Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

“Dam o sansa vietii”- gala oamenilor cu suflet

10329081_889511834393873_7722676549867707462_nGrupul de inițiativă pentru Fundația Comunitară Dâmbovița, cu sprijin instituţional de la ARC şi de la Fundaţia Comunitară Prahova, a organizat miercuri, 10 decembrie 2014, ora 18,00, în incinta Hotelului Nova din Târgoviște, o gală caritabilă, al cărei scop a fost atragerea de resurse pentru constituirea fondului de sănătate „Dăm o şansă vieţii!”. Resursele atrase in urma acestui eveniment vor fi oferite secţiei de nou-născuţi a Maternității din Târgoviște, în vederea dotării acesteia.

SOPRANA ALEXANDRA COMAN LA TARGOVISTE

Invitaţii speciali ai galei au fost soprana Alexandra Coman şi tenorul Vlad Miriţă. Evenimentul a beneficiat de participarea actorului Mircea Silaghi, a cvintetului „Cvintissimo” şi a corului de copii „Fluturaşii”. Dâmboviţenii prezenţi la gală s-au bucurat şi de o prezentare de modă a creatoarei Luckyana Gropescu. Seara de gală a inclus, de asemenea, o licitaţie de obiecte, banii strânşi în urma licitaţiei adăugându-se sumei atrase prin participarea la acest eveniment.

Oficial Media a fost prezenta la gala umanitara “”Dam o sansa vietii” si a luat pulsul celor care au fost invitati dar si organizatorilor.

Printre invitati a fost prezent si presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, pe care l-am surpins a doua oara la o actiune ce tine cont de nevoile sociale ale oamenilor.

Era normal sa fiu prezent in aceasta seara aici, mai ales ca scopul final este sutinerea spitalului judetean Dambovita care este in subordinea Consiliului Judetean. Este abia inceputul unor astfel de demersuri, pe viitor cred ca astfel de fundatii vor avea un cuvant greu de spus. Este adevarat ca oamenii sunt neincrezatori cu privire la modul in care sunt folositi acesti bani pe care fundatiile ii strang, insa este nevoie ca romanii sa se educe in acest sens si probabil pas cu pas va creste dorinta lor pentru asemena activitati. Consider ca a fost o gala reusita.”ne-a declarat Adrian Tutuianu.IMG_4973

Irina Constantinescu, sufletul acestei Fundatii, alaturi de membrii fondatori Adriana Cuciureanu, Carmen Vladuca, ne-a spus ca evenimentul a fost o reusita si isi doreste ca pe viitor sa aduca aproape cat mai multi oameni care impart aceleasi valori pentru sutinerea comunitatii, dar care se pot bucura prin astfel de evenimente si de un timp de calitate petrecut in prezenta unor invitati speciali.

Un eveniment excelent , cu invitati importanti,Alexandra Coman, Vlad Mirita, copiii deosebiti de la „Fluturasii”  si toti cei care ne-au onorat cu prezenta. Totii banii stransi in aceasta seara vor merge catre fondul de sanatate pe care l-am deschis cu acest eveniment, ce s-a alaturat primului fond deschis deja, la prima gala, acela de burse de performanta. Vrem sa aducem oamenii impreuna, nu doar pentru a dona ci pentru a se simti bine intr-un mod constructiv pentru comunitate.” a punctat Irina Constantinescu.IMG_5012

Alaturi de soprana Alexandra Coman, Vlad Mirita a fost unul din invitatii speciali ai serii. Implicat in diverse evenimente artistice atat in Targoviste dar si in tara, Vlad si-a facut timp sa participe la o gala caritabila pentru ca spune el, sustine tot ceea ce aduce un beneficiu comunitatii.

Ma bucur ca s-a luat initiativa infiintarii Fundatiei Comunitare Dambovita. Irina Constantinescu, initiatoarea acestei fundatii m-a rugat sa le vin in ajutor si voi face acest lucru atat cat voi putea. Este important ca ea sa ramana in continuare cu aceasta energie de a misca lucrurile, este un om tenace. Iar pe viitor cred ca oamenii vor fi si mai deschisi, inceputul s-a produs deja, nu trebuie sa avem ispita lucrului perfect, important este ca oamenii au venit si s-au asezat la o masa pentru gesturi caritabile. Am credinta ca Dumnezeu ajuta acolo unde esti bine intentionat” ne-a marturisit Vlad Mirita.IMG_5022

Adriana Cuciureanu, membru fondator in fundatia Comunitara Dambovita si om care s-a implicat sufleteste alaturi de colegii sai ne-a declarat ca:

Am reusit in aceasta seara sa miscam inimi si sa-i aducem pe oameni aici, ne bucuram ca au fost mai multi decat la prima gala. Sunt oameni care vor sa ne ajute mai departe in demersurile noastre, nu este usor sa deschizi un fond de sanatate. Dar iata ca am reusit, ceea ce inseamna ca am dovedit seriozitate. Prezenta artistilor de talie internationala ne obliga sa fim in continuare perseverenti si seriosi in toate activitatile noastre, dar ne si incurajeaza pentru viitor.”

Adriana Cuciureanu a fost completata de Carmen Vladuca, membru fondator in fundatia Comunitara Dambovita, care ne-a spus ca:

In seara acesta dambovitenii au dovedit ca inimile lor bat pentrut sufletele copiilor iar bucuria s-a vazut pe chipurile oamenilor, a fost un un eveniment reusit. Am simtit nevoia sa ma implic pentru ca ca trebuia sa se intample ceva constructiv si oamenii sa se ajute unii pe altii din bunatatea inimilor. Invitatii prezenti in aceasta seara mi s-au parut receptivi, dar mai mult, au plecat entuziasmati, ceea ce inseamna ca seara le-a adus liniste. Vrem ca din fondurile adunate sa rezolvam problemele din comunitate si sa aducem mai multa liniste oamenilor in nevoie.”IMG_5039

Alaturi de invitati s-a aflat si Alina Mor, o targovisteanca plecata de ceva vreme in America, acolo unde a putut participa la gale umanitare si are experienta acestor evenimente, aceasta s-a aratat extrem de bucuroasa ca iata si in Targoviste oamenii  incep sa tina cont de spiritul civic si de asemena a fost unul din oamenii care a licitat pentru obiectele puse in joc in strangerea de fonduri.

Ceea ce s-a intamplat in aceasta seara este foarte bine. Putem veni cu idei de crestere. Imi doresc ca pe viitor sa sustin Fundatia comunitara Dambovita, este nevoie de o scoatere din amorteala a oamenilor, de putina energie. Imi dau seama ca este nevoie de mult efort si voi incerca sa gasesc si eu canale pentru finantare. Desi sunt plecata din tara, imi doresc ca si aici, acasa in Targoviste, sa se intample lucruri bune.” ne-a spus Alina Mor.IMG_5038

Concluzionam cu ideea ca ce a fost mai greu a trecut si ca la asemenea initiative caramizile puse zi de zi vor construi din Fundatia Comunitara Dambovita o resursa importanta pentru comunitatea damboviteana, pentru oamenii aflati in nevoie dar si pentru cei care vor sa se implice, vor sa actioneze, sa iasa din cotidian si sa faca din aceste motivatii un mod normal prin care indivizii dintr-o societate traiesc alaturi, acela de a-si oferi ajutorul unul altuia atunci cand este nevoie.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">