Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Madlen Șerban, UNESCO: ”Spiritul Romanței trebuie transmis mai departe, către tinerele generații din interiorul și din afara granițelor”

Madlen Șerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, mesaj în deschiderea Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței ”Crizantema de Aur”, ediția cu numărul 56, derulat în perioada 19-21 octombrie la Târgoviște.
”Romanța, tradiție si identitate națională
Limbajul romanței nu ne vorbește doar de identitatea poporului român, ci invită și la o reflecție pe tema dialogului intercultural autentic. În dezvoltarea sa ca gen muzical, romanța a știut să integreze diverse tradiții culturale și muzicale. Deopotrivă pastrătoare de tradiție  si identitate națională, dar și poartă deschisă către alte culturi, spiritul Romanței trebuie transmis mai departe, către tinerele generații din interiorul și din afara granițelor. Deocamdată, Romanța figurează doar în repertoriul National al Patrimoniului Cultural imaterial. O eventuală înscriere în Lista UNESCO a Patriomniului Cultural Imaterial, ar întări contribuția țării noastre la promovarea dialogului intre culturi pentru realizarea păcii și dezvoltării durabile. Acestea sunt valori pe care, cu stăruință, UNESCO le amintește oamenilor din cele 194 de state membre, știut fiind că artele și cultura unesc. Festivalul Național de Romanțe, „Crizantema de Aur”, cel mai longeviv festival din România, ne reamintește și la cea de-a 56-a ediție: Romanța ne unește!„
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin