Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Crosul copiilor la Targoviste- startul pentru campioni

Ieri a avut loc in Parcul Chindia “CROSUL COPIILOR  CETĂȚII TÂRGOVIȘTE”, manifestare la care au fost invitati sa participe toti copiii intre 6 si 18 ani, dar si adulti pentru care a existat o proba speciala a seniorilor. Evenimentul a fost organizat de Asociația Salvamont Dâmbovița, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Pe langa organizatori si elevii participanti, au fost prezenti campioni nationali si europeni la atletism, cetateni care fac cinste  orasului Targoviste, oras din care fac parte dar si tarii prin rezultatele deosebite pe care le-au avut si le au in acest sport.
Gabriel Cioaca, city manager Primaria Targoviste:
 Targovistenii au raspuns invitatiei noastre la sport si natura  prin participarea la un cros pentru sanatate. Multumesc celor de la salvamont pentru initiativa, multumesc si Inspectoratului scolar.
 

 
Geo Badea, Asociatia Salvamont Dambovita :

 Multumesc tuturor targovistenilor care au raspuns apelului nostru pentru miscare in municipiul Targoviste. Asociatia Salvamont Dambovita multumeste in special Primariei Municipiului Targoviste si Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita, la fel si sponsorilor care au raspuns proiectului nostru. Noi dorim ca prin ceea ce facem sa reprezinte un indemn la miscare pentru toti targovistenii. Ne dorim ca acest proiect sa devina traditie la nivelul Municipiului Targoviste. La competitie s-au inscris in jur de 100 de participanti.

Diana Furtuna,16 ani, participanta in cadrul concursului:
Am aflat de la scoala de activitatea de cros. Eu alerg in fiecare zi, iar astazi, era o alta oportunitate sa ma antrenez, atat pentru mine dar  si pentru cei care au participat. Cu ocazia aceasta vedem si ce potential avem. Am venit impreuna cu toti colegii mei de clasa si o sa participam la fiecare eveniment de acest gen.

George Preda, 23 ani, castigatorul probei seniorilor si  dublu campion national la seniori la probele de 1500 m,  numeroase medalii la toate categoriile de varsta, la nationale:
Fac sport de performanta, ma antrenez zilnic.
A fost o placere sa concurez in orasul meu. Am tot respectul pentru colegii mei, seniorii, care fac miscare .
Sunt binevenite aceste activitati, mai ales pentru cei mici, pentru ca asa ii atragem catre sport. Din pacate in Romania nu mai este practicat atletismul pentru copii si asta se vede si in rezultatele pe care le avem pe plan international.

Bogdan Rotariu, 35 de ani, maratonist:
Iubesc oamenii care fac sport, sunt alergator de maraton. M-am calificat la campionatul european anul acesta insa n-am putut sa particip deoarece n-am avut sprijin financiar. Mi-as dori ca anul viitor sa fie alocate fonduri si pentru noi. Pe viitor imi doresc sa ma afiliez unui club, sau asociatii pentru ca de unul singur este greu sa primesti finantare pentru a participa la competitii. O sa incerc sa fiu prezent la cat mai multe competitii nationale si internationale.

Oprea Catalina Marina (Dobre) 28 ani, dubla campioana europeana la atletism 2000m obstacole, multipla campioana nationala, locul 3 la Campionatul Mondial la obstacole:
Sunt antrenor de atletism la Clubul Sportiv Targoviste si astazi am castigat.
Practic atletismul de la 12 ani, am participat la un cros, am fost descoperita de un profesor si incurajata sa merg mai departe.
Poti castiga bani si din sport, sunt mai bine platite in prezent si competitiile nationale, dar mai ales cele internationale.
Ii indrum pe copii catre sport, in primul rand pentru sanatatea lor dar si pentru performanta. Au nevoie insa  de motivatie, de astfel de activitati care sa le arate ca sportul este o alternativa frumoasa pentru viitor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin