Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Moneda comemorativa pentru „Reunificarea cu Federatia Rusa”

Saptamana aceasta, Rusia a dezvaluit o noua moneda comemorativa, in vederea glorificarii anexarii Crimeei, moneda ce, aparent, face parte dintr-o serie intitulata „Strangatorul pamanturilor rusesti”. 

Denumirea insasi are o aura intunecata, dat fiind faptul ca Putin considera caderea Uniunii Sovietice drept „cea mai mare catastrofa geopolitica a secolului”, continuand destabilizarea  Ucrainei sudice si estice, pe care le numeste Novorusia sau „Noua Rusie”.

In ceea ce priveste monedele din argint de 925, fiecare va cantari aproximativ un kilogram, si va avea un certificat de autenticitate. Doar 500 de astfel de monede vor fi batute si, deocamdata, nu se vehiculeaza niciun pret clar.

Spatele monedei va contine un relief al conturului peninsulei Crimeea cu numele a 28 de orase, anul curent, si o inscriptie in limba rusa – „Reunificarea Republicii Crimeea cu Federatia Rusa”.

„Strangatorul de pamanturi rusesti” este o sintagma traditional asociata cu Ivan al III-lea – mai bine cunoscut sub numele de Ivan cel Mare – , cel care a extins teritoriile Rusiei in mod semnificativ in timpul conducerii sale.

In luna martie a acestui an, Rusia a anexat Crimeea, dupa ce Parlamentul din peninsula isi declarase independenta fata de Ucraina si ceruse alaturarea la Federatia Rusa.

CITESTE SI:

CRIMEEA- Prima vizita a presedintelui Putin dupa anexare

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin