Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Daniel Cristian Stan: ”Avem un candidat la premiul Nobel pentru minciună” a declarat edilul târgoviștean

Daniel Cristian Stan a venit astăzi cu o replică dură la afirmațiile unui contracandidat la fotoliul de primar. Edilul târgoviștean a ținut să precizeze că a fost vorba despre afirmații eronate, sau mai mult- mincinoase- din partea președintelui PNL Târgoviște.

Daniel Cristian Stan

În conferința de presă de la sediul PSD Dâmbovița, luni, 10 august 2020, secretarul executiv al organizației social-democrate și primar în exercițiu al vechii Cetăți de Scaun, Stan a menționat cateva dintre cele mai importante proiecte implementate, realizate, sau în curs de desfășurare în Târgoviște.

”Nu pot lăsa ca minciuna, impostura, manipularea să reprezinte o constantă a acestei pre-campanii electorale. Am văzut cred că vineri o conferință de presă a PNL pe centura Municipiului Târgoviște care s-a constituit într-un adevărat delir verbal. Lucruri fără noimă, minciuni peste minciuni, aruncate în spațiul public, în speranța iluzorie -din punctul meu de vedere- că mai pot să schimbe ceva din ceea ce înseamnă în momentul de față încrederea de care actuala echipă PSD care conduce administrația publică locală târgovișteană se bucură.”, a menționat Daniel Cristian Stan.

”Avem un candidat la premiul Nobel pentru minciună”

Primarul, deranjat de modul în care a prezentat situația administrației municipale, -contracandidatul său din partea liberalilor- a ținut să precizeze că acualul executiv se poate mândri ”cu cele mai mari proiecte accesate vreodată de administrația locală”. Nu înainte de a-i oferi liderului liberal premiul Nobel pentru minciună, –nota redacției- contribuția de a transforma moneda națională în moneda euro.

”Și am văzut multe multe minciuni, cred că avem și un candidat la Premiul Nobel pentru minciună în momentul de față, însă nu voi insista decât pe câteva aspecte care din punctul meu de vedere sunt importante. S-a spus în acea conferință de presă că în Târgoviște nu sunt proiecte majore. Vreau să spun că în acest moment în Municipiul Târgoviște sunt în faza de execuție în derulare cele mai mari proiecte accesate vreodată de administrația locală.

De exemplu pe zona de infrastructură educațională și mă refer la proiectul de reabilitare , modernizare școala Matei Basarab, la proiectul de reabilitare, modernizare școala Mihai Viteazul, școală care va fi gata luna viitoare. Un proiect european de aproape 19 milioane de lei realizat de către administrația locală târgovișteană într-un timp record, dealtfel fac o mică paranteză și o să spun că este important și pe fondul pandemiei că suprafața desfășurată a extinderilor la unitățile de învățământ în momentul de față în Municipiul Târgoviște care fac obiectul contractelor de execuție de lucrări se cifrează undeva la 13 000 metri pătrați, suprafață desfășurată extinderilor la unitățile de învățământ.

Pentru a reveni, de asemenea, sunt în derulare proiecte importante: cinematograful Independența – 9 milioane de lei, Parcul Mitropoliei – 7 milioane de lei, Piața Revoluției – 3 milioane de lei, Piața Tricolorului – 9 milioane de lei etc.

Piața Tricolorului – renăscută după 30 de ani

”Piața Tricolorului care dealtfel a ajuns și în faza de recepție, per total aproximativ 350 milioane de lei. Discutăm de proiecte în momentul de față în derulare în Municipiul Târgoviște, proiecte majore, fără să vorbim de alimentări cu apă, canalizare, fără să vorbim de programul de reabilitare a parcărilor Municipiului Târgoviște cu precizarea că nu am inclus aici spre exemplu proiectul de reabiliatre, modernizare, extindere a școlii Tudor Vladimirescu care este în faza de obținere a finanțării și aș mai adăuga că avem în acest moment în execuție și proiectul de 160 milioane de lei pe ceea ce înseamnă modernizarea transportului public în Municipiul Târgoviște.

Am comandat deja primele 28 de autobuze Mercedez-Benz Citaro Hybrid, suntem în licitație cu cel de al doilea lot de 12 autobuze, suntem în licitație pe ceea ce înseamnă modernizarea înfrastructurii din Municipiul Târgoviște.

”Dincolo de zgomotele unui oraș, de stresul cotidian, oamenii vor regasi în acest spațiu un sentiment de relaxare și de curat, la fel ca în orice casă nouă. Și Piata Mihai Viteazul s-a bucurat de același succes după renovare. Oamenii vin aici în fiecare zi, tineri, copii, vârstinici, se odihnesc pe băncile din zona centrală, sau se joacă în siguranța.”

Citește articolul integral aici: Piața Tricolorului din Târgoviște a fost reabilitată și modernizată

Eu cred că dacă tu ca și candidat pentru Primăria Târgoviște spui că în momentul acesta nu sunt proiecte majore în derulare în Municipiul Târgoviște fie minți cu nerușinare fie ai o percepție total denaturată despre realitate.”

