Corneliu Ștefan: PSD s-a angajat să crească puterea de cumpărare, să stopeze prăbușirea nivelului de trai

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, principalele măsuri pe care social democrații le-au adus la masa guvernării cu cei din PNL, pentru a ”repara” ce s-a stricat până acum de liderii de dreapta.

”PSD și-a asumat și a intrat la guvernare, este o decizie luată cu responsabilitate pentru țară, pentru a aduce la normalitate viața românilor. Statul trebuie să aibă grijă de cetățenii săi, mai ales de cei vulnerabili, iar munca trebuie să fie încurajată și răsplătită în primul rând pentru familiile cu copii și pentru cei aflați în dificultate. PSD s-a angajat din nou să repare ce au stricat guvernele de dreapta. Să crească puterea de cumpărare, să stopeze prăbușirea nivelului de trai”, a spus Corneliu Ștefan.

Acesta a prezentat un set de măsuri principale care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022:

 • Medicamente antivirale în farmacii pentru tratarea timpurie a persoanelor afectate de covid 19
 • Testarea extinsă și anchete epidemiologice pentru restrângerea contaminării
 • Creșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, de la 2300 de lei în prezent la 2550 de lei de la 1 ianuarie 2022
 • Creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1442 de lei la 1586 de lei tot de la 1 ianuarie
 • Creșterea pensiei minime cu 25% de la 800 de lei la 1000 de lei
 • Creșterea alocațiilor cu 40% pentru copiii sub 2 ani de 427 de lei  la 600 de lei.
 • Creșterea alocațiilor cu 13,5% pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani de la 214 la 240 de lei, tot de la 1 ianuarie.
 • Lansarea programului ”Cumpără românește” pentru încurajarea achizițiilor de produse românești și implicit sprijinirea firmelor cu capital românesc.
 • Creșterea producției agricole autohtone pentru realizarea siguranței alimentare
 • Absorbția în întregime a tuturor fondurilor europene destinate agriculturii și plata la timp a  tuturor categoriilor de subvenții.
 • Digitalizarea economiei, a plății obligațiilor fiscale pentru toți contribuabilii
 • Reducerea taxelor pe venituri și creșterea deducerilor pentru persoanelor cu venituri mici și cu mulți copii.

”Tot la capitolul finanțe, în perioada următoare, vrem să reducem derapajele pe care Guvernul PNL le-a avut în ultimii doi ani de zile, să aducem o reparație morală pentru a aduce la egalitate, prin rectificare bugetară, sumele care se cuvin tuturor unităților administrativ teritoriale care au fost văduvite de Guvernul PNL.”

 • Finalizarea autostrăzilor începute și a lucrărilor de modernizare pentru toate drumurile naționale pe care le avem în desfășurare.
 • La Agricultură, veste bună pentru Dâmbovița, se vor relua programele de sprijin astfel încât de anul viitor reintră Programul Tomata și sprijinirea programului strategic ”Cumpără românește”
 • Redeschiderea Casei de Comerț ”Unirea” pentru produsele agricole românești.

Pentru județul Dâmbovița:

”Avem așteptări foarte mari din partea Guvernului României, din partea colegilor pe care îi avem astăzi în Guvern, nu am renunțat la DN71 și vom scoate cât mai repede la licitație drumul expres Găești – Ploiești, drumul care face legătura între Oltenia și Moldova, și se află în stadiu final de studiu de fezabilitate. În perioada următoare, în prima parte a anului 2022 dorim să-l scoatem la licitație.”

Citește și:

Marcel Ciolacu: Nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie. Dreptul la viață primează

Carmen Holban, deputat: Ministerul Sănătății trebuie repoziționat ca autoritate națională care să ia decizii pentru controlul pandemiei

Corneliu Ștefan: Miniștrii PSD au obligația să implementeze programul de guvernare social-democrat

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share