Dâmbovița: Persoane aflate în autoizolare la domiciliu au primit amenzi între 5.000 și 10.000 de lei

Astăzi, 9 martie 2020, în judeţul Dâmboviţa avem 163 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu sub monitorizare medicală, nici o persoană în carantină şi nici o persoană cu suspiciune sau diagnosticată cu coronavirus. Cele 163 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu coronavirus.

În intervalul 28.02.- 9.03.2020, inspectorii sanitari, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Dâmboviţa, au verificat 76 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, constatându-se că 6 dintre acestea nu au respectat măsura dispusă, motiv pentru care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 5000 şi 10000 de lei.

Facem precizarea că nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, atrage pe lângă răspunderea contravenţională şi pe cea penală, după caz.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile din surse oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii, la linia TELVERDE 0800 800 358.

Comunicat de presă Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share