Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Începe sau nu școala în toamna lui 2020? Află cum să te pregătești pentru ambele variante

Anul 2020 este imprevizibil, iar viața tuturor pare că s-a schimbat radical. Una dintre cele mai afectate categorii de persoane din cauza situației actuale este reprezentată de adolescenți. Dacă ești părinte, iar copilul tău este la școala generală sau liceu, cu siguranță că te-ai lovit de perioada în care acesta a trebuit să stea acasă pana la începutul verii.

Până în momentul de față, există multă incertitudine legată de începerea școlii în toamnă pe fondul pandemiei. Mai jos vei găsi câteva sfaturi utile despre cum să te pregătești și cum să îți pregătești copilul pentru ambele variante.

Cum te pregătești pentru începerea școlii în regim normal

Cu siguranță că cea mai bună variantă este începerea școlii ca până acum, iar pentru aceasta, va trebui să te pregătești de ceva cumpărături. Printre acestea, caietele, hainele noi de școală, precum și încălțările nu trebuie să lipsească de pe listă. Dacă ai un adolescent acasă, știi deja că unul din brandurile lor preferate este Vans, iar acolo vei găsi diferite articole care să se potrivească stilului său vestimentar.

Pe lângă latura materială, va trebui să te asiguri că îți pregătești copilul și din punct de vedere emoțional, mai ales că noile condiții de studiu vor fi diferite de cele de până acum. Astfel, va trebui să discuți cu fiica sau fiul tău despre ce așteptări are de la noul an școlar și, mai ales, despre faptul că situația nu se va schimba prea curând.

Școala online – varianta a doua de începere a cursurilor

Mulți copii s-au obișnuit deja cu școala online. De aceea, poate nu li se pare dificil să reia această formă de învățământ. Deși copilul tău va participa la cursuri din fața calculatorului, faptul că nu va putea fi lângă colegii săi ar putea să îl afecteze destul de mult. De aceea, trebuie să abordezi și această situație și să discuți cu adolescentul în mod sincer, pentru a-ți da seama de așteptările sale.

În ceea ce privește pregătirile materiale, poate în această situație scapi de anumite cheltuieli, însă nu trebuie să uiți că unui copil tot îi vor trebui destul de multe lucruri pentru a participa la cursuri, chiar și de acasă. Printre acestea, poți avea în vedere pregătirea unui spațiu liniștit și corespunzător din care să poate învăța.

Responsabilizarea adolescentului

O mare problemă a cursurilor online este că tu, ca părinte, vei putea monitoriza mai puțin felul în care copilul tău învață. De aceea, este foarte important să responsabilizezi un adolescent. Fie că îl rogi să te ajute la diverse treburi casnice ușoare și rapide, fie că îi iei un animal de companie de care să aibă grijă, acestea reprezintă câteva moduri simple prin care acesta va învăța să respecte munca și învățătura.

Anul acesta nu a fost ușor pentru nimeni, însă copiii au fost mult mai afectați din cauza acestei pandemii care le-a dat lumea peste cap. Indiferent că școala va începe în mod normal sau online, va trebui să găsești soluția care se potrivește cel mai bine pentru ca adolescentului tău să nu i se schimbe motivația de a învăța.

Sursa foto: Pixabay.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share