Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre ultimele măsuri propuse de social democrați în domeniul sănătății. Una din veștile bune o reprezintă cerința de medicamente antivirale în farmacii, care va ajuta oamenii să se trateze imediat ce au simptomele unei afecțiuni, fără a mai fi nevoie de spitalizare, acolo unde este cazul. O altă măsură propusă, se referă la o mai bună comunicare între Guvern și cetățeni, dar și preluarea deciziior principale din timpul pandemiei de către Ministerul Sănătății.
”Cu ajutorul noului ministru, Alexandru Rafila, ne-am propus schimbarea radicală a atitudinii autorităților în gestionarea pandemiei și sunt de părere că Ministerul Sănătății trebuie repoziționat ca autoritate națională care să ia decizii privind sănătatea publică și asistența medicală, pentru controlul pandemiei și pentru asigurarea accesului la servicii de sănătate a tuturor categoriilor de pacienți. Nu vor mai fi decizii arbitrare și impredictibile. Orice decizie luată va fi mai întâi discutată cu cei care avizează, astfel încât să creștem gradul de conformare voluntară din partea oamenilor”, a explicat Carmen Holban.
Declarații pe larg:
„Una dintre cele mai presante probleme ale acestei perioade este pregătirea sistemului sanitar pentru a diminua cât mai mult efectele valului 5 al pandemiei, pentru că este o certitudine, valul 5 va veni. Măsurile propuse de PSD la capitolul sănătate sunt obligatorii, dacă dorim să prevenim tragediile văzute până acum.
- Medicamente antivirale în farmacii, eliberate pe bază de prescripție medicală, pentru tratarea din timp a persoanelor infectate cu sars-cov2.
- Diagnostic și tratament ambulatoriu cât mai rapid pentru pacienții covid19, precum și extinderea testărilor și eficientizarea anchetelor epidemiologice. La extinderea testărilor, aș specifica că este absolut necesară înființarea de noi centre și asigurarea unui număr lunar de teste gratuite pentru angajații din sectoarele esențiale.
- Să dezvoltăm rapid serviciile de ambulatoriu, astfel încât oamenii să beneficieze de tratamente înaintea apariției complicațiilor cauzate de covid19. În acest fel, reușim să evităm și aglomerarea spitalelor. Însă la fel de importantă este vaccinarea, pentru că ajută organismul să lupte împotriva acestui virus și este o gură de oxigen pentru sistemul medical.
- Persoanele vârstnice și cele cu afecțiuni cronice, trebuie să se vaccineze. Avem însă o problemă cu reticența oamenilor.
- Am auzit astăzi la tv că avem un grad înalt de imunitate naturală (70%), această informație trebuie transmisă corect, pentru că doar la o imunitate de peste 90-95%, putem prevedea o măsură de relaxare. Până atunci trebuie să considerăm vaccinarea o prioritate, să păstrăm în continuare măsurile pe care le-am propus la începutul pandemiei: să nu uităm de masca obligatorie, de distanțare.
- Reticența vine și pentru că deciziile luate au fost destul de contradictorii, dar și faptul că nu au existat explicații pe înțelesul tuturor. Ne apropiem de finalul acestui an, iar numărul dâmbovițenilor vaccinați a ajuns la 168.298 de doze complete, adică puțin peste 30% din populația județului. Dacă vrem să avem un început de an liniștit, vaccinarea este cea mai bună soluție.
Solicit o adresă către Ministerul Educației, prin care aș cere să elaborăm o procedură mult mai clară privind modul de administrare al testelor în școli. Trebuie specificat foarte clar cum vor fi validate rezultatele acestor teste. Există multă confuzie, totul s-a făcut în grabă, dar toate astea au fost legate de miniștrii USR. Dacă testarea în școli debuta atunci când PSD o cerea, acum aveam deja reguli clare, bine stabilite, totul ar fi fost funcțional. Din păcate, miniștrii USR au blocat testarea în instituțiile de învățământ pentru toată durata mandatelor lor. Acum trebuie să recuperăm tot ceea ce este pierdut. Suntem obișnuiți să reparăm ce au stricat alții”, a mai precizat Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița.
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Miliardarii lumii și-au crescut averile în anul 2024. Cine sunt cei mai bogați oameni de pe planetă
Programul Prima Seră. Care sunt condițiile pentru a primi 200 de mii de euro de la stat și cine se poate înscrie
Un bărbat a fost găsit fără viață dar și fără mai multe organe pe malul unui lac din Cluj
Protest uriaș în Capitală! Cel mai mare miting împotriva deciziei abuzive de anulare a alegerilor
Cristi Iordache – Stirea zilei ascunsă de principalele trusturi de presă. Protestele din Piata Universitatii
Copiii cu dizabilități din Târgu Mureș, victimele DGASPC și indiferenței statului. Atenție, imagini șocante!
LIFE STYLE
Lucrurile bune se întâmplă atunci când ai încetat să le aștepți
Fă dragoste doar cu cine îți mângâie sufletul
Lună plină în Rac, 13-14 ianuarie 2025: Suntem încurajați să ne concentrăm pe noi moduri de a gândi și de a fi
Cancerul poate fi învins prin POST. Ce se întampla atunci cand ținem post?
10 filme americane de dragoste pe care să le vezi măcar o dată în viață
DESTINATII
5 avantaje surprinzătoare ale asigurării de călătorie pentru vacanțele tale
Plan de măsuri pentru a evita situațiile cu impact negativ asupra turiștilor care vor ajunge în stațiunile hunedorene
Domeniului schiabil din Pasul Vâlcan se poate finaliza cu fonduri europene
Importanta asigurarii de calatorie pentru vacantele tale in tari straine
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Tonic general al organismului – Apa cu miere vă ajută să vă restabiliți sănătatea
Cum să prevenim alergiile la copii – Mihaela Bilic
Prevenirea problemelor de vedere la copii: sfaturi esențiale
Ai grijă de organele tale, nu le mai speria
Spune-mi ce te doare și îți voi spune ce să iubești
Mihaela Bilic: Slăbiți cu ciorbă! Strategie dietetică după excesele de sărbători
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Cum îți asiguri fluxul de numerar într-un mediu economic instabil?
Valeriu Gafencu: Nu cunoştinţe multe ni se cer nouă, ci virtuţi şi fapte bune
Miliardarii lumii și-au crescut averile în anul 2024. Cine sunt cei mai bogați oameni de pe planetă