Costin Cozma: Până și în Kabul, în Afganistan, se fac teste prin sondaj!

Purtătorul de cuvânt PSD Dâmbovița, Costin Cozma a adus în discuție subiectul  legat de decizia de ieri a Curții Constituționale a României, decizie care declară neconstituțională ordonanţa de urgenţă prin care PNL a majorat amenzile date pentru încălcarea ordonanţelor militare. Altfel spus, cele aproape 300.000 de amenzi date până acum, amenzi de peste 120 de milioane de euro, sunt ilegale.

„Mai pe scurt, judecătorii Curții Constituționale au constatat că președintele Klaus Iohannis a restrâns cu de la sine putere drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. În condițiile în care astfel de decizii sunt hotărâte în urma unor dezbateri parlamentare. De precizat mai este și faptul că anularea amenzilor a fost votată în UNANIMITATE de toți membrii Curții Constituționale, inclusiv de judecătorul desemnat de către președintele României.

Un alt motiv al anulării acestor amenzi de către Curtea Constituțională este următorul:

Nu poți lăsa un polițist să stabilească valoarea amenzii după cum vrea el! Acesta trebuie să aibă criterii clare, reglementate prin lege, care să impună valoarea sancțiunii. Aberația promovată de Guvernul Orban și de liberali arată cam așa: în Micro 11 puteai lua amendă de 1.000 de lei pentru că nu aveai declarația pe proprie răspundere la tine, iar în Micro 6, chiar dacă aveai declarația la tine, dar era completată greșit, puteai primi o amendă de 10.000 de lei.

Radu Popa, PSD Dâmbovița: „România nu se poate salva cu sloganuri!”

Amatorismul de care au dat dovadă liberalii când au scris această lege va duce la situația în care cei care au încălcat grav ordonanțele militare vor scăpa de plata amenzilor, iar instanțele de judecată vor fi blocate de numărul mare al celor care le vor contesta. Pe de altă parte, doar liberalii cred că este normal să amendezi mai mulți oameni decât ai testat. Dacă s-a demonstrat cât de limitați sunt liberalii atunci când scriu legi, ei bine, la capitolul ipocrizie Guvernul Orban nu are limite!”

Fondul Național de Investiții dorit de liberali este cel de-al doilea subiect pe care purtătorul de cuvânt PSD Dâmbovița îl aduce în atenția dâmbovițenilor.

„La începutul anului 2017, Ludovic Orban numea FONDUL SUVERAN DE INVESTIȚII o megaescrocherie și îl respingea doar pentru că era promovat de guvernarea PSD. Acum,  liberalii susțin că un astfel de fond poate fi un „instrument de dezvoltare a anumitor activități”.

Cu astfel de declarații începem să ne punem întrebarea dacă liberalii mai știu pe ce lume trăiesc, dacă mai au simțul măsurii și al penibilului.

Ce caracter trebuie să ai ca, la trei ani de când respingeai de-a dreptul isteric ideea, tu să ieși public și spui că de fapt un astfel de fond de investiții poate relansa economia și, una peste alta, să ți-l asumi ca idee? ”

Costin Cozma susține că de înțeles au înțeles toți românii că liberalii nu sunt în stare să conceapă o lege care să fie în interesul cetățeanului mai întâi de toate, dar trebui spus ca să înțeleagă toată lumea: atacarea acestui fond în ultimii ani a fost o piedică pusă economiei naționale de PNL.

Și ultimul punct, și poate cel mai important, este relaxarea ce va surveni după data de 15 mai.

„Nimeni nu știe dacă e mai bine sau mai rău, nimeni nu știe numărul real de infecții și decese COVID. Nu știm care e numărul real al infecțiilor, pentru că asimptomaticii sau cei cu simptome ușoare nu au fost testați.

TOATE STATELE CARE VOR SĂ RELAXEZE MĂSURILE DE COMBATERE A COVID-19 FAC TESTE ÎN MASĂ ȘI/SAU TESTE PRIN SONDAJ.

Ce știm însă cu certitudine este faptul că Partidul Național Liberal nu poate justifica de ce s-a opus testării statistice sau în masă.

Până și în Kabul, în Afganistan, se fac teste prin sondaj!”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share