Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Daniel Cristian Stan: ”Continuăm, la Târgoviște, să onorăm acest simbol al culturii naționale, Crizantema de Aur”

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a transmis un mesaj în deschiderea Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței ”Crizantema de Aur”, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 56. Edilul apreciază în mod deosebit existența și longevitatea acestui festival, motiv pentru care, în fiecare an, administrația locală este unul dintre principalii organizatori și finanțatori.

Daniel Cristian Stan: ”Continuăm, la Târgoviște, să onorăm acest simbol al culturii naționale, Crizantema de Aur”

”De 55 de ani, neîntrerupt, municipul Târgoviște se îmbracă, în luna octombrie, în cele mai frumoase straie de sărbătoare, muzicale și florale, în onoarea Romanței – gen muzical ce vibrează în inimile românilor de câteva secole.

Anul acesta, la cea de-a 56-a ediție a Festivalului Național ”Crizantema de Aur”, vom sărbători o nouă performanță a acestui emblematic eveniment muzical național, a cărui longevitate îi oferă unicitate în România.

Putem înțelege cu toții, fie doar vizitând Muzeul Casa Romanței din Târgoviște si răsfoind monografia Istoria Crizantemei de Aur, motivele care ne obligă moral și ne îndreptățesc să continuăm, la Târgoviște, să onorăm acest simbol al culturii naționale. Romanța i-a unit pe români în jurul valorilor noastre identitare și spirituale și nu uităm că o veche romanță a oferit, acum două secole, linia melodică a imnului nostru național.
Cele peste 100 de mesaje impresionante, pe care le veți putea citi in caietul program al festivlalului, susțin in termeni excepționali,  științifici si academici, dar și emotionanți, proiectul istoric de a include Romanța romanească in Patrimoniul cultural Imaterial al Umanitatii Unesco. Și, in egală măsură, ne bucură recunoasterea publică pe care o are instituția noastră în domeniul protejării si primovării unui element de patrimoniu național, atât de valoros, care a devenit o.emblemă culturală, respectată cu superlative pe plan național și internațional.
Le mulțumesc personalităților și instituțiilor care ni s-au alăturat în organizarea ediției a 56-a a festivalului. Concurenților și invitaților în recitaluri, din România, Republica Moldova și din Diaspora, le doresc mult succes și sper să adune amintiri emoționante ale ospitalității noastre, in frumoasa Cetate a Romanței, Târgoviște”, a transmis Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin