21/10/2020

Daniel Cristian Stan – “Întreg centrul municipiului Târgovişte se schimbă de la o zi la alta”

În conferinţa de presă din 25.09.2020, de la Cinematograful Independenţa, primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a precizat stadiul proiectelor în curs şi planurile viitoare de modernizare a oraşului.

Simbolurile oraşului Târgovişte îşi recapătă valoarea

Ne aflăm în sala de cinema, în Cinematograful Independenţa din municipiul Târgovişte, aici unde sunt în plină desfăşurare lucrările de amenajare a sălii. După cum se poate observa, deja lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat. S-a montat în mare parte mocheta. De asemenea, a început montarea scaunelor, se lucrează totodată la faţadă, la terasă, se lucrează la holuri. Suntem foarte aproape de finalul unui proiect prin care o pată pe obrazul Municipiului Târgovişte va fi ştearsă.

Precizăm că discutăm de o investiţie in valoare de aproximativ 8 milioane de lei. Este o investiţie finanţată prin Compania Naţională de Investiţii, pe un proiect realizat de primăria municipiului Târgovişte. Suntem undeva la peste 80% în ceea ce înseamnă progresul fizic la lucrările de la Cinematograful Independenţa şi sunt convins că această clădire simbol a municipiului Târgovişte va arăta foarte, foarte bine şi va întregi investiţiile pe care administraţia locală târgovişteană le realizează în zona centrală a municipiului Târgovişte

 mai adăuga aici investiţia finalizată de la Piaţa Tricolorului, investiţiile în curs de desfăşurare de la Parcul Mitropoliei, de la Piaţa Revoluţiei, iar în perioada următoare, cel târziu în primăvară vor începe investiţii semnificative pe ceea ce înseamnă reabilitarea tramei stradale din centrul oraşului aminti aici lucrările de reabilitare a Bulevardului Mircea cel Bătrân, lucrări care vor fi finanţate pe fonduri europene, pe proiectul privind modernizarea transportului public în comun din Târgovişte.

De asemenea, strada gării sau Bulevardul Regele Carol reprezintă străzi importante din oraş care urmează să fie reabilitate pe fonduri europene. Reamintesc faptul că, începând cu luna noiembrie şi până în luna martie, vor veni etapizat la Târgovişte cele 28 de autobuze în baza contractului pe care primăria Târgovişte l-a încheiat cu Mercedes Benz. E vorba de autobuze Mercedes Benz Citaro Hidrid, autobuzul anului trecut în lume pe ceea ce înseamnă transportul public local.  

Întreg centrul municipiului Târgovişte se transformă de la o zi la alta

Investiţiile însă nu se opresc aici, în perioada imediat următoare vor fi finalizate câteva proiecte importante, atât pe infrasturctura educaţională, cum ar fi creşa numărul 14, 13, dar mai ales Şcoala Nr. 8, “Mihai Viteazu”. De asemenea, discutăm de finalizarea unor investiţii cum ar fi skate park-ul sau parcul de la UM Gară, investiţii care sunt finanţate de asemenea din fonduri nerambursabile, creşele prin programe naţionale de dezvoltare locală, iar celelalte pe fonduri europene.

Un program de accesare a fondurilor europene, care cred că este foarte bun pentru municipiul Târgovişte, la acest moment avem semnate contracte în valoare de aproximativ 300 de milioane, 163 de milioane de lei numai pe proiectele de modernizare a transportului public în comun. Amănunt de natură să ne facă să credem că investiţiile din perioada următoare vor avea un ritm şi mai susţinut în comparaţie cu ceea ce avem până acum, pentru că marile proiecte de reabilitare încă nu au debutat.  

Aproximativ doua treimi din paviment a fost deja montat, se lucrează şi la stâlpii de iluminat, instalaţiile, trasele pentru toate utilităţile sunt deja realizate la acest moment. Acolo este una dintre cele mai spectaculoase investiţii din Municipiul Târgovişteveţi vedea când va fi finalizată. De altfel, încet-încet, întreg centrul municipiului Târgovişte se transformă de la o zi la alta. Lucrările vor continua încă într-un ritm şi mai susţinut în momentul în care vom începe spre exemplu faza de execuţie a proiectului pe transport public. 

Gândiţi-vă ce înseamnă reabilitarea tuturor staţiilor de traseu din Târgovişte. Gândiţi-vă ce înseamnă construirea a trei staţii de capăt, a unui depou, reabilitarea a şase kilometri de străzi, implementarea unui sistem de management al traficului, toate acestea dublate de achiziţionarea a 40 de autobuze, 28 deja achiziţionate, încă 12 în licitaţie publică. Nu ştim încă cine va fi câştigătorul. Cred că sunt doi ofertanţi aici, este vorba de Mercedes Benz şi Solaris, un producător important de autobuze pe plan mondial. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share