Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Containere modulare pentru spitalele din județul Hunedoara

Crește alarmant numărul de pacienți cu COVID, iar sistemul sanitar din  județul Hunedoara este tot mai împovarat. Ambulanțele nu mai contenesc,  aducând bolnavi la spitale, astfel că se caută noi soluții pentru decongestionarea zonelor de triaj.

Având în  vedere și debutul sezonului rece, în urma solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, guvernul a direcționat către spitalele din județ, elemente modulare de tip container. Acestea  au ajuns la Hunedoara și Brad, iar aseară,  altele, au ajuns la spitalele din Petroșani și Lupeni.

Construcțiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare, iar unul dintre containere este conectat la reteaua de apă- canal a unității sanitare. Fiecare container este prevăzut cu un pat. În construcțiile modulare se va face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora. Urmează ca în următoarele zile, un alt transport de construcții modulare medicale să fie trimis către unitățile sanitare din Orăștie, Hațeg și Geoagiu.Locurile la terapie intensivă pentru pacienții aflați în stare gravă sunt ocupate în totalitate. Incidența la nivelul județului a ajuns la 3,18 la 1.000 locuitori, iar numărul localităților cu un indice de peste 3 persoane pozitive raportate la 1.000 locuitori a ajuns la 141.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share