Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Data limită!!! USR intensifică activitățile de informare pentru românii din Marea Britanie

Chiar dacă Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană, cetățenii români stabiliți în Regat se pot bucura în continuare de aceleași drepturi. În acest sens, USR intensifică activitățile de informare pentru românii din Marea Britanie.

Lupescu USR

Deputatul Dumitru Lupescu – USR – susține campania de informare

Deputatul Dumitru Lupescu – USR -, președintele organizației USR Dâmbovița, susține mediatizarea unei campanii continue de informare a românilor din Regatul Unit. În acest sens, Lupescu, sprijină demersul senatorului usr Radu Mihail.

Data limită! Site-ul oficial al guvernului britanic

Pentru asta, toți trebuie să solicite, la fel ca și până acum, noul statut de rezident permanent (settled), acordat persoanelor care au locuit cel puțin cinci ani în Marea Britanie. Data limită este 30 iunie 2021, conform pașilor de pe site-ul oficial al guvernului britanic, www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families.

Cetățenii care sunt de mai puțin de cinci ani în Marea Britanie vor putea solicita statut de pre-rezident permanent (pre-settled), care le va permite să rămână în Marea Britanie și să solicite statutul permanent după îndeplinirea celor cinci ani.

Românii din Marea Britanie vor beneficia de toate drepturile

Pentru a ne asigura că toți românii din Marea Britanie vor beneficia de toate drepturile, senatorul USR Radu Mihail, împreună cu membrii USR din Marea Britanie, va intensifica susținerea activităților de informare și sprijin pentru cetățenii români din Regatul Unit printr-un proiect dedicat.

Discriminare fată de Diaspora, sesizată de deputatul Dumitru Lupescu USR! Citește aici!

Românii sunt printre cetățenii europeni care s-au înscris deja în număr mare, însă vrem să ne asigurăm că toți își cunosc drepturile și procedurile și beneficiază de tot sprijinul necesar.

Roxana Iordache – Manchester, UK
Distribuie acest articol Oficial Media
Share