De la Timișoara, mâine-n toată țara trebuie să se tragă și acum CLOPOTUL  REDEȘTEPTĂRII NOASTRE NAȚIONALE!!!!

 FAPTE, NU VORBE! 

Pornind de la sloganul care a însuflețit țara, în decembrie 1989, iată că, umaniștii din România au dat startul unor campanii  și dezbateri publice, întâlniri cu reprezentanții societății civile, ai mediului de afaceri, etc.  

Prima dezbatere publică  intitulată” Umanismul Pragmatic” a avut loc chiar la Timișoara și a fost organizată  la inițiativa europarlamentarul Maria Grapini,  la care au subscris  și  colegii parlamentari : deputatul Grațiela Gavrilescu, deputatul Steluța Cătăniciu, avocatul Daniel Ionașcu- președintele executiv interimar al  PUSL, Darius Georgiu, vicepreședintele CCIA Timiș, reprezentanți ai Asociației Protecției Pacienților, Asociația Uniunii Pensionarilor Timiș, Societatea Cultural Patriotică Avram Iancu, Clubul de Presă, reprezentanți ai mai multor ong-uri din țară, ai OADO România, etc. Au fost patru ore de dezbateri, care au atins subiecte sensibile cu care se confruntă cetățenii României, profund nemulțumiți de ceea ce se întâmplă la nivel național, pe fondul scumpirilor în lanț și creșterea, uneori, nejustificată a prețurilor, de multe ori, cu girul statului.

În cadrul evenimentului PUSL a lansată  și o inițiativă legislativă și o campanile de semnături, pentru susținerea unei inițiative legislative,  care vizează confiscarea marilor averi ce nu pot fi justificate.

”Cred că toți cetățenii își doresc corectitudine și ar vrea ca în cazul celor cu averi uriașe care nu pot fi justificate acești bani să ajungă la bugetul de stat. Este o inițiativă în care eu cred foarte mult, la fel cum cred că, așa cum oamenii de rând și micii întreprinzători sunt penalizați dacă nu își plătesc dările, la fel cei cu averi care nu pot fi justificate prin venituri legale,  trebuie trași la răspundere”, a  spus celor prezenți, europarlamentarul Maria Grapini.

Proiectul de lege este răspunsul PUSL pentru românii cinstiți care își respectă obligațiile fiscale, în timp ce ei și restul populației, asistă neputincioși la îmbogățirea nejustificată a unora, care și-au făcut averi imense, multe pe căi ilicite și fără să răspuntă în fața legii.  ”Astăzi suntem liberi, trăim într-o țară frumoasă.  Istoria noastră este una veche, nu de 2000  de ani, ci de mii de ani. Eu astăzi, mă bucur că în dezbaterile care vor urma , sper că vă putem răspunde la toate întrebările pe care le puneți.Vă îndem pe toți să semnați inițiativa cetățenească,  pentru care, fiecare dintre dumneavoastră  dpriți să știți adevărul, despre cei care ne conduc și nu numai,  acolora, care nu au averea  justificată, ca să știm  de  unde provin banii  și unde pleacă ei. Deviza noastră în PUSL este: fapte, nu vorbe!” a spus în deschiderea dezbaterii publice deputatul Grațiela Gavrilescu.

În cadrul acestui eveniment, eurodeputatul Grapini, susținător al excelenței și al performanței școlare, i-a premiat pe olimpicii din Timișoara, care participat la diferite competiții au ocupat locul 1 la robotică și sport

.„Vineri am avut onoarea să cunosc olimpicii din Timișoara, care s-au clasat pe locul 1 la robotică și sport. De altfel, i-am și premiat în cadrul dezbaterii publice ”Umanismul pragmatic”. Felicit profesorii care s-au ocupat de ei și conducerea Liceului Pedagogic din Timișoara. Am avut onoarea să fie lângă copii și maestrul Vasile Pintea, artistul plastic timișorean, decanul de vârstă al artiștilor, binecunoscut în țară și în străinătate, prin creațiile sale și organizator de evenimente culturale, care, la cei 92 de ani este un model pentru mulți dintre noi. Trebuie să susținem Excelența, talentele și  vocația copiilor. Avem nevoie de generații noi de copii,  are să performeze în profesia aleasă!”, a declarat  europarlamentarul umanist.