Daniel Cristian Stan: Sunt 70 milioane de lei, nu de euro

”Centura Municipiului Târgoviște, prima gogomănie din conferința de presă, valoarea finanțării ”70 milioane de euro?”. Sunt 70 milioane de lei, de lei. E o mică diferență. Apoi, avem în momentul de față asfaltați peste 12 km din centura Municipiului Târgoviște. Avem toate grinzile puse pe pasajele rutiere de la Teiș și de la Petru Cercel, turnată în proporție importantă placa de suprabetonare la pasajului de la Petru Cercel cu precizarea că acesta va fi finalizat anul acesta așa cum va fi finalizat anul acesta și întreaga  tramă stradală pe centura Municipiului Târgoviște, un proiect care în momentul de față, pentru prima dată după foarte foarte mult timp, merge foarte bine.

Și acolo s-a găsit PNL să facă o conferință de presă având în spate asfaltul proaspăt turnat, spre exemplu, de pe Calea Ialomiței. S-au mai spus niște minciuni în acea conferință de presă, mergând pe serviciul anual al datoriei publice, spunând că actuala administrație îngroapă orașul în datorii. Știți care este serviciul datoriei publice în Municipiul Târgoviște? 2,66 %.

Știți care este datoria internă a administrației publice – datoria guvernamentală? 39,9% din PIB. Știți care este serviciul datoriei publice în Oradea, spre exemplu, în acest moment? 23,18%. De aproape 10 ori mai mare decât în Municipiul Târgoviște. Ploiești -ca să discutăm numai de orașele cu administrație liberal- 15, 52%. De 5 ori mai mare. Apoi la Timișoara, Sibiu, Cluj, Arad, Alba Iulia serviciul datoriei publice de cel puțin 3 ori mai mare decât cel al Municipiului Târgoviște. Despre ce vorbim? Cât de ipocrit să fii, ca să poți să faci asemenea afirmații? Ca să nu mai spun de faptul că actualul guvern împrumută România cu 3 euro pe secundă.” a concluzionat primarul targoviștean.

Acestea sunt datele concrete, statistici, cifre obiective, cifre reale, cifre care ne spun adevărul despre ceea ce se întâmplă în acest moment în România. Despre candidați cu infracțiuni și hotărâri judecătorești vom discuta după momentul rămânerii definitive a candidaturilor pentru că nu aș vrea ca prin ceea ce spun –cumva- vreunul dintre candidați să se retragă din această bătălie electorală. Deci imediat după rămânerea definitivă a candidaturilor sau după trecerea termenului de depunere a candidaturilor voi spune cu subiect și predicat, pentru că târgoviștenii, dâmbovițenii trebuie să știe cine le cere votul la aceste alegeri locale.”

Vom continua să lucrăm cu bună credință

”Și mai e un aspect, se discută de pierderea locurilor de muncă. Păi tu ca președinte PNL Târgoviște ți-ai dublat numărul de salariați în ultimii ani și multe, multe altele. Vreau să mai fac încă o precizare, ne apropiem de momentul depunerii candidaturilor, săptămâna aceasta vom depune candidaturile la Târgoviște, ne apropiem de ceea ce înseamnă sfârșitul activității de strângere de semnături, vreau din nou să le mulțumesc pe această cale târgoviștenilor pentru reacția pe care au avut-o.

Avem în acest moment pe ceea ce înseamnă număr de candidaturi n-o să spun exact dar este un număr cu 5 cifre și cred că va fi o surpriză cel puțin pentru contracandidați, pentru noi a fost o surpriză, vom continua să dezvoltăm Municipiul Târgoviște , vom continua să lucrăm cu bună credință, vom continua să arătăm prin fapte că ceilalți mint. Iar minciuna veți vedea că este și instituționalizată.”

Campanie, mesh-urii, taxe

”În final mai trag un semnal de alarmă, către PNL Dâmbovița, încetați folosirea instituților publice în campania electorală, încetați presiunile pe șefii instituților publice, pe angajații instituților publice, nimeni nu este obligat să pună un mesh pe un imobil pe care îl deține, chiar dacă îl sună cel de la finanțe care controlează declarațiile de impunere.

Iar despre încălcarea legii de către PNL am văzut că au spus și în conferința de presă că administrația locală îi impiedică și așa mai departe. Nici unul din mijloacele de publicitate electorală aparținând PNL în acest moment în Târgoviște nu este pus în mod legal. Nici unul. De ce? Nu au plătit taxa de utilizare a domeniului public. Pentru nici unul din corturile de strângere de semnături. A fost eliberat avizul de publicitate dar au uitat să plătească taxa de utilizare a domeniului public.

Mesh-urile pe care le-au pus în Municipiul Târgoviște, toate puse ilegal, fără avizul administrației publice locale și în contradicție cu dipozițiile legale. Nu poți să pui mesh-uri pe clădiri fără să ai un studiu în ceea ce privește rezistența acelei clădiri, fără să ai acordul administrației publice locale și fără să ai acordul proprietarului. Au pus mesh-uri pe clădiri fără acordul proprietarului clădirii, unul din mesh-uri, dealtfel fiind pus pe la ora 17:00- iar pe la ora 20:00… 21:00 fiind dat jos pentru că nu exista acordul proprietarului. Asta e România normală? Așa vreți să faceți campanie electorală? Așa vreți să convingeți oamenii să vă voteze?”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">