Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Corneliu Ștefan, proiecte de investiții în comunele Comișani, Băleni, Dobra, Cornești, Butimanu, Niculești

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a realizat astăzi mai multe vizite de lucru în teritoriu, pe șantierele din comunele Comișani, Băleni, Dobra, Cornești, Butimanu, Niculești, acolo unde administrația județeană a finanțat mai multe proiecte de investiții, menite să îmbunătățească viața locuitorilor.
”𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐃â𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢ț𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐞𝐟𝐨𝐫𝐭 𝐝𝐞 𝐄𝐂𝐇𝐈𝐏Ă!  Fiecare localitate dâmbovițeană are în derulare proiecte de investiții care nu fac altceva decât să confirme tuturor că suntem un județ ce va deveni pol regional de dezvoltare.  Suntem conștienți că, pentru a atinge cât mai rapid borna propusă, contează în primul rând confortul și calitatea vieții dâmbovițenilor, iar obiectivele de investiții la care am mers astăzi sunt etape în derulare ale acestui proces”, a precizat Corneliu Ștefan.
Președintele PSD Dâmbovița a prezentat detaliile proiectelor și stadiul în care acestea se află:
✅𝐂𝐨𝐦𝐢𝐬̦𝐚𝐧𝐢
📍 Strada Malului și Strada Bisericii din satul Lazuri au fost reabilitate și modernizate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la aproximativ 2.700.000 de lei, iar cofinanțarea Consiliului Județean Dâmbovița a fost de 1.148.000 de lei.
📍 Se reabilitează alți 7,8 km de drumuri în Comișani. Suma totală pentru implementarea acestui proiect este de 14.000.000 lei, 12.100.000 prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, diferența fiind asigurată din bugetul local.
✅𝐁𝐚̆𝐥𝐞𝐧𝐢
📍 Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală au fost amenajate șanțuri și podețe, proiectul având o valoare de investiție de 1.100.000 lei. Contribuția 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 s-a ridicat la 500.000 de lei.
📍 Înființare rețea de apă uzată și apă potabilă – 2.500.000 de euro, fonduri prin Agenţia pentru Finanțare a Investițiilor Rurale;
📍 Construire dispensar medical. Proiectul, cu sursă de finanțare PNDL II, are o valoare de peste 1.500.000 de lei;
📍 Se lucrează la atelierele Liceului Tehnologic „Udrea Băleanu” – 1.880.000 de lei;
📍 Prin PNDL II se construiește Grădinița cu Program Prelungit din comună, proiect cu o valoare totală de 2.140.000 de lei.
✅𝐃𝐨𝐛𝐫𝐚
📍 Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, în Dobra, se lucrează și la asigurarea scurgerii apelor pe mai multe străzi, dar și la amenajarea de accese la proprietăți. Proiectul are o valoare totală de 3.500.000 lei, iar 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 #𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚 #contribuie cu suma de 1.690.000 lei.
✅𝐏𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐈𝐛𝐫𝐢𝐚𝐧𝐮
📍 Proiectul 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 #𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, podul peste râul Ialomița de la Ibrianu, care se află pe DJ 711, este finalizat în proporție de 95%. Obiectivul de investiții, cu o valoare de 14.000.000 de lei, a presupus demolarea vechiului pod și construirea unuia #nou cu următoarele caracteristici:
▫️ Lungime – 109 m;
▫️ Lungime totală rampe acces pod – 300 m;
▫️ Lățime platformă drum – 10 m;
▫️ Apărări maluri – 182 m.

Vezi ALBUM FOTO PE PAGINA DE FACEBOOK OFICIAL MEDIA

✅𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢
📍 Asocierea de modernizare drumuri de interes local. Valoarea totală a proiectului este de 3.600.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița asigurând 50% din valoarea investiției;
📍 Amenajare centru civic – 1.080.000 de lei. Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat aici 420.000 de lei pentru implementarea investiției;
📍 Înființare centru de zi pentru persoane vârstnice – 2.890.000 de lei, sursă de finanțare Programul Operațional Regional;
📍 Construire sediu administrativ – 3.400.000 de lei, PNDL II;
📍 Construire sală de sport pentru elevii din Cornești – 5.700.000 de lei, investiție derulată prin C.N.I.;
📍 Construire și dotare dispensar – 1.690.000 de lei, PNDL II.
✅𝐁𝐮𝐭𝐢𝐦𝐚𝐧𝐮
Aici, printre alte investiții, prin POIM se lucrează la extinderea cu 21 de km a rețelei de alimentare cu apă în satele Butimanu, Lucianca, Ungureni și Bărbuceanu, rețea la care se vor asigura și 414 branșamente. Valoarea lotului de lucrări, din care mai fac parte comunele Niculești și Ciocănești, se ridică la 35.000.000 de lei.
✅𝐍𝐢𝐜𝐮𝐥𝐞𝐬̦𝐭𝐢
📍 Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, se lucrează la extinderea cu 6,7 km a rețelei de canalizare din comună. Acest tronson va deservi 612 locuitori. Ca valoare, investiția este de aproximativ 8.100.000 lei.
✅ De la sud la nord se lucrează în județul Dâmbovița și mă bucur că instituția pe care o conduc, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, poate susține și contribui la implementarea unor proiecte importante pentru comunitățile locale.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin