Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Soprana Alexandra Coman la Targoviste

10846546_10204502662539399_907073259_nGala umanitara „Dam o sansa vietii”sustinuta de Fundatia Comunitara Dambovita ce a avut loc ieri seara la Hotel Nova a reusit sa aduca alaturi oameni frumosi cu inimi generoase pentru o cauza nobila si anume, constituirea unui fond de sănătate, resursele atrase in urma acestui eveniment urmând a fi oferite secţiei de nou-născuţi a Maternității din Târgoviște, în vederea dotării acesteia.

Invitata speciala a serii a fost soprana Alexandra Coman, o prezenta delicata care ne-a transpus pret de cateva momente intr-un spectacol de opera, in premiera la Targoviste. Sosita pentru prima data in orasul nostru Alexandra Coman a dovedit ca maretia consta tocmai in generozitate.10850511_10204503154431696_451885720_n

Oficial Media a luat un interviu in exclusivitate Alexandrei care ne-a spus ca isi doreste sa revina in Targoviste pentru a reusi sa si viziteze orasul nostru, timpul limitat pe care l-a avut nepermitandu-i acest lucru.

Despre implicarea ei in astfel de evenimente umanitare,  ne-a spus ca: „ Ma implic foarte mult in astfel de evenimente, atat cat imi permite si timpul. Ii incurajez pe toti sa se alature acestor manifestari, pentru ca observ in continuare ca raman generosi tot cei care nu au posibilitati financiare si este pacat sa se intample acest lucru. Daca fiecare ar ajuta cate putin, s-ar face o diferenta.10853665_10204502636858757_1159332067_o

Am intrebat-o pe Alexandra de ce sprijina copiii si ne-a declarat ca:” Ei sunt o investite foarte buna. Chiar de curand am avut un concert caritabil, unde banii adunati au fost folositi pentru a se cumpara carti si a fi distribuite in scoli, incurajandu-se astfel lectura pentru copii”

Despre talentul muzical pe care soprana il are, aceasta ne-a spus ca 5% este talent si 95% munca, asa cum putem remarca din cariera pe care Alexandra a avut-o de-a lungul timpului.

In urmatoarea perioada o vom putea vedea la Sala Palatului pe 18 decembrie, alaturi de Gheorghe Zamfir, intr-un concert extraordinar de Craciun, pe 1 ianuarie va merge la Baia Mare pentru concertul de Anul Nou si in curand va incepe filmarile la „Maria Tanase”, un film romanesc unde artista va avea rolul principal. Acesta va fi debutul Alexandrei Coman in lumea cinematografica.

Despre cariera muzicala a sopranei am aflat ca de mic copil a început să studieze vioara, a continuat cu pianul, însă a fost mai atrasă de operă, pe care a studiat-o la Viena.

În perioada studenţiei, Alexandra Coman l-a avut ca profesor pe Luciano Pavarotti, preţ de două săptămâni, la un masterclass susţinut în Italia. „Pavarotti era un bonom, îţi dădea încredere în tine, avea un mod extraordinar de a pune problema, fără să jignească.” declara aceasta intr-un interviu.

Alexandra Coman a cantat pentru prima data in strainatate in 1996, la Palais Corbelli din Viena. In Romania a debutat cu un rol integral, Magda din opera „La Rondine”, de Puccini, la Universitatea Nationala de Muzica, in 2002. A interpretat, in acelasi an, si rolul Mimi din „La Boheme”, la Los Angeles.

Intr-un alt interviu acordat adevarul.ro, Alexandra, declara despre colaborarea sa cu Placido Domingo, cunoscutul tenor spaniol alături de care a susţinut mai multe concerte: „Placido Domingo este cel mai sociabil om pe care îl puteţi cunoaşte. În plus, el s-a preocupat ca sonorizarea să fie egală şi la mine, şi nu cum făceau alţii, care dădeau microfonul meu mai încet pentru a se auzi ei mai puternic”.

Alexandra Coman alaturi de Jose Carreras
Alexandra Coman alaturi de Jose Carreras

Alaturi de Luciano Pavarotti si Placido Domingo, Alexandra a cantat si impreuna cu Jose Carreras. Cunoscutul tenor al lumii declarand despre aceasta intr-un interviu: „Alexandra Coman este o doamna foarte frumoasa si foarte talentata, cu o prezenta scenica deosebita! Are o voce speciala si un viitor stralucit! Este o onoare pentru mine sa impart aceeasi scena cu ea”.

Amintim cateva din rolurile pe care tanara soprana le-a avut: Hanna din opereta “Vaduva vesela” de F. Lehar, Micaela din opera “Carmen” de G. Bizet, Liu din opera “Turandot” de G. Puccini, Mimi din opera “La boheme”, Susanna din opera “Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart si Zerlina din opera “Don Giovanni” de W.A. Mozart.

Alexandra Coman, artista complexa si completa a trecut iata si pragul orasului nostru. Pret de cateva momente Targovistea a gazduit prezenta sa de talie internationala care ne-a imbogatit prin talentul, generozitatea, frumusetea si profesionalismul sau.

Multumim Alexandra Coman si tuturor celor care au facut posibil ca acest eveniment sa aiba loc.

Si pentru ca scopul final a fost ajutorul unor suflete de copil, o lasam pe Alexandra sa incheie acest interviu Cu trecerea anilor, am realizat ca bucuria de a darui este infinit mai mare decat aceea de a primi.”IMG_4797

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share