Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Dâmbovițenii din 29 de localități vor beneficia de îmbunătățirea competențelor digitale

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, împreună cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene.
”Într-o lume dependentă de tehnologie, dâmbovițenii trebuie să știe să folosească un PC și, printre alte lucruri utile, să poată interacționa online, în deplină cu siguranță, cu alte persoane. Prin PNNR vom transforma 3 biblioteci din județ în hub-uri digitale și vom dota alte 26 cu echipamente digitale și calculatoare”, a precizat Corneliu Ștefan.
 Proiectul „𝐇𝐮𝐛-𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐛𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢”, cu o valoare totală de aproximativ 3.600.000 de lei (TVA inclus), urmărește îmbunătățirea competențelor digitale ale locuitorilor din cele 29 de localități dâmbovițene cuprinse în proiect.
📚 Bibliotecile din Răzvad, Gura Foii și Gura Ocniței, care vor beneficia și de lucrări de renovare sau extindere, vor deveni astfel de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.
📚 Totodată, bibliotecile din Moreni, Aninoasa, Bezdead, Bilciurești, Brănești, Bucșani, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Conțești, Costeștii din Vale, Dobra, Doicești, Dragomirești, Gura Șuții, Ocnița, Perșinari, Pietrari, Produlești, Raciu, Sălcioara, Ulmi, Valea Mare, Văleni Dâmbovița, Vișinești și Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște vor fi la rândul lor dotate cu echipamente digitale moderne.
✅ Datorită acestui proiect vor fi achiziționate următoarele:
▫️ 3 imprimante 3D;
▫️ 29 de table interactive;
▫️ 37 PC desktop;
▫️ 94 laptop-uri;
▫️ 42 de tablete;
▫️ 29 de camere de videoconferință.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share