În cadrul dezbaterii publice au fost abordate teme diverse: problemele grave cu care se confruntă  pensionarii, cu venituri reduse pe fondul exploziei prețurilor, problematica nerespectării drepturilor pacienților, persoanelor cu dizabilități, adulți și copii, fiind necesare urgent, modificarea Legii Sănătății și amendamente la  Legea care vizează protecția socială, s-a vorbit despre faptul că revoluționarilor nu li s-au mai recunoscut meritele, mulți fiind excluși de la drepturile ce derivă din lege, s-a  ridicat problema  modului în care a fost vândută Termocentrala de la Mintia ( n.r. Maria Grapini, fiind singurul  europarlamentar, care a susținut interesele acestei entități, întrebările adresate guvernului, rămânând fără răspuns,  până în prezent),proiectele și fondurile europene, despre PNRR,  s-a făcut un apel ca deputații, să voteze legea anti viol. Este nevoie de mai multă fermitate și  din partea celor care ar trebuie să ocrotească mama și copilul abuzat, în orice fel, despre legea răspunderii magistraților,  și multe, multe alte subiecte de interes național și european.

”Am avut prilejul să ridic câteva din problemele cu care se confruntă  și mediul economic timișorean, „smulgând” promisiunea parlamentarilor și a factorilor de influență prezenți, că soluțiile care au reieșit din dezbatere,își vor urma cursul firesc spre a deveni subiecte de analiză și propuneri de legiferare, în scurt timp” a  transmis și vicepreședintele CCIA Timiș , Darius Georgiu.

Cei peste 250 de participanți care au fost prezenți la  dezbaterea publică de la Timișoara au fost rugați să completeze și  răpunsurile la un chestionar care au vizat două întrebări: cele mai mari trei probleme în România și cea de-a doua s-a referit la primele trei legi prioritare în România. La prima întrebare, pe primul loc în opțiunile participanților  au fost:  educația și oamenii nepregătiți pe functii de decizii(63,29%) apoi corupția, justiția, sărăcia și lipsa de patriotism. La întrebarea a doua: pe primul loc, detașat s-a clasat legea pentru confiscarea averilor nejustificate legal(92,7%), apoi legea pensiilor, justiției, legile fiscale, etc.

” Trebuie să-i mulțumim europarlamentarului Maria Grapini, care este creierul acestei acțiuni, este omul care te îndeamnă  SĂ POȚI,  pentru că dânsa este un exemplu de PUTEA, DE A FACE, NEOBOSIT. Îni spuneam că trebuie neapărat să ajung pe treptele CATEDRALEI dvs , pentru că TIMIȘOARA  dă sufletului românesc ,ceva inagalabil. Dacă generațiile de tineri timișoreni au dat semnalul atunci, și au tras clopotul LIBERTĂTII, NOASTRE ÎN 1989,  înseamnă că de la TIMIȘOARA și din alte părți ale țării, de la București, trebuie să se tragă și acum, CLOPOTUL REDEȘTEPTĂRII NOASTRE NAȚIONALE . DE CE??? Pentru că, AȘA NU SE MAI POATE.  Au ajuns lucrurile într-un asemenea  hal, încât nu există  român,  care să nu se plângă de ceva. Au ajuns lucrurile într- o asemenea postură,  încât putem spune că tinerii noștri , indiferent de cât vrednici sunt,  nu MAI AU UN VIITOR DECÂT UMBRIT. Trebuie să devenim modele de VIRTUTE, DE ABNEGAȚIE,  DE DĂRURIE și mai cu seamnă  de a FACE  PRIN FAPTUL CĂ,  ODATĂ CE sIMȚIM UN LUCRU, ȘTIM SĂ-L PUNEM ÎN PRACTICĂ CA ROMÂNI, CA ȘI COAGULARE ROMÂNEASCĂ, așa cum face ACUM ȘI MEREU,  colega noastră, Maria GRAPINI”  a spus, vizibil emoționat,  la finalul evenimentului președintele executiv interimar al PUSL, avocatul și teologul Daniel Ionașcu.

Ampla dezbatere intitulată „Umanismul pragmatic”, organizată vineri, 2 septembrie, la Timișoara, de europarlamentarul umanist, Maria Grapini, cu participarea a sute de persoane din Timiș, dar și din alte județe, deputați umaniști, reprezentanți ai ONG-urilor, ai asociațiilor profesionale și ai mediului de afaceri, a reprezentat un uriaș succes. ”Avem nevoie să ne asculăam mai mult unii pe altii, să neînțelegem și să ne ajutăm, să fim solidari în lupta cu tot ce este rău și să promovăm valorile. Oamenii au nevoie de încredere în cei care îi reprezintă și pentru asta, politicienii trebuie să-i asculte. Am primit speranța că se poate să avem o Românie mai bună” a conchis europarlamentarul Maria Grapini.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share