Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

I-am zăpăcit! Dacă invazia media nu se va potoli, oamenii o vor lua razna! Un canibalism mediatic…

Un canibalism mediatic, un virus care va duce societatea în stare de demență. În curând nu ne va mai asculta nimeni, nu ne va mai citi nimeni, sau se vor duce cu toții la ”casa de nebuni”. În lumea aceasta a tehnologiei avansate, oriunde intri în spațiul online, dai de sute de știri. Blogeri, vlogeri, influnceri, pagini, platforme și mii de site-uri cu mii de titluri ”senzaționale”. Qui prodest! 

Cristi Iordache despre Canibalism mediatic

Apel către cititorii noștri:

Identificați-vă cu atenție sursele de informare în masă, site-urile de studii și cercetare, platformele de știri. Limitați-vă doar la mijloacele media care în timp au dovedit echitatea și principiile morale ca bază de acțiune. Acceptați doar opiniile cu precedente întemeiate de-a lungul anilor. Cum spune proverbul: ”Paște iarba pe care-o cunoști!”

Cineva câștigă clar din exploatarea mentalului colectiv prin distrugerea valorilor. A manipula către mai multe direcții, a diviza măsurile etice, legile morale, înseamnă să dezbini societatea. Dacă acest proces aducea cândva beneficii celor care stăpâneau lumea, astăzi nu se mai poate vorbi despre supunerea ”cetății”, ci despre haos, decadență și nebunie generalizată.

Canibalism mediatic – Qui Prodest!

S-au spart codurile civice și se reinterpretează legile constituționale. Minimalizarea până la excluderea din social a bisericii creștine -cea care în multele rele, în toate păcatele pe care și le-a asumat-, avea baza coeziunii sociale. Fără acea lege morală a bisericii creștine -cel mai mare merit- planeta s-ar fi autodistrus încă de acum două mii de ani. Aici vorbim despre stâlpii legilor constituționale, care au susținut trei învățături ale bisericii: ”să nu ucizi, să nu furi să nu minți”. Căci înainte de a lua contact cu legea cetății, individul primește încă din fragedă pruncie, legea credinței sale.

Oficial Media lucrează pentru copiii noștri

Cu peste 11 ani în urmă ne adunam, luam notițe, făceam analize și puneam la cale proiecte de dezvoltare și de educație. Uneori eram 5-6 prieteni, alteori 15-20. Vă amintiți cum uneam mesele, cum scriam la tablă cu markerul acela negru? Mai avem încă înregistrări video, amintiri de neșters, iar cititorii noștri trebuie să știe că OFICIAL MEDIA a fost una dintre cele mai ambițioase mișcări de educație civică din regiune.

Nu am încetat să servim comunitatea nicio clipă din cei 11…12 ani, chiar dacă ne numeam ca astăzi sau ca atunci. Nu eram doar idealiști, eram și pragmatici, acționam. Mulți dintre cei care citesc acest material au fost alături de noi, unii o lună, alții un an sau trei. A contat fiecare prezență, fiecare opinie și noi toți cei de atunci ne-am spus: RENAȘTEREA CETĂȚII.

Știam ce vrem, care e rostul nostru și așa cum menționam mai sus -ori predictivitatea ori intuiția, sau poate amândouă-, au făcut ca tot ce am spus în acești ani, să aibă un corespondent de netăgăduit în realitate. Nu ne vom opri din a vă servi, pentru că la mijloc este viitorul copiilor mei, al copiilor colegilor mei și ai copiilor dumneavoastră.

Vrem cumpătare, liniște și acțiuni pozitive

În această nebunie globală, unde abundă cu miile informațiile care mai de care mai #m.adea sau #m.âdea, noi o să  rămânem aceiași oameni ai Renașterii Cetății. Vă vom oferi articole cu vibrații pozitive, articole care construiesc și nu care demolează. Zona socială este principala noastră preocupare, și aici vorbim de educație, de stil de viață, de cultură și artă, dar mai ales de spirit civic. Viața socială cuprinde implicit politica și aici vă vom da ca de fiecare dată, adevărul câștigător. Nu veți găsi nimic ce nu s-a adeverit în timp, fie că a fost vorba despre președinți, primari, premieri, sau orice categorie de politician.

Încă din antichitate se întrezărea un canibalism mediatic raportat la acele vremuri. Filozofii și cronicarii au menționat acest fenomen în scrierile lor. ”Căci, după cum omul în perfecţiunea sa este cea mai nobilă dintre fiinţe, tot astfel, lipsit de lege şi de dreptate, este cea mai rea din toate: căci cel mai groaznic lucru este nedreptatea înzestrată cu arme; însă omul se naşte având ca arme fireşti inteligenţa şi voinţa fermă, care sunt foarte proprii a fi întrebuinţate în scopuri contrarii.” Aristotel -Politica

Distribuie acest articol Oficial Media
Share