Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum ne ridicăm vibrația în funcție de culorile pe care le purtăm

culoriFiecare zi isi trage de fapt denumirea de la o planeta, careia i se atribuie, in mod traditional, o anumita culoare. Ca sa mergem mai departe cu etimologia, sa spunem ca nu planetele au dat de fapt numele zilelor saptamanii, ci zeii romani care patronau atat zilele, cat si planetele.

Intr-o anumita zi a saptamanii, daca avem de desfasurat o activitate importanta, daca avem de trecut o proba si avem nevoie de un nivel energetic ridicat, daca pur si simplu vrem sa ne simtim bine, ar fi bine sa punem ceva pe noi (haine sau accesorii – esarfa, cercei, medalion etc) de culoarea specifica zilei respective sau sa avem prin preajma (pe birou, prin casa) un obiect de o nuanta macar apropiata.

Fiecare zi vibreaza cu o anumita culoare, iar pentru a ne ridica vibratia ar fi indicat sa apelam la culoarea potrivita in functie de ziua saptamanii.

Luni este ziua Lunii. In legatura cu culoarea atribuita Lunii, exista opinii divergente, care oscileaza intre verde si galben. Noi optam pentru GALBEN, mai ales ca este o emanatie mai slaba ca intensitate a portocaliului de duminica. Dar mai avem pana acolo. Sa mai spunem ca prima zi a saptamanii este mai slaba energetic. Asadar, daca avem de intreprins, de pilda, un efort sustinut, n-ar fi rau sa contrabalansam printr-o culoare energica: putin rosu, de pilda. Ar mai fi de adaugat ca nuantele de ARGINTIU sunt si ele potrivite intr-o zi de luni.
Sa nu uitam ca Luna guverneaza emotiile, sufletul, familia si amintirile. Asadar, ori de cate ori dorim sa ne echilibram emotional, sa armonizam relatiile de familie sau, pur si simplu sa avem putina tihna, putem purta galben.

Marti, energia revine la cote normale. Este ziua lui Marte, deci ROSUL in toate nuantele sale (mai ales rosul aprins) ne inspira la maxim. Rosu este, asadar, culoarea energiei, impulsului, actiunii, initiativei, vointei. Prin urmare, cand ne simtim devitalizati sau avem nevoie de ceva mai mult curaj pentru a intreprinde o actiune, e bine sa apelam la un obiect de vestimentatie de culoare rosie. In niciun caz, nu vom purta rosu in timp ce dormim, pentru ca somnul ar putea fi agitat, si nici in timpul unei interventii chirurgicale.

Miercuri este ziua lui Mercur. Iata mult asteptata apritie a VIOLETULUI, care ne face sa vibram la cel mai inalt nivel al nostru in aceasta zi.
Violetul este culoarea comunicarii, a proceselor mentale, schimburilor de informatii, miscarii, memoriei. Asadar, violetul este indicat in orice imprejurare in care dorim sa transmitem un mesaj coerent, participam la o negociere, sustinem examene, scriem sau plecam la drum.

Joi este guvernata, desigur, de Jupiter. ALBASTRUL este culoarea specifica, sub toate formele sale, de la bleu deschis pana la bleumarin. Este culoarea libertatii in toate sensurile, a optimismului, norocului, generozitatii. Albastrul merita un loc de cinste in dressingul nostru si e bine sa-l avem la noi, mai ales atunci cand avem o vibratie joasa, cand tindem sa fim pesimisti si sa ne lasam prea mult constransi de rutina.

Vineri este ziua lui Venus, o zi mai delasatoare, care abia asteptam sa se incheie cat mai repede ca sa se reverse weekendul peste noi. VERDELE este culoarea de baza a acestei zile. Venus este planeta dragostei, a artei si frumosului, a relatiilor sociale si armoniei, a luxului si posesiunilor materiale. Deci, verdele este, pana la urma, o culoare a prosperitatii, bunastarii, confortului. E usor de inteles cand e benefica purtarea acestei culori.

Sambata este ziua lui Saturn. Culorile inchise sunt tocmai adecvate pentru semnificatiile sobrului si distinsului  Saturn. Poate tocami de aceea, la toate evenimentele desfasurate in aceasta zi (nunti, botezuri, receptii etc), NEGRUL confera o nota de eleganta si distinctie aparte. Poate fi purtat si in alte zilei, mai ales atunci cand dorim sa fim recunoscuti ca leaderi, cand avem nevoie de spirit de organizare, de disciplina si seriozitate.

Duminica este ziua solara prin definitie (ziua Domnului – lat. “Domine dei”).  Si cum Soarele este centrul sistemului nostru planetar, iar psihologic, centrul fiintei noastre, el are atributele scanteii divine din fiecare dintre noi. Culorile specifice acestei zile sunt nuantele de AURIU si de PORTOCALIU.
Asadar, nuantele aurului au darul de a ne acorda cu fiinta noastra, de a spori bucuria si a potenta exprimarea de sine. Aceste culori pot fi purtate cu indrazneala, mai ales actunci cand suntem in centrul atentiei sau cand dorim sa fim. Cand ne dorim sa fim elocventi, indrazneti, stralucitori. Cand vrem sa iubim viata, pur si simplu.

In incheiere, trebuie precizat ca insemnarile de mai sus nu au pretentia sa se transforme intr-un cod vestimentar. Ce-ar fi sa ne imbracam cu totii miercurea in violet? Am ajunge sa purtam uniforme! Iar viata nu are voie sa devina monotona.

Lasati culorile sa va inspire!

Valeriu Pănoiu & Nicoleta Svârlefus, AstroCafe.ro

 

Daca ti-a placut articolul citeste si:

 IMG_3492Cine ne învață să trăim?

 

Putem schimba orice iubind?12782520_10207594874042754_1400264472_n

padina2015

Trairea sublima inseamna contopirea cu universul – Tratat de(spre) nemurire

n5

Inhibarea sexualității hranește ființa cu tensiuni, cu degradarea stimei de sine, cu stări de nemulțumire și nesiguranță.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share