Domnule Florentin Oprea, ați mâncat supă cu găluște? La Finta, câțiva copii luminoși trăiesc în întuneric

Cine ar trebui să aibă grijă de semeni, dacă nu Alesul, el, cel dintâi. Liderul comunității locale nu știe cum arată un alt gen de supă cu găluște. Florentin Oprea, primar al comunei Finta din județul Dâmbovița nu poate rămâne nepăsător la nevoile celor pe care ar trebui să-i sprijine.

Domnule primar, pe acești copii plini de lumină nu ai dreptul să-i condamni la întuneric. Este atributul dumitale, nu atât prin prevederile legii constituționale, cât prin simțirea legii morale.

Ales la cel de-al doilea mandat, primar din partea PNL

Primăria comunei Finta are un singur angajat, referent superior, la Departamentul de Asistenţă Socială. Un angajat care n-a vizitat niciodată familia Mocanu, în locuinţa ei provizorie. “Bugetul nostru este limitat, nu ne permitem să acoperim toate posturile din organigramă. Nu ne permitem asistenţă socială. Nici ajutoare prea multe nu putem da”, spune primarul Florentin Oprea, citat de Libertatea.

Urmăriți videoclipul de mai jos și la finalul lui decideți dumneavoastră dacă suntem normali la cap, dacă mai avem un gram de umanitate. Eu vreau să aflu de la domnul Ion Sorin, coleg PNL cu primarul Oprea, dacă ultima bancă este rezervată copiilor săraci.

Citeşte întreaga ştire: Micile prinţese din hambar. România anului 2020: într-un sat din Dâmboviţa, o familie cu cinci copii locuiește într-un siloz de fost C.A.P.

Micile prințese din hambar – titlul Libertatea

Fetiţele nu-şi imaginează doar mâncarea, îşi imaginează şi rechizitele. Mara şi-ar dori carioci şi creioane, un caiet, să deseneze. Andra ar vrea „un penar plin de culori”. Îi place la şcoală, îi place să scrie, să citească, “acolo nu mă plictisesc niciodată”. Nu e nici urmă de carte în hambar, nici urmă de birou pentru lecţii. Jucăriile sunt puţine şi greu identificabile pe sub paturi: un camion de plastic şi un ursuleţ de cârpă. Dar copiii îşi fac jucării din orice.

Apel la autorități: Florentin Oprea, Sorin Ion, Cristiana Bucur

Domnule primar Oprea, noi ne știm și, cândva, v-am sprijinit într-un demers administrativ. Acum e rândul dumneavoastră. Domnule Sorin Ion, doamnă Cristiana Bucur, vă solicităm ca împreună -și cu atât mai mult cu implicarea noastră ca grup media-, să soluționăm acest caz social precum și pe altele, câte vor mai fi ele în județul Dâmbovița.

Niciun copil nu trebuie să facă supă de găluște din nisip și pietre. Niciun copil cu probleme de vedere nu trebuie să stea în ultima bancă.

Niciun copil dintr-un hambar dărâmat nu trebuie să viseze că se plimbă în castel. Mai bine invers.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share