Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Dacă vreți să păstrați ceva în viața voastră, asigurați-vă că respectați principiul reciprocității

Reciprocitatea este o lege spirituală. Fiți foarte atenți, fiindcă este crucial să cunoașteți și să aplicați principiul reciprocității, dacă vreți să vă meargă bine în viață: asigurați-vă că oferiți în aceeași măsură în care primiți.

Orice lucru din viața voastră va trăi/ funcționa doar prin reciprocitate. Dacă este să învățați doar un singur lucru de la mine, învățați asta: dacă vreți să păstrați ceva în viața voastră, asigurați-vă că respectați principiul reciprocității. Nu lăsați ca oamenii să vă ofere iar și iar, fără să le oferiți nimic în schimb, nu vă bazați pe faptul că „Așa este el/ ea, este un om căruia îi place să ofere”/ „E altruist”/ „E un om bun”, pentru că ceea ce nu hrăniți o să moară.

Uitați-vă în viața voastră și vedeți în ce zone luați/ primiți mai mult decât oferiți, fie că e vorba de relații, de activități profesionale/ sociale sau de orice altceva. Uitați-vă unde primiți mai mult decât oferiți și echilibrați balanța, dacă vreți ca acele relații/ situații să nu moară.

Învățați să fiți la fel de buni la a oferi, pe cât sunteți la a primi.

Eu pot să te car în spate pentru o perioadă (pentru că tu nu vrei să mergi pe picioarele tale, fiindcă e mai comod pentru tine să te car eu), dar la un moment dat o să obosesc și dacă am de ales între a rămâne pe loc, cu tine în spate sau a te da jos și a-mi continua drumul de unul singur, atunci voi alege să merg mai departe de unul singur.

Învățați-vă copiii principiul reciprocității. Învățați-i de mici, învățați-i să deprindă obiceiul de a oferi ceva pentru ceea ce primesc – atât cât pot oferi ei, ca și copii. Important e să învețe principiul și acesta să devină ceva natural pentru ei, când vor fi adulți.

Când voi nu funcționați pe principiul reciprocității, când tot luați/ primiți, dar nu oferiți, ceea ce faceți este ca în timp să-i distrugeți pe cei cu care intrați în relații.

Asigurați-vă că alimentați cu energia voastră ceea ce vă alimentează/ încarcă bateriile. Găsiți un mod de a oferi și voi ceva celor care vă oferă lucruri care vă hrănesc la nivel fizic, emoțional, intelectual și/sau spiritual. Găsiți un mod a a face diferența pentru cei care vă hrănesc la nivel fizic, emoțional, intelectual și/sau spiritual.
Reciprocitatea este o lege spirituală.” (TD Jakes)

Traducerea: Mihaela Dan

Distribuie acest articol Oficial Media
Share