Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

” Încă nu am devenit responsabili pentru un mediu curat”

Poluarea  cu deșeuri este o problemă actuală cu care se confruntă toată lumea. Odată cu creșterea populației și a nivelului de trai, producția de deșeuri a crescut semnificativ în ultimii ani. Deșeurile produse necorespunzător pot afecta sănătatea umană și mediul înconjurător.

Prin urmare, este important să înțelegem cauzele și impactul poluării deșeurilor și să luăm măsuri pentru a preveni această problemă.

Personalul Sistemului Hidrotehnic Independent Petroșani  Apele Române Jiu  a mai dedicat o zi salubrizării râului Jiu (zona Defileul Jiului), a lacului de acumulare Valea de Pești, prizei de apă Buta și principalilor afluenți ai Jiului de vest din Câmpu lui Neag.

 

Ca de fiecare dată, s-au adunat saci întregi de gunoi de tot felul, din zonele menționate mai sus. Acest  lucru ce ne arată că cetățenii,  încă nu au devenit responsabili pentru un mediu curat și ape curate.

 

  Au fost adunați cca 383 de saci cu gunoi, la care se adaugă alte deșeuri voluminoase și cauciucuri

Apa este un element vital pentru supraviețuirea noastră și a altor forme de viață pe planetă. Din nefericire, poluarea apei este o problemă tot mai presantă în toată lumea, care are un impact negativ asupra sănătății umane, a ecosistemelor și a resurselor de apă. Poluarea apei este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă umanitatea în prezent.  Această problemă afectează atât mediul înconjurător, cât și sănătatea umană și a animalelor.

Protejarea resurselor de apă este esențială pentru supraviețuirea noastră și a altor forme de viață pe planetă.  Să acționăm acum,  pentru a stopa poluarea apei și a proteja acest recurs vital pentru generațiile viitoare. Apa este esențială pentru viața oamenilor, a animalelor și a plantelor și pentru economie. Protecția și gospodărirea apelor depășește frontierele naționale.

Politica UE în domeniul apei joacă un rol esențial în protejarea mediului în UE

Există legi care vizează conservarea surselor de apă și atât a ecosistemelor de apă dulce, cât și a celor marine, precum și garantarea curățeniei apei potabile și a apei pentru scăldat. Directiva-cadru a UE privind apa stabilește un cadru juridic pentru protejarea și restabilirea purității apelor din UE și pentru a asigura utilizarea sa sustenabilă pe termen lung.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share