Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cristian Stan: Sunt cele mai importante lucrări de reabilitare a Teatrului Tony Bulandra din ultimii 20 de ani

Teatrul Tony Bulandra își redeschide de astăzi, în mod oficial, Sala Mare care este proaspăt reabilitată și modernizată, o investiție realizată de Primăria Municipiului Târgoviște, prin fonduri venite de la Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și din bugetul local.

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă, susținute de primarul Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu, city manager Gabriel Boriga și Mihai Constantin Ranin, managerul Teatrului Tony Bulandra.

Poate că una dintre cele mai importante ”întâlniri” care au loc în spațiul unic pe care îl oferă teatrul, este și cea dintre liderii celor două entități, cea politică/administrativă și cea culturală. Nu putem decăt să ne bucurăm și să îi apreciem atât pe managerul teatrului Tony Bulandra, domnul Ranin, cât și pe primarul Daniel Cristian Stan, care au reușit să colaboreze și să spargă ”clasicele bariere” care intervin în genul acesta de relații. În final, cei care vor primi roadele acestor parteneriate de bună credință sunt oamenii din comunitate, copiii, tinerii, toți cei care merg într-o instituție de cultură și își (re)găsesc valorile, reperele, răspunsurile. Își îmbogățesc spiritul și îl pot aprinde mai departe și pe al celor din jur.

Daniel Cristian Stan: Sunt cele mai importante lucrări de reabilitare a teatrului din ultimii 20 de ani

”Știm că este o sală foarte apreciată. Mă bucur că după o perioadă destul de îndelungată, sâmbătă de la ora 19:00 avem și o premieră și se reiau practic spectacolele la Teatrul Tony Bulandra.

Astfel au fost realizate următoarele lucrări: Autorizare ISU, facilități pentru persoanele cu dizabilități, schimbarea scaunelor, echipamente de lumini, lucrări în foaier, în Sala Studio, la etaj, schimbarea pavajului exterior, înlocuirea pardoselii din sala de spectacol, refacerea rețelelor electrice, executarea unui sistem acționat electric prin care scena poate fi înclinată, realizarea unui sistem pentru o mai bună manevrare a decorurilor și pentru fixarea reflectoarelor, repararea și modernizarea cabinelor pentru actori, achiziția de echipament performant constând în mixere, console, proiectoare, microfoane, lavaliere, echipament IT, realizarea instalațiilor de avertizare și de stingere a incendiilor, dar și echipamente de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți, compartimentări și uși rezistente la foc, iluminat de siguranță la incendiu, etc.

Citește și: Mihai Constantin Ranin: Teatrul este un loc unde se creează atitudini și se schimbă mentalități

Valoarea totală a investiției se ridică în jurul a 3 milioane de lei. Sunt cele mai importante lucrări de reabilitare a teatrului din ultimii 20 de ani și mă bucur că am reușit să facem acest lucru. Încercăm să ne ridicăm la înălțimea actului artistic. Este onorant pentru noi și avem un sentiment de mândrie când vorbim de Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște. Și așa este, teatrul educă și avem nevoie de un asemenea mod de educație într-o comunitate locală, este nevoie de teatru. În momentul de față, mai ales în spațiul public, valorile sunt puțin confuze pentru unii și atunci teatrul vine să clarifice niște aspecte și este important.

”Îi mulțumesc domnului Ranin, pentru întreaga activitate pe care o desfășoară la teatrul municipal”

Pentru prima dată Guvernul României susține cheltuielile pentru un teatru. Până acum totul se suporta din bugetul local iar de anul trecut teatrele sunt finanțate de la Guvern, inclusiv teatrul nostru. De aceea am reușit să finalizăm și investițiile pe care le facem după 20 de ani, de aceea reușim să avem o activitate foarte bună și la Cinema. Nu mai avem sarcina financiară a plății salariilor și este important. Așa că, pentru prima dată s-a întâmplat ceva foarte palpabil. Sper ca în continuare să putem să fim alături de teatrul târgoviștean, pentru că este o emblemă pentru municipiu și fără oameni care să-și dorească foarte mult, să fie dedicați, nu se poate face nimic. Cu atât mai mult, dacă discutăm de o activitate atât de delicată, cum este activitatea de a manageria un teatru. Și îi mulțumesc domnului Ranin, pentru întreaga activitate pe care o desfășoară la teatrul municipal, pentru că nu este ușor să conduci un teatru, actorilor, tuturor celor care își desfășoară activitatea aici, pentru tot ce oferă comunității. Pentru că, fiecare, în felul nostru, toți cei care ocupăm efemer anumite poziții, facem câte ceva, din zona pe care o gestionăm”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, în cadrul conferinței de presă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share