Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum ne mentinem tineretea si frumusetea pielii

Nutrienti esentiali pentu sanatatea pielii
Iata cativa nutrienti care ne ajuta sa ne pastram tineretea pielii. Pentru mentinerea sanatatii, fermitatii si luminozitatii pielii este necesar sa avem o alimentatie adecvata, sa ne hidratam corespunzator si sa efectuam cu regularitate exercitii fizice.

Vitaimna A : intareste pielea si repara tesuturile, previne uscarea pielii si acneea si trateaza ridurile. Datorita proprietatilor ei antioxidante, vitamina A contribuie la indepartarea toxinelor din corp si mentine umezeala in celulele pielii, astfel incat aceasta sa aiba un aspect hidratat, stralucitor.

carotenoizi

Riboflavina sau Vitamina B2 : benefica pentru piele, par si unghii. Aparitia acneei este rezultatul lipsei de vitamina B2.

Vitamina B3 sau Niacina : mentine pielea sanatoasa si imbunatatesc circulatia sangvina. Niacina este ingredientul principal pentru pielea uscata.

Vitamina B5 sau acidul pantotenic : actioneaza ca un emolient, crescand gradul de hidratare al stratului cel mai la suprafata al pielii (stratul cornos), diminuand pierderea apei de la nivelul transepidermic si pastreaza elasticitatea si catifelarea pielii.

laptisor-de-matca-620x300w

Vitamina B6 (piridoxina) : combate acneea prin reducerea excesului de sebum al pielii si impiedica formarea punctelor negre.

Biotina : ajuta sa avem pielea sanatoasa prin productia corespunzatoare de grasime., metabolismul normal al pielii, favorabila in acneea vulgara, rozacee si in furunculoza.

Vitamina C : reprezinta o adevarata comoara pentru organism, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al frumusetii. Este antioxidant, confera un plus de stralucire epidermei, stimuleaza secretia de colagen si constituie un remediu natural pentru pigmentare,ajuta la mentinera elastiitatii, previne aparitia ridurilor.

fructe-de-padure

MSM-ul : are rol in formarea keratinei (proteina implicata in cresterea pielii, a unghiilor si a parului) si a colagenului (proteina care mentine supletea pielii si a articulatiilor).

ceapa

Acizii grasi tip omega : au puternice proprietati antiinflamatorii care ajuta la reducerea iritatiei si a umflaturilor, diminuand roseata si curatand astfel eficient pielea. S-a demonstrat stiintific cum omega 3 din compozitia uleiului de peste este un remediu eficient in tratarea eczemelor, dermatitelor, a psoriazisului. Faptul ca au un efect benefic asupra acestor tipuri de afectiuni dermatologice, se datoreaza capacitatii acizilor grasi esentiali de a stimula productia naturala a organismului de substantelor chimice responsabile cu gestionarea inflamatiilor.

seminte

Zincul : asigură integritatea şi catifelarea pielii, rezistenţa părului şi aspectul sănătos al unghiilor.

Stridiilor1

 

Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist

http://terapienaturala.blogspot.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share