03/08/2021

Corneliu Ștefan, CJD: Ultimele informații din zona montană. Cum se va face accesul către platoul Padina

UPDATE 21 iulie, ora 12.00: ”Weekend-ul acesta putem merge, în siguranță, la Festivalul „Peștera-Padina”. Și vremea se anunță numai bună pentru cele 3 zile de concerte pe care Consiliul Județean Dâmbovița le organizeză începând de vineri, 23 iulie, până duminică, 25 iulie”.
UPDATE 20 iulie, ora 20.00: Am convocat, în această seară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița și am adus la cunoștința membrilor acestuia problemele cauzate, în zona de nord a județului, de râul Ialomița și de ploile abundente din noaptea trecută. De asemenea, în videoconferința avută tot în această seară cu premierul Florin Cîțu, s-au solicitat Guvernului sumele necesare refacerii tuturor obiectivelor afectate.”
Știrea inițială:
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:
„Nordul județului nostru a fost afectat, noaptea trecută, de o furtună violentă, care a creat pagube însemnate!
Am fost personal în munte pentru a vedea care este situația și pentru a găsi cele mai bune soluții. Pot să vă spun, după o analiză chiar la fața locului, că aproximativ 200 de metri din DJ714, la intrarea în Cheile Tătarului, au fost distruși de ploile puternice din cursul nopții trecute.
Accesul către zona Platoul Padina se va face pe varianta asfaltată de pe marginea Lacului Bolboci.
Drept urmare, drumul va fi închis până la refacerea porțiunii afectate. În acest sens, la Cabana Bolboci, dar și la intrarea pe drumul dinspre Peștera spre Cheile Tătarului, vor fi montate indicatoare care vor anunța acest lucru.
În ceea ce privește turiștii aflați acum în munte, aceștia sunt în deplină siguranță. A fost găsită și ruta pe care pot merge spre casă.
Vă asigur că vom reface drumul în cel mai scurt timp, astfel încât zona montană să fie accesibilă pe toate rutele existente. În acest sens, am convocat, pentru această după-amiază, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.
Vă voi ține la curent cu ceea ce se întâmplă în munte!”
Comunicat de presă
Distribuie acest articol Oficial Media
Share