Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Fuego: Festivalul „Crizantema de aur” de la Târgoviște este o sărbătoare culturală națională

Pe scena Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței ”Crizantema de Aur”, ajuns la ediția cu numărul 56, va urca, și anul acesta, îndragitul cântăreț, Paul Surugiu, cunoscut publicului sub numele de Fuego. Și nu doar în calitate de muzician, artistul face parte și din juriu la secțiunea Interpretare.

Fuego (47 de ani) a lansat de-a lungul carierei 38 de albume de studio. A primit opt discuri de aur și două de platină pentru vânzări. A colaborat cu mai mulți compozitori și textieri și a compus peste 150 de cântece. Repertoriul său este alcătuit din peste 650 de piese din diverse zone artistice. În 2012, a devenit Artist al Poporului în Republica Moldova, titlu onorific conferit de către președintele Nicolae Timofti.

Fuego: Festivalul „Crizantema de aur” de la Târgoviște este o sărbătoare culturală națională

”Începând cu seara asta până sâmbătă, romanța ne unește la Târgoviște, în cadrul celei de a-56-a ediții a Festivalului de Romanțe “Crizantema de aur”! Evenimentul se vede pe TVR 2, joi, vineri și sâmbătă, pornind cu ora 18.10! Voi cânta un micro-recital în seara de gală, sâmbătă, iar azi și mâine sunt în juriu la secțiunea de Interpretare!
Eu alătur romanța celor care cred în poezie și frumos, celor care știu să asculte. Romanța este muzica sufletului, este forma prin care poezia prinde glas și muzica capătă sens deplin al simplității! Romanța este cu adevărat un fenomen de spus mai departe, pentru că iată, într-o lume a modernismului și a înlăturării aproape complete a muzicalității din peisaj, romanța răzbate, adună oameni, mișcă lucruri și naște patimi, iubiri și multă sensibilitate, nu doar prin creațiile de odinioară, dar și prin cele noi, atât de speciale și pline de emoție.
Festivalul „Crizantema de aur” de la Târgoviște este o sărbătoare culturală națională, care are ecouri de mult timp și promovează arta adevărată, în numeroase forme! El duce la un alt nivel percepția publicului despre genul acesta atât de vitregit în prezent. Vă așteptăm pe TVR 2!”, a transmis Paul Surugiu.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin