fără borduri, fără scurgeri, fără marcaje. Dacă vrem să devenim cu adevărat un oraș european, avem nevoie ca infrastructura să fie pornită de la început corect, iar mai apoi extinsă încet, încet.

Orașul Răcari și localitățile care îi aparțin, reprezintă cu adevărat o oază de liniște, la jumătatea distanței dintre București și Târgoviște, ceea ce ne oferă oportunitatea de a crea aici o zonă de agrement, de pe urma căreia administrația locală să adune taxe și impozite, ce vor fi folosite pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor!

Localitatea are nevoie de un sistem de învăţământ echitabil și de calitate, centrat pe câteva principii. Printre aceste principii se numără accesul fiecărui copil la o educaţie de calitate, care să îi ofere premisele unei cariere de succes, reducerea abandonului școlar. Calitatea actului educațional trebuie să fie una la standarde înalte, nu putem, în anul 2020, să funcționam după principiul: “Lasă bă, că merge și așa”.

Localitatea noastră are nevoie de un sistem de transport public cu vehicule nepoluante, vehicule care să deservească toți locuitorii din Stănești, Bălănești, Săbiești, Ghimpați, Ghergani. Mavrodin și Răcari. Cei care ne conduc acum au mașini, și nu câte una, ci câte două, trei, sau chiar mai multe, iar lor le este ușor să se deplaseze unde doresc, când doresc, dar oamenii vârstnici, bunicii noștri din Stănești, de exemplu, nu pot ajunge în centrul orașului, pentru a-și face cumpărături la supermarketurile din zona, deoarece le este aproape imposibil să se deplaseze.    Sistemul de transport public va include gratuități pentru diverse categorii sociale, condiții normale de transport și bineînțeles, un preț care să fie accesibil tuturor.

“Viitorul e acasă” pentru că împreuna putem crea un parc industrial, care să aducă în orașul nostru investitori, cu ajutorul cărora vom îmbunătăți viața în comunitate, vom face orașul să fie cunoscut pe harta țării și vizitat de turiști, putem crea locuri de muncă pentru toți cetățenii orașului, indiferent de vârstă, apartenență etnică sau categorie socială, pentru cei care sunt încă acasă și pentru cei plecați peste hotarele țării, îi vom aduce aproape de familii, reușind să-și câștige banii acasă, în orașul lor, în localitatea natală.

Orașul Răcari are nevoie urgentă de crearea unui spital printr-un parteneriat public-privat, sau a unei clinici care să ofere servicii medicale de calitate pentru toți cetățenii orașului și nu numai, în condiții moderne, cu aparatură de calitate și cu medici pregătiți. Sistemul sanitar va fi centrat pe asigurarea accesului tuturor cetăţenilor la servicii medicale de calitate.

Se impune urgent, crearea unui sistem de control a cheltuirii banului public, oprind acest comportament de achiziționare a serviciilor și produselor la prețuri amețitoare, uneori de zeci de ori peste prețul pieței. Cetățeanul trebuie să știe cum se cheltuie banii publici, pe ce, cum și mai ales cu ce scop. Digitalizarea administrației publice locale va fi o prioritate pentru noi, deoarece asta aduce ușurință în accesarea serviciilor publice, în achitarea taxelor și impozitelor locale, în dialogul cetățeanului cu administrația locală și serviciile interne ale primăriei.

Integrarea socio-economică a persoanelor din comunităţile marginalizate este o prioritate esenţială. Se impune adoptarea cât mai rapidă a unor măsuri eficiente de revitalizare a comunităţilor defavorizate din mediul urban și rural prin integrarea funcţională a serviciilor medicale, sociale și educaţionale.

Când spunem ca „Viitorul e acasă”, asta înseamnă de asemenea, investiţii în creșe și grădiniţe cu program prelungit, în sisteme de tip after school, în centre de plasare și reconversie a forţei de muncă, precum și în măsuri de promovare a „îmbătrânirii active”, astfel încât trendul demografic negativ să se atenueze, iar riscul de sărăcie să se diminueze semnificativ, oferind de asemenea, posibilitatea părinților să lucreze fără grija copiilor, deoarece aceștia vor învăța și se vor dezvolta într-un mediu sănătos și performant!

Viitorul nostru acasă reprezintă și protejarea mediului înconjurător. Defrișările ilegale constituie o reală problemă, iar stoparea acestora trebuie să reprezinte o prioritate în direcţia protecţiei pădurilor. Acţiunile de împădurire și regenerare trebuie să porneasca și să continue într-un ritm alert pentru a diminua, astfel, efectele negative ale defrișărilor. Ne-am săturat ca odată la patru ani să se planteze câțiva copaci pe marginile drumurilor (copaci care de cele mai multe ori nu rezistă decât câteva luni), într-un vârtej de PR, prin care se încearcă doar atragerea de capital electoral. Oamenii s-au săturat să fie prostiți cu fotografii și vorbe frumoase, cu live-uri fără esență pe la diverse televiziuni, cu interviuri plătite, în care se elogiază diverse persoane fără prea multe rezultate.

Sectorul IT&C trebuie să devină un vârf de lance în modificarea structurală, tehnologică și inovativă la scara întregii noastre economii, precum și în sfera sectorului public, iar Primăria Răcari nu trebuie să fugă de dezvoltarea tehnologică, ci trebuie să integreze servicii și programe care să ușureze comunicarea între administrație și cetățean.

În agricultură, producătorii mici și mijlocii trebuie susţinuţi pentru a asigura nevoile pieţelor locale, iar marii fermieri trebuie sprijiniţi pentru a rămâne conectaţi la pieţele naţionale și regionale. Cum putem face asta? Prin diverse întâlniri între  specialiști în accesarea de fonduri europene și fermieri, toate acestea mediate și moderate de autoritatea locală, tocmai pentru ca fermierii să afle informațiile din prima sursă și pentru a ști, cum și ce pași trebuie făcuți pentru dezvoltarea afacerii lor!

Alianța pentru Unirea Românilor își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam.

Familia este baza oricărei societăți sănătoase. De aceea, este vital ca societatea să stimuleze constituirea de familii, să sprijine și să apere familia. Membrii unei familii au o legătură de sînge, dar şi una de ordin spiritual, integrată în unitatea complexă a neamului.

Națiunea este comunitatea tuturor celor care au o limbă, o cultură și o istorie comună, indiferent că se regăsesc între granițele aceluiași stat sau nu. Iubirea de neam este firească și se exprimă prin păzirea şi afirmarea creatoare a fiinţei şi geniului naţional, precum şi printr-un efort conştient de armonizare cu celelalte neamuri, în concertul universal al omenirii.Idealul național este reunificarea tuturor teritoriilor care aparțin comunităților românești istorice.

Credința creștină este fundament al civilizației europene și izvor de sănătate morală. Libertatea și demnitatea persoanei sunt de neconceput în absența legii morale, care este conținută în învățătura de credință.

Libertatea este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu pentru om și se cuvine apărată și păstrată. Libertatea de gandire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, precum și accesul liber al persoanei la o activitate economică sunt esențiale într-o democrație.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Cu deosebit respect, Niculae Constantin.

 

Comunicat de presă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share