Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Politehnica a câştigat cu 2-0 (1-0) jocul cu FC Rapid din optimile de finală ale Cupei României.

Alb-violeţii au început jocul determinaţi şi au deschis scorul în minutul 21. Doru Andrei a pătruns pe interior în terenul advers, i-a pasat pe jos în careu lui Erik Gerbi iar atacantul italian a trimis în poartă la colţul lung. Giuleştenii au avut apoi mai multe acţiuni la poarta lui Harrison. Cea mai periculoasă fază a primei părţi avută de oaspeţi a venit în minutul 42, în urma unui corner deviat de Stahl cu capul în bara din stângă australianului, care a reţinut apoi balonul.
După pauză rapidiştii au presat şi au avut şansa egalării, dar Harrison a intervenit în două rânduri în câţiva metri la încercările lui Sefer de a relua în plasă (min. 68). Apoi, la două minute distanţă, Octavian Ursu a găsit plasa pentru a doua oară pentru Politehnica, cu un şut la colţul lung după o pasă excelentă pe culoar de la acelaşi Doru Andrei.
Băieţii lui Nicolae Croitoru au gestionat bine finalul de joc şi echipa noastră a făcut pasul în sferturile competiţiei! Fază care se va desfăşura în jurul datei de 1 decembrie. Pentru Politehnica urmează duminică, de la ora 13.00, duelul de campionat cu Unirea Dej, în deplasare.
POLITEHNICA: Harrison – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Lazăr, Ignea – D. Radu (71, Bocşan), Ursu (89, Haţegan), D. Andrei – Gerbi (90+2, Zaluschi). Pe bancă: Păduraru – Moţiu, S. Costea. Antrenor: Nicolae Croitoru.
Rapid: Drăghia (cpt.) – Carnat, Dandea (72, B. Barbu), Nastos, Florică (84, Demici) – Albu, Moise – R. Ilie (63, D. Grigore), Alami, Stahl – Marzouk (46, Sefer). Pe bancă: H. Moldovan – Cr. Ignat, Despa, S. Iosif, Săpunaru. Antrenor: Mihai Iosif.

DECLARAŢII

NICOLAE CROITORU:
„O victorie venită la timp, pentru că aveam mare nevoie de ea. Nu numai pentru calificarea în sferturi, ci şi pentru că jocurile anterioare nu au fost tocmai reuşite şi eram îngrijoraţi, însă jocul de astăzi demonstrează că se poate, cu multă muncă, cu multă trundă, cu organizare bună, putem să facem lucruri mai bune decât am reuşit până acum.
Cred că am conştientizat cu toţii că trebuie să schimbăm ceva şi în primul rând că trebuie să schimbăm atitudinea, că trebuie să jucăm ca o echipă, că toţi trebuie să-şi aducă contribuţia la un joc reuşit şi la un rezultat pozitiv şi cred că asta am şi demonstrat astăzi, am arătat ca o echipă”

Ne dă speranţe că se poate, avem jocuri grele în continuare, suntem îngrijoraţi în acelaşi timp pentru că timpul până la jocul de la Dej este unul foarte scurt. Noi sperăm ca din punct de vedere fizic să ne refacem. Mizăm şi pe aspectul psihic, victoria de astăzi sper să ne asigure un moral bun şi sperăm ca la Dej să obţinem un rezultat pozitiv, de care avem foarte mare nevoie.
Despre jocul cu Dej: „Este o echipă care joacă cu foarte mult entuziasm, cu foarte mult angajament, un joc direct pe poartă. …sperăm să găsim cele mai bune metode să contracarăm jocul lor şi, în acelaşi timp, să ne refacem jucătorii şi să fim la un nivel optim duminică.
Este greu, a fost mai greu un meci cu Ripensia, decât un meci cu Rapid, acesta este fotbalul.
Despre absenţele lui Bîrnoi, Benzar, Prodan: “Am spus mai devreme, cu toţii trebuie să înţelegem că performanţa se poate obţine cu foarte multă muncă, disciplină, eu cred că astăzi am reuşit să transmitem acest mesaj pentru toată lumea.
Nu i-am pus un pic la colţ, un pic tribună… cred că a fost şi sper să fie o măsură care să aibă efect”
ADRIAN MATEI (antrenor principal Rapid): “Surprinzătoare având în vedere că noi suntem o echipă de Liga I. Iar Poli este totuşi o echipă de Liga 2, dar asta este, nu avem ce să facem, trebuie să mergem înainte. Nu avem timp de reproşuri, trebuie să analizăm, să concluzionăm şi probabil mâine dimineaţă vom discuta. Nu ne-au surprins cu nimic, poate au avut o atitudine, motivaţie mai bună ca a noastră.
E păcat de situaţia în care suntem cu vaccinarea, nu aveau ce să facă nici cei de la federaţie, trebuiau să respecte decretele care s-au dat şi trebuie să luăm şi noi atitudine, pentru că dacă nu luăm atitudine şi dăm exemple probabil se va ajunge să fim interzişi de la meciuri.
Astăzi am încercat să dăm şanse şi jucătorilor care nu prea au jucat, jucătorilor tineri, în ideea să vedem unde ne situăm cu ei”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share