Deputat Carmen Holban: Revoltă față de Guvernul care apără pedofilii și violatorii

Guvernul a contestat la CCR legea care prevede, printre altele, majorarea pedepselor pentru infracțiunile sexuale, în special pentru cele împotriva minorilor.

Printre prevederile acestui proiect de lege este și eliminarea posibilității de prescripție a faptelor de viol sau pedofilie. Acest lucru, susține Guvernul, ar fi neconstituțional și ar crea o discriminare între aceste fapte și altele la fel de grave.

Deputat PSD, Carmen Holban, își arată revolta față de o astfel de inițiativă a Guvernului în care victimele căzute pradă acestor agresori, în special copiii, sunt lăsate fără apărare.

”Ce ușor uită unii dramele familiilor simple din această țară! M-a durut ca om, ca părinte de fată, ca femeie, decizia Guvernului Orban de a ataca la CCR legea care majorează pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor. Legea a fost adoptată pe 30 iunie și, pe lângă creșterea pedepselor, elimină prescripția pentru pedofilie.
Aș vrea ca întreg Guvernul Orban să stea față-n față cu victimele pedofililor și familiile lor. Să explice Orban cum e îngrijorat ca pedofilii să nu fie cumva discriminați de lege!
Îl invit pe domnul Orban la Gura Șuții! Poate explica, uitându-se în ochii membrilor familiei Mihaelei, de ce este justificată temerea Guvernului României față de o posibilă discriminare a celor care săvârșesc agresiunile sexuale împotriva minorilor? Dacă poate, atunci în Guvernul României a murit orice sentiment bun față de oamenii simpli ai acestei țări!„
a precizat Carmen Holban pe pagina oficială de facebook.

Iertăm violatorii și pedofilii și îi arestăm pe cei care tușesc. Ce se întâmplă cu noi? Guvernul a contestat la CCR legea care înăsprește pedepsele pentru infracțiunile de pedofilie și viol

Liderii PSD critică decizia și acuză Guvernul că prin acest gest împiedică legea să intre în vigoare. Concret, majorarea pedepselor ar duce la imposibilitatea ca cei care comit fapte de viol sau pedofilie să își execute pedepsele cu suspendare. De această dată vom vorbi doar despre pedepse cu executare. Mai mult, vorbim și de cauza agravante pentru aceste infracțiuni, de exemplu, cel care comite fapta locuiește cu victima este considerată cauză agravantă, iar pedeapsa va fi și mai mare.

Peste 300 de organizații neguvernamentale din domeniul protecției copilului, asistenței victimelor traficului de persoane, violenței domestice, drepturilor omului, au adresat o scrisoare deschisă premierul Ludovic Orban în care îi cer să explice acțiunea Guvernului de a contesta la CCR legea care majorează pedepsele agresorilor sexuali împotriva minorilor. Citește continuarea AICI

Rămâne de văzut care va fi decizia CCR.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share