Cursul de sef serviciu voluntar pentru situatii de urgenta util toata viata

Imi place mult sa ii studiez pe oamenii obisnuiti, prieputi la atat de multe lucruri. Sa analizam activitatea unei gospodine din mediul rural! Ea detine competente de bucatareasa. Stie sa pregateasca feluri simple de mancare, preparate sofisticate, dar si deserturi. Pana sa ajunga insa la statutul de cea mai buna bucatareasa, cu siguranta ca a mai gresit: a ars anumita mancaruri, a pus prea multa sare in altele sau prea mult ulei, i-au ramas anumite ingrediente nefierte, fiindca nu le-a pus la timpul potrivit.

voluntar pentru situatii de urgenta

Sunt legume care nu mai fierb, daca nu le pui direct in apa clocotita.

Doamna de la tara stie sa isi puna in gradina tot ce are nevoie, deci are si abilitati de legumicultor, de agent de curatenie, fiindca isi face casa curata ca un pahar si de ingrijitor de animale, fiindca nu exista gospodarie fara o vaca, un porc, cateva pasari.

Cu toate acestea, daca intr-o zi ar dori sa se angajeze ca bucatar intr-un restaurant, fara diploma, nu va fi primita si este normal sa fie asa!

De ce? Fiindca una este sa pregatesti mancare pentru 4-5 persoane care se invata cu stilul tau de a gati si alta este sa ai in sala 25 de oameni pretentiosi si fiecare sa doreasca alt preparat.

Un curs de bucatar, facut la o fima autorizata, care ofera certificate recunoscute si in tara si in UE este de folos si la angajare, dar si acasa.

Omul trece adesea prin situatii limita in care si-ar dori sa fie: asistent medical, sef serviciu voluntar pentru situatii de urgenta, avocat, stomatolog sau croitor de lux. Sunt situatii in care am da totul sa avem o calificare de instalator sau de electrician. Atunci cand asteptam zile intregi sa vina si sa ne ofere un serviciu instalatorul si problema se agraveaza, suntem tentati sa punem noi mana pe sculele respective si sa intervenim.

Eram la o prietena si apa tasnea pana aproape de tavan, risca sa ii inunde bucataria, iar instalatorul a plecat, motivand ca face un dop din lemn pe care sa il fixeze pe teava respectiva si ne-a lasat sa ne descurcam cu apa care risca sa intre in apartament.

Din pacate, ea era medic, iar eu profesor si aveam mare nevoie de un instalator priceput.

Cand este ziua unei persoane dragi, mi-as dori sa fiu cofetar si sa ii fac un tort din acela o adevarata opera de arta, la care sa migalesc cu orele si sa ii fie mila sa infiga cutitul in el si sa il taie. Sau sa fie designer intr-o florarie de lux si sa ii fac un catelus, o pisica sau un urs din flori naturale.

Dar de ce ar face cineva un curs sef serviciu voluntar pentru situatii de urgenta?

Iata mai multe raspunsuri posibile:

  1. Sa isi implineasca visul de-o viata. Sunt multi copii care vad in cei care actioneaza in situatie de urgenta adevarati eroi si viseaza si ei sa le fie de folos semenilor, cand se vor face mari. Daca intrebi un copil ce vrea sa se faca, dupa terminarea scolii, iti va raspunde fara sa stea pe ganduri: pompier, medic, politist. Copiii admira eroii si ii considera pe oamenii din prima linie erorii lor. Ei, bine, intre timp ei isi schimba optiunea si cresc cu regretul ca nu au reusit sa se faca pompieri sau politisti si sa actioneze in situatii de urgenta. Un astfel de curs le va oferi un certificat de calificare valabil pe viata, dar mai ales cunostintele necesare sa fie adevarati eroi in situatii limita. De multe ori, multe persoane ar fi salvate, daca la locul accidentului ar fi o persoana cu initiativa si priceputa care sa faca numai si numai ce trebuie. Pana la sosirea salvarii sau a pompierilor se pierd minute pretioase.
  2. Sa stie sa ii salveze pe cei dragi, in caz de calamitate, de incendiu, de accidente. De multe ori intram in panica sau facem acele gesturi care agraveaza situatia celor dragi.
  3. Datorita multiplelor competente dobandite in timpul cursului. Acesta este unul dintre cursurile care contribuie la dezvoltarea personala pe mai multe planuri, fiindca absolventul va avea: competente antreprenoriale si matematice, competente de comunicare in limba materna, dar si in limbi straine, competente de baza in stiinte si tehnologie, abilitati sociale si de exprimare culturala, dar si norme de securitate in munca. Este un curs complex care costa 800 de lei, fiind la reducere cu 50%. Acesta este un alt motiv pentru care trebuie sa grabesti inscrierea. Taxa de examinare costa modica suma de 60 de lei, iar la inscriere se admit si cursanti care nu au reusit sa obtina diploma de bacalaureat, ci au numai adeverinta care demonstreaza absolvirea liceului.

Pentru acest curs se impune prezenta fizica, fie la sediul furnizorului, in salile special amenajate, fie la sediul firmelor din tara care doresc sa le ofere angajatilor sansa de a obtine un certificat valabil pe viata si recunoscut in tara si in UE.

Pe site-ul firmei organizatorare de cursuri se gasesc toate informatiile complete, de la costuri, la actele necesare.

Oferta este generoasa si in cazul in care nu esti pasionat de acest curs, te poti inscrie la: cursul de frigotehnist, cursul de machior, cursul de responsabil de mediu, de bucatar, de ajutor de bucatar sau cel de lucrator in cresterea animalelor.

Pandemia ne-a demonstrat ca policalificarea este sfanta si ca trebuie sa avem mereu pregatit acel plan B sau planul de rezerva ocupationala.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share