Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Corneliu Ștefan: Vă invit să descoperiți Peștera Ialomiței din Munții Bucegi!

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis o invitație către iubitorii de natură, aceea de a-și petrece câteva zile în Munții Bucegi, acolo unde pot vizita Peștera Ialomiței, Mânăstirea Ialomiței, dar se pot aventura și pe traseele care duc spre Vârful Omu, Cheile Zănoagei, Valea Obârșiei, Sfinxul, Babele sau Crucea de la Caraiman.
Vă invit să descoperiți Peștera Ialomiței și Mănăstirea Ialomiței – ridicată chiar la intrarea în peșteră, dar să vă delectați și cu peisajele superbe pe care le puteți vedea chiar aici, la noi, în Bucegii dâmbovițeni!
Traseele de drumeții vă vor dezvălui și bogata istorie a locului, iar punctele de belvedere vă vor oferi perspective uimitoare asupra munților și a văilor ce se întind la poalele lor. Aici, cu siguranță, veți scăpa de canicula verii și veți găsi liniștea și frumusețea naturii într-un cadru de poveste”, a precizat Corneliu Ștefan pe pagina de facebook.
Vă reamintim că în perioada 1 iulie–31 august 2023, Asociaţia Chindia Jurasic Park implementează, în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ şi cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, un proiect de educație montană. Astfel, un număr de 22 de tineri din judeţ (școli din zona Moreni-Valea Lungă-Vârfuri), coordonaţi de monitori ai asociaţiei, vor deprinde tainele naturii parcurgând trasee de drumeţie, luând parte la activităţi de alpinism, speologie, orientare cu busola, ecologizare şi refacere a marcajelor turistice din zonă.

Cristi Iordache: Gura de Rai din Munții Bucegi este plină de energii vindecătoare

Și dacă sunteți atrași de misterele din Munții Bucegi, vă puteți apropia de aceste locuri doar prin prezența dumneavoastră acolo. Iată ce scrie Cristi Iordache, jurnalist și montaniard, în explorările sale:

”… Nu voi sta sa detaliez in acest material publicistic,  insa triunghiul pitagoreic format din cele trei varfuri: Omu, Caraiman si Batrana este baza unei piramide cu varful in jos. Daca ridicam o axa din subteranul acestei piramide ingropate, ne vom ridica in varful Obarsia, varf la randul sau al unei piramide formate din trunghiul pitagoreic al axelor varfurilor Omu, Batrana si Caraiman, o alta baza piramidala aflata la randul ei in subteran.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share