Cum poți să te pregătești pentru o nouă pandemie?

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spun oamenilor că ar trebui să fie pregătiți pentru posibilitatea unei alte pandemii, având în vedere situația prin care omenirea a trecut în ultimii ani. Dar cum arată pregătirea în practică? Este necesar să îți faci anumite provizii și să respecți niște reguli simple de igienă.

Ar trebui să te aprovizionezi cu alimente și medicamente

Motivul pentru a face stocuri de anumite produse acum nu este pentru a evita potențialele deficite în cazul unui focar, ci de a practica ceea ce experții numesc distanțare socială. Practic, dorești să eviți aglomerația pentru a minimiza riscul de a lua boală. Dacă apare o boală în comunitatea ta, ultimul loc în care vrei să fii este la coadă la un magazin alimentar sau o farmacie aglomerată.

Daca ai deja un tratament zilnic asigură-te că vei avea suficient pentru o perioadă mai lungă, iar medicamentele antitermice, cele pentru durere și cele pentru probleme digestive nu ar trebui să lipsească din casa ta.

Asigură-te că ai suficiente alimente neperisabile în cămară, pentru câteva săptămâni, în cazul în care este nevoie să stai izolat.

Sunt necesare materiale speciale de curățenie?

Dacă vorbim despre viruși deja cunoscuți, majoritatea pot fi uciși cu ajutorul agenților de curățare de uz casnic, produse pe bază de alcool sau clor. Chiar și ștergerea suprafețelor cu apă și săpun ar trebui să facă treaba. Poți să îți cumperi diferite produse sanitare de pe acest site, astfel încât să fii pregătit în eventualitatea în care izbucnește o pandemie, fără a fi nevoit să te plimbi prin mulțime la cumpărături.

Folosirea măștilor de față?

Unii experți în boli infecțioase sunt reticenți în a recomanda oamenilor să poarte măști ca măsură preventivă, deoarece acestea pot oferi un fals sentiment de siguranță. Ceea ce este unanim acceptat de către toți experții este că purtarea unei măști este o idee bună dacă ești bolnav, astfel încât să poți reduce șansele de a-i infecta pe alții, fie că este vorba de membrii familiei sau de cei de la cabinetul medicului, dacă intri pentru a fi consultat. Unele cercetări sugerează că purtarea unei măști te poate ajuta să te protejezi dacă ai grijă de un membru al familiei bolnav, dar numai dacă o porți tot timpul în prezența persoanei bolnave și dacă ai grijă să nu atingi partea din față a acesteia, care ar putea fi contaminată cu agenți patogeni.

Obiceiuri pentru a rămâne sănătos

Spală mâinile de îndată ce intri pe ușă! Ai auzit de nenumărate ori că una dintre cele mai bune modalități de a te proteja împotriva oricărei infecții este igiena bună a mâinilor. Spălarea frecventă a mâinilor, precum și evitarea atingerii feței, a ochilor și a nasului, este o modalitate încercată și adevărată de a reduce infecțiile respiratorii. Poți folosi gelurile de mâini pe bază de alcool sau poți folosi apă și săpun. Ar trebui să îți freci mâinile timp de cel puțin 20 de secunde pentru a fi eficientă curățarea și dezinfectarea mâinilor și a fi protejat împotriva bolilor.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share