Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Crimeea: Prima vizita a presedintelui Putin dupa anexare

In prima vizita de la anexare, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ajuns in Crimeea pentru a participa la comemorarea Zilei Victoriei, manifestatie menita sa marcheze infrangerea Germaniei naziste in cel de-al doilea Razboi Mondial. 

„O astfel de provocare este inca o confirmare ca Rusia urmareste deliberat o noua escaladare a tensiunii din relatiile Ucraina-Rusia,” se arata intr-o declaratie a Ministerului de Externe al Ucrainei, cu privire la vizita lui Putin.

„Cred ca vizita sa in Crimeea este inadecvata,” a declarat secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, in legatura cu vizita  presedintelui Vladimir Putin.

In plus, Ministerul de Externe al Rusiei a sugerat ca Rasmussen este „orb”, dupa ce secretarul general al NATO a subliniat ca nu a vazut niciun semn al retragerii trupelor de la granita cu Ucraina anuntata de Rusia.

„Ingrijorarile iscate de prezenta trupelor noastre in apropierea granitei cu Ucraina ne-au fost aduse permanent in atentie,” declara Putin pentru reporterii The new York Times, dupa intalnirea cu presedintele elvetian Didier Burkhalter, saptamana aceasta. „Le-am retras. Astazi, nu sunt la granita cu Ucraina, ci in zone obisnuite de exercitiu, de antrenament.”

Duminica, rebelii sustinuti de rusi planuiesc desfasurarea referendumului pentru secesiune , a carui victorie ar insemna dependenta politica si economica de fostul colonel al KGB-ului.

CITESTE SI:

Moneda comemorativa pentru „Reunificarea cu Federatia Rusa”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin